Nejste přihlášen/a.
No, už podle názvu pěkný nesmysl, že?
Ale musím uznat, že na tom asi něco je, znám dvě sestry, dnes už hodně staré paní, bydlí celý život v Praze v Krči v jedné rodinné vile. Obě pěstovaly ve svém patře různé kytičky, obě jim poskytovaly stejnou péči. Ovšem ta jedna si s nimi navíc povídala. A pokud se kytičkám u té "spodní" sestry přestalo dařit, dávala je na léčebnou kúru k horní sestře, jaksi "do nemocnice". Tuto záležitost neznám pouze z vyprávění, jako kluk jsem jim často chodil pomáhat s úklidem domu a údržbou zahrady a byl jsem svědkem těchto změn na "obyčejných kytkách" a přiznávám, že jsem dodnes tento úkaz nepochopil.
Takže já mám ověřeno, že to zas tak úplný nesmysl asi nebude - věřte či něvěřte...
P.S.: touto léčitelkou květin je herečka a dabérka, paní Violka Zinková...
Ano i já mám stejnou zkušenost.Léta už mám klívii,která mi nikdy nekvetla.Pečlivě jsem se o ni starala a ona nic,prostě nekvetla.Na jaře jsem ji přinesla do tepla pokoje a klidným,ale rázným hlasem jsem jí oznámila,že je to její poslední příležitost a že když zase nepokvete,dám ji do guláše.Světe div se,ona V Y K V E T L A! Udělala mi obrovskou radost a dala jsem jí jméno Princezna.Na kytičky mluvím stale,chválím je i hladím.Věřím,že mají dušičku.Hezký den
procproto.cz/... našla jsem ten článek ... omlouvám se za pozměněné info ohledně rostlin, já už si to přesně nepamatovala... ale v podstatě je vše tak, jak jsem uvedla.
nevidím jediný důvod, proč bych měla mučit květiny. každopádně nevidím důvod, proč by člověk měl mučit cokoliv živého.
Tohle dělají jen nemocní lidé a nebo zakomplexovaní jedinci, kteří si potřebují dokazovat, že oni jsou pány tvorstva.
V příštím životě bych chtěla být zvířetem... protože zvířata žijí přirozeně, jen konají věci dle svých životních potřeb. Kéž by to uměl i člověk :/ (btw. třeba bych chtěla být hadem... ten celej život jenom leží :D )
No on taky Ohis Muller byl zvrhlý "vládce světa". Ta moje poznámka nebyla nabádáním k mučení květin, aleměl ukázat, že i Ohisver Muller (respektive jeho tvůrce Jan Weiss v Domě o ticíci pat/...) věřil, že květiny mají duši (kterou lze mimo jiné mučit).
To je známé víc jak půlstoletí a nevidím nejmenší důvod proč by rostliny neměli mít duši, ostatně i technika má duši, kolikrát nás dokáže poškádlit a žije svým životem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.