Nejste přihlášen/a.
Jsem rodák z Karviné a teď bydlím v Opatovci n. Labem,mám to 7Km do HK a 12Km do PU takže práci si můžu vybrat je to takový téměř střed republiky.S romy to je těžké pár jich tady je ale jen pár potkat je někdy problém.Vím jak to vypadá v Ostravě s nepřispusobivými spoluobčany je to i v Karviné.Podnájmy se tady pohybují asi kolem 8tis.(můj odhad) Pokud bude zájem dám další info
Chtěl jsem napsat něco podobného. Jinak těžko soudit, kam se odstěhovat, protože každý bude chválit to své, ale já jsem původem z Královehradecka z podhůří Orlických hor a záleží na konkrétním městě, ale měli jsme tady klid, prakticky za celá léta jsem na žádné nepříjemné rómy nenarazil a když vyjedete více do hor, tak klid a čarstvý vzduch a proto bych doporučoval někde kolem měst Rychnov nad Kněžnou a Dobruška. Nyní se nacházím v Pardubickém kraji v okrese Ústí nad Orlicí a také to tady ještě jde, ale Orlický hory jsou Orlický Dlě zvoleného města budete mít dobrý spoj i na Hradec Králové a Pardubice - silnice č.I./11
V Brně je drahý benzín a je tam opičárna skoro jak v Praze a domluva s tou řečí! Ve Vrchlabí by to šlo ale je tam bída s prací funguje tam jen pobočka Škodovky a ta ještě k tomu propouští.Kolem HK a PU je taky spousta vesniček jako všude jinde.Z HK na PU a zpět je teď krásná nová čtyřproudovka tak se tam dá rychle dostat je letos v květnu dodělaná.Obchoďáků a práce je taky dost jen se dívat.Z HK se dá jed na všechny strany Brno,Mladá Boleslav,Liberec,Praha,Olomouc,Ostrava všechno hlavní tahy ale nejde jen o silnice.
Ve Vrchlabí je práce celkem dost oproti okolí, dojíždí tam lidé z okolí, i třeba z Jilemnice nebo Trutnova... Mimo Škodovky, ve Vrchlabí jsou i jiné podniky, byť menší.
Jiak po té čtyřproudovce - to je klasická I/37, silnice I. třídy a je tam nejvyšší dovolená rychlost 90 km/h. Na druhou stranu se do budoucna zvažuje navšení nejvyšší max. dovol. rychlosti na 110km/h.
No moje ségra kdysi dávno zdrhla do Orlové, tak aby zůstal vesmír v rovnováze, můžeš se přistěhovat k nám do Zlína Cikáni tu moc nejsou, těch pár si hýčkáme
, dobrý vzduch zde asi není, když je to město, ale pořád lepší než Ostrava. Ceny nemovistostí jsou takový střed, 3+1, zrekonstruovaný lze pořídit za 1.500.000. Samozřejmě jsou zde přilehlé vesnice, kde je lepší prostředí a p-o-h-o-d-i-č-k-a a pak taková městečka jako Malenovice nebo Otrokovice. Patří to sice ke Zlínu, ale jsou jakoby samostatně a tam by se Ti mohlo také líbit.
P.S. Ale nejsem si jistý, že bych Zlín nazval vyloženě "dobré místo pro život"...
Dobré ráno.
já bydlím v malém městě mezi vinohrady, na nejteplejším konci jižní moravy a mám ženu z Karviné. Ještě dnes, po více než deseti letech říká, že se u nás doma cítí jako na dovolené. Takže jestli můžu poradit, nasměrujte se na Slovácko, směr Hradiště-Veselí-Strážnice. Dál už ne, Hodonínu a Břeclavi se vyhněte. Slovácko je sice chudší region než třeba Ostravsko, ale život je tu o něčem úplně jiném. Černo tu zatím moc není a třeba v Moravském Písku není cigán ani jeden.
Tak mnoho zdaru při hledání.
V Ostravě je opravdu hrozný vzduch, ikdyž je dobrá rozptylová situace ten zápach a štiplavý vzduch je hrozný. Jezdím do Ovy a Bohumína co měsíc z jižní moravy.Pro mě jsou zajímavá města na Vysočině. Mají svoji romantiku, nejsou tak zahlcená nesmyslnýma nepotřebnýma nákuppníma centrama a megamarketama ja je tomu třeba v Brně, je tam dobrý vzduch a v zimě sníh. S prací je to tam horší i s výdělky. Opak je Praha ,kde si lidi vydělají, je malá nezam. , město je to krásné, ale podmínky k žití nic moc zejména s ohledem na životní prostředí jako celek. Kdo může z Prahy odjíždí na venkov.
Již několik let pořádá týdeník Ekonom srovnávací výzkum s názvem Město pro byznys.
Základní informace:
Nelekejte se slova byznys. Srovnává se v mnoha kategoriích.
Některá města získávají body třeba v kvalitě životního prostředí a propadají ve veřejné správě. Také je možné v tabulkách sledovat vývoj - co se v průběhu let lepší, co stagnuje.
Celkově je to čtení na delší čas, ale v případě vážného zájmu o změnu bydliště se určitě vyplatí tam nahlédnout.
Nevýhoda - před časem jsem se k výsledkům tohoto výzkumu dostala pracovně. Tehdy ani teď jsem na internetu nenašla srovnávací tabulku pro celou Českou republiku. Na zmíněných stránkách najdete jen tabulky pro jednotlivé kraje. Celá tabulka bývá zveřejněna v tištěné verzi týdeníku Ekonom. V roce 2009 to bylo v čísle 18. K časopisům je možné se dostat v knihovnách buď přímo, nebo prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby.
Dobrý den, v předešlých příspěvcích Vám ostatní radí oblast Krkonoš.Jsem rodačka přímo z Jilemnice, ale už 20 let bydlím na Svitavsku.Krkonoše Vám mohu doporučit zejména s ohledem na Vaše dítě, Roma tam nepotkáte, je to dobrá oblast, i práce se dá sehnat, pro podnikání také dobrá lokalita.Po rodičích tam mám RD domek, který chceme na jaře prodávat, napadlo mě nezávisle na Vašem příspěvku už asi před 3 měsíci, že bychom ho mohli inzerovat v tisku někde, kde lidé žijí ve špatném ovzduší/SČ, Ostrava a pod./Žila jsem i 8 let v Chomutově a co Vám mám vyprávět...cikáni, ovzduší, šeď paneláků, hrůza...Přeji vám, aby jste vybrali dobře a našli pěkné místo pro Vaši rodinu.
Jak koukám tak se tady každý předhání s pomocí.Jestli jste rozumný tak se podíváte na pracáky přes inťák a posoudíte sám ohledně práce.Místa na podnikání je taky dost jako všude jinde.Ohledně nemovitostí je známé pravidlo,čím větší město a menší nezaměstnanost tím dráž např.Praha.S bejvalkou jsem bydlel v Ml.Boleslavi a jenom protože je tam Škodovka byl tam na silnicích docela mazec teď asi 5let už to ujde,jakmile pustí lidi ze Škodovky po druhé hodině je to o nervy nejen jako řidiče a ceny téměř jako v Praze. Rozvedl jsem se a bydlel s přítelkyní v Opavě ta už byla skoro taky rozvedená.Přítelkyně s dětmi jsou astmatici a po přestěhování na Pardubicko se jejich zdr.stav zlepšil že už nepotřebují tak silné léky.Dejte potom vědět jak jste se rozhodli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.