Nejste přihlášen/a.
- proč je vlastně Stalin ztotožňován s komunismem? - to nikdy nepochopím, z toho mála, co o historii vím, jsem nabyla dojmu, že to byl zločinec, který se chopil vlády po smrti Lenina, který ideu komunismu hlásal poněkud jinak. A vymlátil (Stalin) vlastně hlavně svoje lidi.
Děkuju za odpovědi, pokud mi nebudete za otázku hned nadávat.
doplněno 01.05.15 11:42:- vlastně bych se měla zeptat, jestli je vůbec možné, prosadit a udržet nějakou ideu v její čisté podobě a bez násilí. Vždyť i ta demokracie jako idea (ještě ve starém Řecku) vypadala úplně jinak, nežli je teď realizována.
Proto mi vlastně vadí ztotožňování ideí s jejími vykonavateli !
Marcelko, opravdu stojíte o to, abyste znala můj názor na někoho, kdo je od 53.roku po smrti? Nekecjte, že vám záleží na názoru názoru lidí o půl století později.
- babkazov - no jo, o něco se zajímat musím... děti nemám, tak si tady tak "mudruju" ..
- ben - máte pravdu, otázku jsem položila ukvapeně (jak se mi to stává..) - a mezitím jsem si vygooglovala Lenina i Stalina a ostatní komunistické diktátory - všichni byli stejní, tak děkuju za odpověď.
Marci, raději zašijte dědovi trenky, usmažte mu řízky, přečtěte si pěknou knihu, umyjte si okna. Tím nechci říct, že máte doma nepořádek, spíš bych chtěla poradit, že ženská si pokaždé najde něco co může udělat. Nebo /myslím, že jste městská/ si hýčkat nějaké koníčky. Můžete chodit cvičit, vyrábět keramiku, paličkovat, studovat univerzitu 3. věku. Nebo na procházky.
Jak já bych chodila na procházky. A nejraději s pejskem, kdybych ho měla. Nejradši kus vlakem a kus pěšky.
A Vy nemáte nikoho, koho musíte hlídat, omývat, kontrolovat, převlíkat...a vše, co vypotíte, jsou takovéhle úvahy. To jsou jiné, daleko lepší koníčky, než to, čemu Vy říkáte "mudrovat". Navíc o lidech, kteří už jsou dávno v čudu. Díkybohu. Docela by mě zajímalo, proč Vaši pozornost upoutala právě taková zrůda. Bylo přece na světě mnoho různých velikánů, které by stáli za Vaše mudrování daleko víc, než právě tento člověk.
Čo bolo, to bolo! Běžte se projít, třeba na půl dne, odpoledne si zajděte do cukrárny, do knihovny, do muzea, do tělocvičny...podle toho, co Vás láká a baví. Podobné otázky by snad byly vhodné pro nějakého studenta, který by je potřeboval do školy. I když, myslím, Stalin by se v dnešní době nijak podrobně určitě neprobíral.
Věřte, jsou na světě lepší věci, než sedět na kanapi a mudrovat, jak vy to nazýváte. A zvláště teď, v nejhezčím období roku. Konec mudrování a šup do lesa! Jaga.
Teprve teď jsem objevila ty vaše fotky - hasky /či husky - jak se to píše?/ jsou moc krásní. I tomu byste se mohla bez omezení věnovat a určitě by se Vám při focení dařilo a přinášelo Vám to uspokojení.
- babajaga - děkuju za odpověď - krásně řečeno, - ale když mne nic z toho, co jste vyjmenovala - nebaví ! (a dědu, či koho jiného, nemám, ani řízky nejíme) - a v lese a v klidu přírody se cítím stísněně, takže pro mne např. bylo silným zážitkem, když jsme na vycházce potkali oddíl z K.V. s tažnými psy.
Zato mne velmi zajímají dokumenty o 2.světové válce, a doslova mne "fascinují" zrůdy typu Hitlera a Stalina, asi proto, že nechápu, jak je možné, že jim lidé kolem umožnili své zločiny páchat. A taky proto, že jsem ve své době tyto, dnes dostupné informace neměla, nebo jsem se o ně nezajímala. Neviděla jsem na své otázce nic nepatřičného, jak mi už vytkla i "babkazov" ve stejném smyslu, jako Vy.
A myslím, že by se dnes děti ve škole měli učit nejen o těchto "velikánech" - ale měli by být schopny bez emocí, věcně a v historických souvislostech posoudit i dobu tzv. "komunismu" , kterou jsme obě prožívaly, takže víme, že vše nebylo (alespoň po 50.tých letech) tak špatné, jak se dnes děti ve škole učí, či jak si mám vysvětlit poznámku nějakého mladíka v nějaké diskuzi na netu, že je ve škole učili, že komunisti byli zločinci a vrazi ! (tím jsou myšleni i např. Mašíni !?)
Ale vaše napomenutí si beru k srdci, nemá smysl v dnešní zmedializované atmosféře takové otázky vůbec navozovat, v nejlepším se dozvíte, že jste blb a ničemu nerozumíte. Vlastně mi na otázku uspokojivě odpověděl jedině "lubrikant", kdyby ovšem vynechal ty svoje židy a konspirační teorie. Tak zdravím. Marcela.
doplněno 03.05.15 12:06:- a taky mne nezajímá, jak se bude jmenovat britská princezna, jakož i jakékoliv "drby" o královské rodině.
culdabulda:
Já nepsal konspirační teorie, jak je na poradně zvykem, co se týče historických "faktů", ale ty věci si můžete jednoduše ověřit. A promiňte, já zapoměl, že slovo "žid" je zakázané a že téma okolo židů je velmi citlivé, protože ta pravda nějak hold bolí (btw. děkuji za lichotku)
Jestli si ještě mohu dovolit okomentovat Váš příspěvek - velmi mě zaráží, že říkáte, co dnešní mládež ví o komunismu za strašné věci, které je učí ve školách (samozřejmě vy jste tu dobu zažila a víte, že není pravda to, co se učí), ale sama věříte dokumentům typu nacismus, fašismus, komunismus a určitě jste v mladých letech taky věřila tomu, co říkali ve škole - a dá se říct, že televize je taková "škola", která nám vtlouká do hlavy to co musí... No a teď nastala chvíle, kdy se nad tímhle můžete zamyslet, možná vás něco napadne a budete možná první, kdo pochopí můj systém uvažování a myšlení .
... když mudruješ tak klidně mudruj, ješ to lepší než kontrolovat, jestli se již pejsek vyčůral anebo čumět v lese do blba - ale zamudruj třrba i nad rčením-moudrostí "zrůdě každý zrůda" akdyž chceš vědět pravdu , musíš poslouchát a číst nejen co říkaj dnešní zevšechnejchytřejší ale i lidé té doby - a hlavně že mnoha chytrým vadí to bez čeho by ve válce dovedl svou zemi tam, kam ji dokázali své země dovést jejich hoooodni-nezrůdní vůdcové - tož bábo teď si klidně mudruj ...
Dobrý den, nadávat Vám nebudu, ale spíše bych se zeptal, jestli nebyl zločinec už Lenin? Zda nebyl Stalin jen pokračovatelem "osvědčených leninských" metod, které zdokonalil? Kdyby ten Lenin nebyl (nebo se věnoval něčemu jinému), tak by zřejmě nebyl ani Stalin. Zdravím!
Oni si byli Lenin a Stalin v něčem podobni - byli bezohlední křiváci. Ale pokud jsem se dočetl, Lenin před smrtí varoval před Stalinem.
Lenin oproti Stalinovi neměl takové možnosti, komunismus se snažil teprve prosadit, takže nedokázal napáchat až takové škody - i když v podstatě svým konáním umožnil Stalinovi dělat to, co pak dělal - tedy genocidu a to i vlastního národa. Troufám si říct, že proti Stalinovi byl Hitler docela břídil. Ostatně - i ony neblaze proslulé tábory smrti okoukali Němci v Sovětském Svazu - a patřičně vylepšili.
Jestli ho komunisté dodnes obdivují, to nevím. Pokud vím, tak se od něj už před lety distancovali, ostatně i jeho pomník na Letné neměl dlouhého trvání. Je ale pravda, že současná demokracie se svými průvodními jevy - tedy korupcí, lobbingem a spravedlností zjevně měřící dvojím metrem vyvolává u některých lidí nostalgii po ,,vládě tvrdé ruky´´. Dnes to totiž vypadá, že úzkostlivě hájíme prává zločinců, a podobných živlů, zatímco tehdy se s nimi nikdo nemazal. To se domnívám, je asi tak jediné, co by se dalo na Stalinově době ještě dnes ,,obdivovat´´
Myslím, že nebýt Stalina tak by Rusové projeli druhou světovou, kdo je trochu zná tak ví, že potřebují tvrdou ruku.
Ono je to mírně naopak, bmbx. Rusové nevyhráli WWII díky Stalinovi, ale dá se říct téměř Stalinovi navzdory.
Stalin totiž doslova vyhubil velení Rudé armády a to od nejvyšších stupňů až po velitele praporů. A nedosti na tom - svým paktem Molotov - Ribentrop se spolčil s Hitlerem a to dokonce tak důsledně, že zakázal jakékoliv akce třeba k zamezení leteckého průzkumu Luftwaffe nad územím plánovaného útoku v akci Brabarossa. Odmítal veškeré zprávy o chczstaném útoku a zakázal veškeré přípravy na něj. Dokonce i po zahájení útoku nesměli vojáci zahájit palbu. Toto všechno umožnilo Wehrmachtu postoupit hluboko do území Sov. Svazu a zajmout či zabít další statisíce vojáků.
Krom toho se Stalin paktoval s Hitlerem i před podepsáním paktu Molotov- Ribentrop a tak Rusové umožnili Němcům vývoj a zkoušení moderních tanků, letadel a jiné bojové techniky, kterou jim zakazoval versaileská smlouva. Takže i díky tomu měl Wehrmacht na počátku války velkou převahu v úrovni techniky, ale i strategie.
Takže otázka by mohla znít - kdyby RA nebyla oslabená personálními čistkami, kdyby neměli moderní tanky a letadla, kdyby místo Stalina armádě velel někdo kompetentní, kdo by se nemusel bát, že jej Stalin popraví pod jakoukoliv záminkou - nevypadal by už počátek WWII jinak?
Jako že Beneš vyhubil Rudou Armádu? A sakra, mám nějaké mezery v historii...
Mohl byste, prosím, upřesnit kde a kdy k tomu došlo?
No, zapomnel měl asi na mysli celý začátek čistek v Rudé Armádě, konkrétně případ maršála Tuchačevského.
Dle jedné teorie poslal Beneš dopis, dokazující zradu Tuchačevského, Stalinovi do Moskvy.
V každém případě byl dopis falešný, napsali ho sami němci a účast Beneše v celém případu je více než nejasná.
to teda máš - jak po vytržené stoličce - a pamatuj že po tzv vyvraždění to dopadlo jak to dopadlo, jak by to dopadlo v opačném případě ví jen bůh a ty ... ale já si myslím že hůře pro rusy ...
Pokud by oni nebyli a ostaní naši předci a jejich současníci, tak bychom možná nebyli ani my. -miro
Nemám nějaký názor upřesněný,,,já jsem se děsně bála války já jsem jako děcko dokonce Stalina zbožňovala,,a brečela jak umřel.
Dneska je lumpů nespočet ,,ale jiného žánru,,co bylo mne již nezajímá,,,jsou jiní ze kterých jde strach...Nechejte Stalina spát a žijte dnešní dobou ,,
zavinac - děkuju za odpověď - zřejmě na mne mají vliv dokumenty o válce, které se teď všude vyrojily - a máte pravdu, pokud se z historie nepoučíme, měli bychom ji nechat spát - stejně jako různé pravdy o Havlovi, které pořád některým lidem nedávají spát. To ten Stalin, Hitler a spol. mi připadají zajímavější .
Vzmněla jsem si na vtip: Jak se jmenoval Lenin doopravdy? Jak se jmenoval Stalin doopravdy? Kdy se odehrála VŘSR? No, vidíš! Proč bych jim měl cokoliv věřit?
J.V.Stalin se ve skutečnosti jmenoval Džugašvili.Pokud jste byli v Gruzii,viděli byste zcela jiný pohled na Stalina.Gruzínci si na něj sáhnout nedají.
JABRAKA
Tak jasně, my si taky nedáme sáhnout na Mistra Jana Husa. A přitom zlé jazyky ze západu tvrdí, že On Evropu uvrhl o jedno století zpět, a ještě umožnil vpád Osmanské říše, protože Němečtí rytíři se museli věnovat vnitřnímu odboji v Čechách a neměli čas bránit hrady na Dunaji. Jak krásná historie.
Tak měla byste hlavně začít u toho, jak se Stalin k moci dostal atd. Když Stalin chtěl být knězem, studoval. Ale "někdo" potřeboval někoho, kdo by vraždil vlastní soukmenovce - tzn. křesťany. Ti "někdo" taky Stalina později zavraždili otrávením, protože poznal, že vraždit své lidi nebude k prospěchu a tak začal dělat problémy těm, kteří ho k moci dostali. Ano, mluvím o Leninových židovských přisluhovačích, kteří měli tenkrát moc v Rusku, né Stalin. Idea komunismu je vlastně kopie talmudského judaismu, veškeré parametry se sebou souhlasí, pan lidumil Marx měl teda kliku.
Jak si vlastně představujete tu demokracii, když je všude a vždycky jiná? Demokracie neexistuje, ale to vám možná potrvá léta, než pochopíte.
Stalin je ztotožňován s komunismem proto, protože byl "vládce" jeho chodu, který se dnes vydává v učebnicích dějepisu za komunismus. Pozor, je ale třeba rozlišovat bolševismus a komunismus, ve škole vám totiž rozdíl nenajdou ani mezi Fašismem a Komunismem a nenajdou ho ani jinde, musíte hledat sama.
Ano, udržet ideu bez násilí jde, ono to dokonce už bylo, ale někdo vám zkresluje informace. Nikdo vás nenechá být bez strachu a stresu a hlavně bezhlavého myšlení, toť vše.
PS: V podstatě se dá říci, že Stalin byl vskutku normální člověk, jen bohužel musel dělat to, co nechtěl. Ve svém osobním programu měl humanitárnější věci, než jsou teď v demokratickém světe. Mnoho toho ještě nevíte a to je kruci písek k pláči.
Ať byl, jaký byl (a asi pěkné zvíře, když prohlásil, že lidí je jako sraček, a taky se podle toho choval). Ale určitě byl dobrý diplomat. Ač sám taková kurva, dokázal přesvědčit své protivníky, a oddálit určité věci, které nechtěl. Málokdo ví, že on, který likvidoval pravoslavnou církev, se v nejtěžších dobách velké vlastenecké války k ní obrátil, a velice z toho těžil. Ale takto to dělá každý psychopat a demagog. Určitě by se každy z nás měl zajímat o to, jak takové "lidi" v latentní formě rozeznat..
A bohudík i přes několikamilionové oběti na straně SSSR, Sověté válku pomohli vyhrát ku prospěchu světa.
doplněno 03.05.15 13:34:možná menší ztráty, možná by se ale do cíle nikdy nedostali.
Tak nějak. Zádržné oddíly NKVD mají na svědomí velké procento sovětských ztrát. Taktéž není na škodu si třeba přečíst taktiku maršála Žukova na přechod minového pole.
cakl: Podle vašeho uvažování byli sadisti všichni diktátoři, je to tak? A proč je to tak? Protože jste ovce.. Teď jsou mnohem větší sadisti, než byl Hitler nebo Stalin, kteří vlastně neměli s pácháním zvěrstev moc co dočinění...
Víte, kdo byli ti, kteří nechávali vraždit a Stalinovi se připisují zrůdnosti?
Lazar Kaganovič (ukrajinský žid, vůdce ukrajinské bolševické strany, jeden z nejmocnějších mužů v SSSR) - má na starosti hladomor na Ukrajině 32/33, nechal likvidovat veškeré křesťanské památky a kostely, likvidoval lidi v rámci jeho programu "Boj proti nacionalismu jako hlavnímu nebezpečí v komunistické straně Ukrajiny". Sedm milionů lidí zemřelo díky němu hladem, ale to je vlastně nic..
Nebudu dál ty židovské zvířata nějak moc rozepisovat, ale napíšu aspoň lidi, kteří mají podíl na vraždění nevinných lidí:
L. D. Trockij (Žid) - zakladatel RA, vůdce bolševické revoluce v Rusku
Jakov Sverdlov (Žid) - vydal rozkaz k vyvraždění carské rodiny, v září roku 1918 vyhlásil Rudý teror (vraždění, popravy, zatýkání)
Jakov Jurovski (Žid) - velitel čety, která zavraždila carskou rodinu
Genrich Jagoda (Žid) - šéf sovětské tajné policie, jeden ze zakladatelů gulagů, sovětské koncentráky atd.
Ilja Ehrenburg (Žid) - po výhře nad Němci povolával k masovém znásilňovaní německých žen (z důvodu porodnosti čistě smýšlejících a nemanipulovatelných lidí). Znásilňovat měli hlavně asiaté z RA, ač nechtěli, museli, bylo znásilněno 2.000.000 německých žen.
Martin Gray (Žid) - polský žid, člen NKVD, měl v oblibě masově vraždit křesťany, později emigroval do USA a vydával se za oběť holokaustu, aby tím zakryl své zločiny.
Zakladatelé sovětských gulagů: Aron Solts, Naftalij Frenkel, Matvej Berman, Jakov Rappoport, Lazar Kogan, Genrikh Jahoda - VŠICHNI ŽIDÉ.
Účast Židů v bolševismu byla tak vysoká, že Komunistická internacionála doporučila bolševickým Židům, aby si měnili příjmení a maskovali tak svůj původ...
A o tom tu mluvím, většina bolševiků byli Židé (75% židů ZE VŠECH sovětských komisařů). Bolševismus je židovské zvěrstvo. Tihle Židé dostali Stalina k "vedení" a jedině Stalin byl vidět na povrch, který neměl se zvěrstvy skoro nic společného, tihle Židé byli jako vždy za oponou a nebylo je vidět.
Samozřejmě další revoluce v Maďarsku: Béla Kůn, Tibor Szamuely, Jeno Lanlder (samozřejmě všichni 3 židé...)
Revoluce v Bavorsku: Kurt Eisner, G. Landauer, R. Luxemburgová (jak nezvykle všichni židé)
PS: Kdo tady píše hlouposti, co?! Chytrolíne..
doplněno 03.05.15 21:44:Skoro všichni lidé hledají chyby tam, kde vlastně nejsou. Jsou na špatné straně řeky, tak jakože si všichni myslí, že za Stalinova fungování za všechno mohl Stalin..Ale to je pouze vaše omezenost a neznalost...
Jojo - historie se opakuje, že jo. Ale řeknu Vám, lubrikant, takové názory jako máte Vy, to už tady bylo. Hodně je vykřikoval takový jeden pán s knírkem, zrovna nedávno měl 70 výročí úmrtí. Nebyl náhodou z rodiny?
Já chápu, že když má někdo něco na židy, jakožto jim třeba připisuje 100 milionu lidských nevinných životů právem, tak je hned Hitler, magor, konspirační teoretik atd. Ale to od vás samozřejmě čekám a nepřekvapuje mne, že člověk, který je společnosti prospěšný a hraje si na velikána, který jen klade vejce mezi dalších milion vejcí, si neuvědomí, že je jen ovečka, hloupá ovečka, kvákajiící nesmysly, které pochytil ve škole, televizi, knihách naprosto nulových.
A co vy můžete vědět, jaké měl názory nějaký pán s knírkem? Vždyť vy ani nevíte, jaké máte názory vy sám.
doplněno 06.05.15 15:28:Mimochodem, řekněte jaké názory ten pán měl a doložte mi to důkazem
Jen ještě doplním: to co jsem napsal zde, do tohoto tématu, to prohlašoval i můj známý, krutý antifašista a antikomunista. Takže si vyberte, Miluju vychytralé lidi...
Zrovna jsem na youtube koukala na Rasputina. Pak následoval dokument o Leninovi a pak o Stalinovi. Tak můžete kouknout na ně. Koukla jsem jen na Rasputina.
To je jednoduché - uvedl myšlenky Marxe a Lenina do praxe. A zločince nebyl o moc více než jeho předchůdci - kterýkoliv car , papež či prezident USA.
sos: Mohl by jste mi konkrétně napsat, o kterém Marxově díle hovoříte? Kde najdu v Marxových dílech kult osobnosti, gulagy apod? Nějak to tam nemohu najít.
Kdo potřebuje, najde vždy (prezentuje nesmysly a dezorientace) za každou cenu. Zejména z důvodů svojí neznalosti , zaujatosti a bezmyšlenkového přejímání podobných informací. Komu tito slouží? Podle toho, mají takové informace a desorientační tvrzení, věrohodnost, cenu a pod.! Lituji toho, kdo uvěří. -miro
Ty si myslíš, že by se Áda zastavil. Zůstali by jen blonďáci a zbytek v lepším případě do Patagonie a zbytek jinam. Asi by nebyl problém s nepřízpůsobívými
A na to jste přišel kde? Že by zbyli modroocí blonďáci? Podle autentických Hitlerových dokumentů byli Árijci všichni čistí evropané - tzn. europoidní rasa (samozřejmě nesmíšená s negrodiními, mongoloidními a jiným rasami, a do nemíšení se řadila i komunita židovská). Propaganda o modrookých bloňdácích už byla postavena do společnosti jako "vyvrhel", když průzkumníci pátrali po těchto věcech. Byla to čistě bolševická propaganda proti nacistům.
Stalin se zasadil svými činy o rozpoutání války a její ukončení bylo na bedrech generálů. Stalin popravoval naprosto nevinné občany SSSR jako jateční dobytek. Před válkou popravoval zkušené velitele jen při jijech vyslovení obavy z možné války s Německem, čemuž on neuvěřil až do samotného napadení. Způsob vedení některých operací proti Německu byl naprosto jednoznačné vyslovení trestu smrti bez opodstatnění útoku. Prostě jít bojovat beze zbraní, munice proti kulometům. Proto také padlo tolik ruských vojáků, aniž to mělo smysl.
Stalin před válkou dohodl s Hitlerem rozdělení Evropy a tak se také stalo. Německo západní část Evropy a sever, SSSR východní část Polska. Okolní státy zabral již dříve v násilném vzniku SSSR. Napadl Finsko, které neobsadil pro jejich odpor, pak ale stejně Finsko padlo.
Stalin bylo jedno z nějvědších lidských hovad, co kdy chodilo po zemi. Ještě větší dobytek Byl Mao C Tung, který popravil asi 60 - 90 mil. Číňanů. Nikdo přesně neví. Ničila se celá města.
Na každého "vůdce"se dé nakydat spustu špíny pomocí sdělovacích prostředků.Kdo znal situaci-politickou a hospodářskou - v Iráku,musí hodnotit Sadama Husajna jako vynikajícího politika.Stzát byl řízen podobně jako arabské emiráty.Musea byla plńá památek,průmysl v plné úprosperitě,zemědělství uživilo všechno obyvatelstvo,extremisté byli zatlačeni za hranice.
To vše fungovalo bez problémů do doby,než začal emir z Kuvaitu krást iráčanům ropu.Když se po této provokaci Husain obrátil a Organizaci států,vyvážejícím ropu,nehodlali s ním mluvit.Tak zasáhl vojensky.Na to čekali Amíci a zničili celý fungující stát.
Je dnes nahražen válečným běsněním bojůvek Islámského státu.
Stejně tak se jadnalo v Panamě,stejně tak v CHile.
JABRAKA
Stalin byl psychopatický zločinec a nic na tom nemění fakt, že to byl on, kdo dokázal jiného diktátora zničit. Vybudoval sovětské Rusko na desítkách milionů mrtvých spoluobčanů. Na to se nedá zapomenout. Každá revoluční myšlenka je nakonec zneužita, znásilněna a přivedena k zániku a během ní revoluce žere své děti. Bylo, je a bude. Každý vůdce se tváří že On je tím světlem, za kterým musí lidé jít a když ne, tak je odstraní jeho věrní, mají z toho profit, než je i je odstraní následující.
Jen mi hlava nebere to, že pohled na imperátora Napoleóna je zcela jiný. Je oslavován a stejně i za ním zůstaly potoky krve a spálených zemí, stejně jako za Hitlerem, Stalinem, Pol Potem. Ale třeba se dočkám toho, že se bude konat na Hitlerovu a Stalinovu poctu velkolepá rekonstrukce bitvy o Stalingrad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.