Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce a náhradní doba důch. pojištění

Od: ryba2 odpovědí: 2 změna:

Stále mi není jasné kolik roků se max. započítává jako nahr. doba důch. pojištění při evedenci na ÚP, v těchto případech:

1. Beru podporu

2. Neberu podboru

3. Před dosažením 55l. věku.

4. Po dasažení 55l. věku.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

a*
hodnocení

0x

Při splnění podmínky jednoho roku pojištění je náhradní dobou pojištění období vedení v evidenci úřadu práce jako uchazeče o zaměstnání po dobu, po kterou je vyplácena podpora v nezaměstnanosti nebo podpora při rekvalifikaci. Dále pak v rozsahu nejvýše tří let též po dobu, po kterou se podpora nevyplácí s tím, že v období před dosažením 55 let věku se tato doba započítává nejvýše v rozsahu jednoho roku. Tato doba tří let (jednoho roku) se zjišťuje zpětně ode dne vzniku nároku na důchod.

Tudíž

1. Po dobu, po kterou je vyplácena podpora v nezaměstnanosti

2. Po dobunejvýše tří let

3. Nejvýše v rozsahu jednoho roku

4. Nejvýše v rozsahu tří let

iz*
hodnocení

0x

Pro vznik nároku na důchod se

- doba, po niž uchazeč pobírá podporu započte vždy bez ohledu na věk.

- doba bez podpory se započte v rozsahu maximálně 3 let, z toho max. 1 rok před dovršením 55 let.

Pro výpočet procentní sazby se obě náhradní doby započtou 80 %.

Náhradní doba poj/... (ČSSZ)

Jak se započítává/... (ČSSZ)

doplněno 24.08.12 16:09:

Pro úplnost: Nezapočítává se doba nekolidujícího zaměstnání, a to ani v případě, že založila účast na pojištění.

doplněno 24.08.12 16:19:

_________ Pro admina:

Poraďte.cz "nekamarádí"s Operou? Třikrát jsem vkládala odpověď, třikrát se mi po stisknutí tlačítka zobrazila hláška, že odpovídám na neexistující příspěvek. Úspěšná jsem byla až z Firefoxu.

výtka
Upozornění od administrátora 25. 08. 2012 10:05:01
takové vzkazy najdu vždy jen náhodně, takže to není dobrá forma. Operu používám docela spokojeně, chyba bude jinde :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]