Nejste přihlášen/a.
Jsem na rodičovské dovolené od 1.10.2011,čerpám ještě starou variantu. Dítěti budou 3 roky 1.2.2O14, chtěla bych aby malá nastoupila do školky od 1.9.2O13- místo u nás ve školce bude, zatím bych jí vodila jen na dopoledne , aby si zvykla. Vím, že se starou variantou to nejde, tam to jde jen nějak 5 dní v měsíci,jinak mi seberou rodičák. Když přejdu na novou variantu, tak to lze? A další věc, nastoupila bych do práce dřív a to od 1.12.2013, když budou na nové variantě, doberu ještě rodičák, nebo mi ho seberou?děkuji
Požádala jste zaměstnavatele o kratší rodičovskou dovolenou (RD)? Jestli ne, není zaměstnavatel povinen Vám dřívější návrat z RD umožnit (musela byste se s ním dohodnout).
Rodičovský příspěvek (RP, sociální dávku) můžete i při staré variantě pobírat i při práci. U staré varianty by dítě mohlo školku navštěvovat na 4 hodiny denně nebo na 5 dnů v měsíci. Přejdete-li na novou variantu RP, neměl by se školkou být problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.