Pokud je to odvozeno z ména a ne z něčeho jiného, bývá to Michal, Michael, Mikuláš nebo Mikoláš. Existuje i jméno Mykola, i když nikoho s ním neznám a čekala bych, že se mu tak bude taky říkat.
Znám i dívky, kterým se říká Miky. To jsou Míši, obvykle Michaely, znám i jednu slečnu ze slovenska jménem Milka, které se říká Miky.
Také to může být od jmen Přemysl a Roman - domácky Přemík a Romík. Je možná i nějaká spojitost Mickey Mousem, ať už příjmením Myšák nebo oblečením. Může mít příjmení Mikulec. U přezdívky se cizí člověk často nedopátrá, jak vlastně vznikla.
Jakojaaa, nemusíš se dušovat, že nekecáš. Já znám taky hned 3 Mikuláše a je to pěkné jméno. Říká se jim Miki, tomu jednomu, když byl malý, jsme říkali Mikulka.
Před mnoha lety jsem se v tehdejší Jugoslávii /dnešním Kosovu/ seznámila s klukem, který se jmenoval Miki. Když jsme odjížděli a on mi dal svou adresu, s údivem jsem zjistila, že se jmenuje vlastně MIODRAG. Když mi pak od něj občas přišel dopis, babička říkala: Už jí zase píše ten DRAK! Jaga.
Miki-Mikuláš,Michal.Ale znám hodně lidí kteří mají úplně rozdílné jméno než zkrácenou verzi.Např.Moje matinka dala svému synovi jméno Radek,ale od mala mu říká Pepíčku-Pepi,Pepino.Když jsem se ji na to zeptala proč ho nazývá jinak než Radek tak řekla,že Radek je rodinné jméno a Pepa je její... doplněno 24.08.12 06:29: Moje exspolužáčka má dceru(11) a říká ji Mikeši a je to Nikola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.