Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dredaři- co jsou zač

Od: petr® odpovědí: 15 změna:

Zdravím.

Zajímalo by mě, jaký druh lidí jsou dredaři. Na internetu jsem toho moc nenašel, tak se ptám zde. Někdo říká, že to jsou špíny a feťáci, někdo, že tomu tak není. Myslím si, že mít dredy není jen účes, ale určitý životní styl.

Díky za vaše odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Posuzovat lidi podle účesu není moc inteligentní. *bzum**zed*

lugel
hodnocení

0x

Většina lidí s dredama se pohybují většinou rádi ve skupinkách - akce, koncerty, společný zájem/koníček, často se mezi ně řadí ANTIFA, huliči a zdrogovanci. Jen málo lidí nosí dredy jen proto, že se jim to líbí. Dredaři většinou tímhle dávají najevo svůj styl, život, zájem a odlišují se tak od okolí (svým způsobem to tak chtějí). Zkrátka, většina dredařů si žijí svůj svět.

PEACE

72mona3*
hodnocení

0x

Znám jednu, co má černé dredy až pod zadek. Kroužek v nose. Mluví i chová se naprosto normálně. Pokud vím, tak nic nebere, má malé dítě...přítele...práci...a říká, že s hygienou to je normálka - vlasy si meje jednou za 3 měsíce... Mona

majsterjoe*

Mýt si vlasy jednou za tři měsíce není moc normálka.

72mona3*

@majsterjoe - máte pravdu. Ale ona to podává tak, jako kdyby to bylo normální. Jsem ráda, že to nepřijde divné jen mně ;)

mazhulenka
Já mám také dredy az pod zadek a mít vlasy za 3 měsíce je normální! Když by se myly častěji mohli by se poničit a nebudu si mít vlasy 2× do tydne když schnu dva dny

mrsgekko*
hodnocení

0x
Jaky druh lidi? Homo sapiens sapiens? :-D
Proste mají dready- je to typické pro jejich styl hudby,oblékání,politicke,společenske nazory atd atd.
Každý životní styl má něco, co jej vyznačuje.
Tak jako pankáči mají šílené vlasy, špendlíky, a jsou nazorove proti všemu, k čemu se hlásí skini, ti zas mají plešaté vlasy a to je vzhledove asi jedna z minima věcí, která se udržela dodnes(fňuk).
Pro chuligany je typický fotbal a choreo, a pro dredare dready a Bob Marley :))
Jinak k tem dreadum: 3 měsíce si je nemýt? To má v hlavě pěknou zoo nee? :)
Ale kdysi jsem znala takového experta,který si vytvořil jeden jediný Mega dread tím, že si culík několik měsíců nečesal,nemyl,jen cuchal dokud nemel vzadu na hlavě druhou hlavu-prý to chtěl přírodní. Fuj :)

..plešaté vlasy.. no to se ti povedlo;)

mrsgekko*
:) jsem čekala, jestli si toho někdo všimne :-D ale nevymyslela jsem to já, myslím že to někde pláclo nějaké dítko ;) :-D

hodnocení

0x

Já si zaboha nemohu vzpomenout na to slovo. Jedná se o styl hudby a patří k němu taková imige, jakou má ten černý chlap, co dojí ze žirafy duhu. V jedné talentové soutěži byl kluk, právě takto vypadající a tenhle styl milující. Tráva, dredy, krátké široké gatě, žebradlo přes rameno, hodně barevný, žlutý, červený, zelený, z vlny háčkovaný baret baret, jakože svoboda a muzika určitého stylu. *sok* Nevzpomenu si a nevzpomenu. *plac*

doplněno 03.08.15 06:43:

mrsgekko, jojojo! To je to slovo!

mrsgekko*
Rastafarian/člověk , rastafarianstvi/styl
doplněno 03.08.15 06:53: Tak jsem to uhodla :)
Ten synek v superstar byl ale pěkný Mimoň,co si pamatuji :-D a taková mi přijde snad větší půlka těch dredáčů, Mimoni ve svém svetě, prasečí očička, blbúsměv atd. :-D Naopak bývalý soused z dětství je vzhledově Mimoň, ale už je pan inženýr, a bez marijánky by prý nezvládl ani jednoduchou rovnici. Po probuzení to má místo kafe a tak vlastně během celého dne podle potřeby, asi 10 let :-D nechválím ho, ale divím se, já jsem po pár zkušenostech objímala mísu a nevěděla sve jméno :) ze mě rastafarian nebude.

kutululu
hodnocení

0x

Dredy, piercing, tetování. To jsou věci, které automaticky lidi sráží do skupiny feťáků nebo kriminálníků. Ale to vůbec nemusí být pravda, člověku se to může jen líbit, a tak si to nechá udělat. Je pravda, že při hledání zaměstnání nemá dveře otevřené všude, už právě jen proto, že na první pohled vypadá jako z oné zmiňované skupiny a lidé neví, co od něj očekávat. Já například mám už desítku let piercing v bradě, nefetuju, nekradu, mám práci a žiju spořádaně, ale spousta lidí mi řeklo, že při prvním dojmu mě to opravdu sráží, takže asi tak...

majsterjoe*

No, vsadím se s tebou o poslední kousek chleba, že když potkám jakéhokoliv dredaře a zeptám se ho na konopí, že mi odpoví pozitivně.

kklaban
hodnocení

0x

U mě to jsou fetky.

mrsgekko*
Já je teda nemiluju, nesdílím názory, hudbu, hadry, nic. Ale neřekla bych, že každý takový, je feťák-teda jestli trávu neberete jako fet. Neslyšela jsem o žádném zhulenem člověku, co by následkem huleni vraždil, byl agresivní a ublížil jinému člověku. Jsou mimo a vypadají mimo, ale ten co kouři trávu není fetak,ať už je to zjev jaký chce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]