Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda jste někdo nečetl nějakou dobrou knížku, která by stála za přečtení
Pokud jde o žánr - Vůbec na něm nezáleží .. Pokud ale něco opravdu nemám ráda, jsou to romány hlavy a paty ( a absolutně bez děje..) Normálně dávám přednost různým detektivkám, psychologických thrilerům a hororům .. ale pokud je knížka dobrá, myslím si, že na žánru nezáleží ..
Prosím o víc odpovědí )
Mohu se zeptat na tvůj věk? třeba mě pak napadne něco, co se mi v tom věku taky dost líbilo
Pokud tedy nejsi starší, než já, ale nějak jsem nabyla pocitu, že jsi mladší. Samozřejmě mám pár osvědčených knih, které radím patnáctiletým stejně, jako šedesátiletým
Tak přesně v tvém věku jsem totálně milovala knihu Klub rváčů (je podle ní i ten film, možná jsi ho viděla, kniha je ale tisíckrát lepší) od Ch. Palahniuka. Od něj je také skvělá Ukolébavka (lehce mysteriózní a lehce detektivní zápletka), Program pro přeživší a i další knihy, ale tohle je za mě od něj top.
Na střední jsem také četla Sophiinu volbu, pravděpodobně se ti bude hosit i do školy, ale věř mi, je to úžásná kniha. takže doporučuju přečíst ji dříve, než ti na hodině literatury vyzradí děj a ty už si ji nebudeš moct užít.
Když mi bylo cca šestnáct, kamarád mi doporučil knihu Konec civilizace. Doporučuji, úplně jsem to žrala a dlouho jsem měla o čem přemýšlet. Je to o tom, jak si autor, (A. Huxley) představoval možnou neveselou budoucnost lidstva.
Podobné téma, jiné představy: Orwellovo 1984. Taky doporučuji dřív, než ti ve škole povědí děj.
Zde jsou knihy, které jsem četla, velmi mě oslovily a líbili se mi:
1) Den trifidů - John Wyndham
* Velice zajímavá scifi kniha, muž se probudí po operaci očí a zjistí, že všichni na světě jsou slepí.
2) Noc trifidů - Simon Clark
** Pokračování od jiného autora, ale vyrovná se kvalitou prvnímu dílu.
3) Lolita - Vladimir Nabokov
** Nezaleknětě se tloušťky, sama jsem to přečetla jedním dechem. O ději se rozepisovat nebudu, nechci kazit překvapení...
4) Zviře - Torey L. Hayden
** Kniha o patnáctiletém chlapci, který skoro celý život nemluví a o doktorce, která se mu snaží pomoci. Název zvíře je v tomto případě skutečně výstižný.
5) Malá sestra - Martina Borger a Maria Straub
** Šokující kniha o domácím týrání psaná z pohledu malé holčičky.
6) Všechny knihy od Ivanky Deváte. Má totiž nezapomenutelné styl, protkaný velmi pěkným humorem.
Strašně moc děkuju "Lolitu" jsem sháněla už asi před půl rokem a nesehnala jsem
Tak třeba budu mít štěstí teď
Samozřejmě chodím Od doby co jsem se naučila číst jsem knihomol a kdybych měla každou knížku kupovat, mám doma docela slušné skladiště
:D
Level 26 autor: Anthony E. Zuiker (autor kriminálek Las Vegas, Miami, ...)
jde o knihu, která je doprovázená jakýmisi krátkými filmy, kteří vlastně popisují ten děj a odhalují další souvislosti...a ten netvor z temnot (podtitul knihy) je opravdu pozoruhodný. Má to i druhý díl, ale ten mi tak nevyrazil dech jako první díl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.