Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam vyrazit do ZOO

Od: kocour17* odpovědí: 46 změna:

Dobrý den chtěl bych se jet podívat někam do ZOO jaká je podle vás ta nejlepší?:)

Děkuji za názory

"Přeji pěkný den

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

engie
hodnocení

0x

Praha a ZOO Zlín Lešná :)...něco specifického je ZOO Dvůr Králové nad Labem kde se zvířata volně pohybují, tam jsem osobně ale nebyla

kocour17*
hodnocení

právě mezi těmito variantami se rozhoduji :D

Zlín nebo Praha

petr123*

Dvůr určitě ne. Jednak tam postupně mizí zvířata (Dvorská ZOO musí vracet zapůjčená zvířata) ale hlavně pěšky se dá jen do malé části ZOO. Do zbytek jedině autem - a nevím jak kdo, ale já se do ZOO chodil projít a koukat na zvířata a ne sedět v autě a poskakovat v pomalu jedoucí koloně.

Pro ty co byli ve Dvoře kdysi - část pro auta není jen tam kde jezdil safaribus, je to celá část od staré brány, tam co byly třeba surikaty, žirafy a zebry. Tahle všechna zvířata při procházce pěšky už neuvidíte...

doplněno 22.08.12 15:02:

Co se mě týče tak hodně hezká je Jihlava.

ar*

Jo jo stará dobrá "dvorská" Zoo už není. Ač to mám jen 25 Km tak tam taky nejezdím. Myslím, že Josef Vágner by musel rotovat v hobě, kdyby viděl co tam šílená Holečková dokázala udělat z nejlepší Zoo *zed*

bena*

ar: Musím s Vámi souhlasit. Královédvorská ZOO se opravdu zkazila, je šíleně drahá, opravdu Holečková to pěkně zkurvila, to jinak napsat nejde.

doplněno 24.08.12 09:18:

Jinak mě se líbila pražská a liberecká ZOO. Osobně však ZOO nemusím, radši mám něco technického.

Nebo zkuste krokodýlí ZOO v Protivíně u Temelína. Můžete to spojit s návštěvou infocentra jaderné elektrárny. Mohu doporučit, rozhodně větší zážitek, než z nějaké ZOO.

ar*

Jo takhle to dopadá, když se do toho zatáhne politika. Holečkovou tam v polovoně devadesátých let dosadila ODS. Nakonec co by pro svoji švagrovou Vlasta Tlustý neudělal i když to odnesopu zvířata, hlvně když se na tom trhne nějaká ta pětka.

Dnes jsem dokonce zaslechl v radiu, že ZOO ve dvoře je vyloučena ze světová asociace zoologických zahrad. Mám dojem , že poslední zvíře Královédvorské ZOO, zůstane kráva.:D

petr123*

Jo, už je to tak: priroda.cz/...

solenza*

Nemusíte jet autem, můžete jet i autobusem. Mají 2 nové od vysokomýtského Iveca, dříve Karosa.

tipynavylety.net/...

orlicky.denik.cz/...

krkonossky.denik.cz/...

A tady video.

dolni
hodnocení

0x

Doporučoval bych ZOO Zlín.

hodnocení

0x

Osobně doporučuji ZOO Lešná ve Zlíně. Byla jsem tam asi před měsícem. Je to tam velmi pěkné, ZOO je rozdělana podle kontinentů či zemí. U mnoha zvířat můžete zhlédnout jejich krmení, je zde mmono průchozích voliér, takže ptáky budeme být doslova na dosah. Mají zde i slony, lvy, žirafy a nosorožce. Velký zážitek je také gorila. Prostředí je pěkné, hodně míst k občerstvení a záchody na každém kroku. Anzionka.

hodnocení

0x

Pro mě je jednoznačně nejhezčí Zoo v Liberci!

atrix*
hodnocení

0x

Lešná je nádherná. Na Liberec jsem taky slyšela chválu, ale osobně jsem nebyla. A Praha samozřejmě nezklame, takže jsem moc neporadila :)

kocour17*
hodnocení

do Prahy to mám 150km do Zlína 300 :) jestli ten Zlín stojí za to...:D

krkovicka*
Olomouc?Krasna procházka i po sv.kopečku.Mají tam opičky,medvědy,žirafy...kozy a lvicata-krasny je pozorovat celou rodinku a u opic se nasmejete.Pro děti je tam lanove centrum.Je to v lese takže v Zoo-žádná vyhen na ssluníčku.
atrix*

Pokud je to takhle a nebyl jste ještě ani v jedné, pak bych volila Prahu. Zlín si nechte, až budete někde poblíž, třeba na dovolené. Nedávno jsem ve Zlíně viděla ceduli se zajímavým srovnáním návštěvnosti - na prvním místě Praha, pak Zlín, na třetím myslím Dvůr Králové a čtvrtá Ostrava.

petr123*

Třetí nejnavštěvovanější Dvůr? Tak to rozhodně není statistika z posledních pár let, tam jde návštěvnost brutálně dolů...

krkovicka*
Jen tak na okraj rozhlas.cz/...

askmenow*
hodnocení

0x

Pražská je z českých zoo, které jsem viděla, podle mě nejhezčí.

majsterjoe*

No ono jde hlavne i o zvirata. A tak se musim zastat Ostravske zoo, ktera posledni dobou je cim dal lepsi.

Jinak Lesna je best a nehrabe se na ni ano Praha.

itan71*
hodnocení

0x

*vtip*Ve Dvoře jsem byl osobně než tam začli pouštět auta na Safari to bylo fajn ale teď nevím.Lešná,Liberec je dost dobrý a není to špatné v Olomouci.Doporučil bych objed postupně všechny co se dají.*palec*

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Mě se nejvíce líbí ZOO Lešná a ta "naše" na Svatém Kopečku u Olomouce.

martinaa*

Zcela souhlasím:)

hodnocení

0x

Praha je asi nejlepší, ale Lešná je taková domácká útulná. Jenm ne Brno, škoda vstupného.

martinaa*

Náhodou:) Nevýhoda Brna je, že má dosti hluchých míst a je do kopce, jinak špatná není. Výběh arktických vlků je moc pěkný a nová Beringie s hnědými medvědy je velmi povedená.

kocour17*
hodnocení

Děkuji za názory asi zkusím Zlín;)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Moje srdeční záležitost? ZOO Ústí nad Labem, Jihlava, Hluboká, Plzeň... V Lešné jsem byla vloni a byla jsem zklamaná... Z českých ZOO mám projeté prakticky všechny. Hodně zklamaná jsem byla v Praze. Vstupné drahé jako prase, všude mraky lidí, na opice jsme se přes davy ani nešli podívat. A vrchol? Záchod pomazaný ehm... lidskými výkaly. Za ty peníze? Nikdy více.

Podpořte raději menší, rodinné ZOO. Ústí je opravdu NEJ, opravdu moje zamilovaná. Krásné krmení tuleňů, lachtanů, slonů... A můžete si je nakrmit i Vy. Já dostala krmení od Ježíška a bylo to super!

kocour17*
hodnocení

Hluboká? proboha...:D

cocinkamichalka*

Proč? Mě se tam líbilo - fakt! ;)

kocour17*
hodnocení

bydlím od ni 5km a moc zvířat tam teda k vidění není :)

cocinkamichalka*

Tak pokud krásu ZOO měříte na počet zvířat, to jste měl napsat hned! :-D Potom můžeme tvrdit, že ZOO, kde není slon, žirafa a lev není ZOO?

iz*
hodnocení

0x

Mně se nejvíc líbí ZOO v Hodoníně a hned za ním děčínská.

Jo, Hodonín je fakt slušný.

hodnocení

0x

Co se týče Dvora Králové, souhlasím s Petrem. Bývala jsem v ní minimálně 3 x do roka /s táborem, se školkou, s rodinou/. A už dávno to není, co dřív. Mezi zvířata pustili auta, která rámusí a smrdí. Nic pěkného, ale peníze jsou peníze.

Mně osobně se nejvíc líbí u nás dvě ZOO, nepříliš velké, ale zajímavé a rozmanité. Navíc vhodné pro menší děti, které toho ještě tolik neujdou.

Je to ZOO Jihlava a ZOO Liberec. I letos jsem už navštívila obě.

ZOO Jihlava - mnoho zvířat v přirozeném prostředí - skály, jezírka, vodopády, poušť. Nad návštěvníky občas sedí na stromě opice, na ohrazené louce hrabou psouni. Hezký je výběh pro surikaty či medvědy malajské. Malé opičky volně lezou po střeše a plotě. denně kromě pondělí je v 11 a 15 hodin volné předvádění dravců s výkladem, od menších až po supa a orla bělohlavého. Výklad u krmení hrošíka, barbirosy či medvědů. Zajímavá africká vesnice, výběh s kozičkami pro volný kontakt dětí. V současné době je rozestavěn nový stylový výběh pro žirafy a pro hyeny. Tak se máme na co těšit.

ZOO Liberec - členitý zajímavý terén, ZOO je ve stráni. Krásní bílí tygři, kteří ZOO proslavili. Nejvíc mě zaujala trojice tuleňů, ve 14 hodin jejich krmení s výkladem. Tuleni sjížděli do vody po skluzavce, prosili o rybku, různě se pohupovali, byli prostě nádherní. Zajímavé tam jsou i opice, nasmáli jsme se jim. A veliké želvy, nebo expozice žiraf.

Obě ZOO lze spojit s návštěvou aquaparku - v Liberci Babylon, v Jihlavě Vodní ráj. Sice peněženka je pak prázdná, ale zážitky stojí za to. *palec*Jaga.

krkovicka*
To ano,Liberec je fakt krásný-sice opičaky a jejich venkovní výběh by mohly vydrbat-zrezlé a podělane klece-nedalo se ani z pěti metrů na něj koukat.Tuleňů dost a nejvíc jsem se nasmala že si tam hověli na ostrovnim stupínku a hřali se na sluníčku.Přopomnělo mi to mě,když si dám oběd:-D Jo,můj avatar-bílá tygrice je pravá fotka té tygříce co zhruba před pěti lety roztrhali jiní tygři,když se jim dostala do výběhu.
doplněno 24.08.12 07:34:

tu...*smich*

doplněno 24.08.12 15:38: Ještě nikdo z Vás nezmínil plzeňskou Zoo...jaký to tam je?Byl jste tam už někdo?
Kam vyrazit do ZOO
martinaa*

Zmínil, Cocinka:)

cocinkamichalka*

Ahoj Krkovičko, v Plzni jsem byla teď 2x po sobě, je to taková střední ZOO, na projití stačí dopoledne nebo odpoledne. Nejhezčí je ukázka sokolnictví, létá se tam ve velkém amfiteátru a opravdu BOŽÍ!

Mají zvířata od každého něco, lemuři jsou třeba volně puštění po ZOO :) Mají třeba i průřez včelím úlem - zajímavé, jak se to v něm všechno rojí :))

Mě se v Plzni líbilo :)

kato*
hodnocení

0x

bafy*
hodnocení

0x

Už jste někdo byli na Slovensku v Zoo Bojnice? Taky uvažujeme o Zlínské :) Už jsme tam byli před několika lety a bylo to úžasné. Jen jsem četla, že stáhli průchozí voliéru u lemurů, to je škoda :(

bena*

Bojnická ZOO není špatná, taková klasika...

Kdysi jsme tam jako ceta (trida) meli vejlet a bylo to pekny.

kubinos*
hodnocení

0x

Ahoj, nechci se pasovat do role nějakého velikého znalce a světoběžníka, ale z pohledu obyčejného návštěvníka mi vyhovuje ZOO Olomouc, Jednak má hezké prostředí a druhak se mi zdá, že i zvířat je tam k vidění dostatek.

lidus*

Olomouc, teď jsem tam byla, za mnoho nestojí. Nejkrásnější ZOO se mi jeví 1. Zlín, 2. Praha, 3. Liberec, 4. Brno. ZOOkoutky- 1.Vyškov + dinopark, 2. Hodonín, 3. Jihlava. Dvůr Králové to bývala luxusní ZOO ale ještě za Vágnera, dnes už mě nenadchla a safary už vůbec ne, možná je to tím, že už nejsem dítě, vnučky byly spokojené.

hodnocení

0x

Vidím, že otázka je opravdu stará, ale jako dobrý nápad se mi jeví ZOO u Hluboké. Vedle je moc pěkné lesnické muzeum, pak ta zoo, vidíte krásně na Hlubokou, pak můžete jí i na prohlídku zámku. Ačkoliv mám Brno nedaleko, musím uznat, že tam to je fakt divné. Támhle a tudle se udělají pavilony za miliony a o kus dál je binec a cosi rozbitého.

miryn
hodnocení

0x

ZOO je veliké množství a rozhodně jsem nenavštívil všechny, ba ani půlku. Mám docela rád ZOO Olomouc, jednak proto, že ji mám blízko a druhak oceňuji akce, které pořádají každou chvíli pro veřejnost.

hodnocení

0x

zajdi na exkurzi do nejbližší ZŠ *haha*

host*
hodnocení

0x

Mně se líbí ZOO v Liberci a v Chomutově. Pěkné, dají se projít během jednoho dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]