Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obracím se k vám s dotazem.
Mám kamaráda,kterému je 16 let. Bydlí s otcem,nevlastní matkou a dvěmi sourozenci.Bohužel jeho rodiče ho zbavují veškeré volnosti. Chtějí ho poslat do polepšovny (pasťáku),ale není chyba v něm,ale v přístupu jeho rodičů. On je slušný, vychovaný a bezproblémový kluk. Jeho rodiče ho ovšem vidí jinak a i pohled mu vyčítají. Nemá žádné možnosti vyjadřování. Nemá žádné příbuzné.Zajímalo by mne, když mě není osmnáct zda s tím můžu něco dělat jako neplnoletá.Zajít třeba na sociální odbor. Ale tam mi neuvěří zřejmě. Prosím vás nějaké tipy jak s tím hnout nebo něco dělat uvítám.
Přiznám se, že mi nějak není jasné proč by rodiče chtěli slušně vychované a bezproblémové dítě poslat do pasťáku. Navíc to nechodí tak, že mrsknou dítě do auta, vyklopí jej u pasťáku a nechají jej tam. K tomu, aby se do ,,pasťáku´´ dostal, musí být docela pádný důvod. Třeba nezvladatelné chovíní, alkohol, drogy, závislosti.
Takže si myslím, že buď nepíšete pravdu, nebo se zbytečně plašíte.
Jsi moc hodna, ze mas o nekoho zajem. To je velmi dobre! Ja jsem videla ted online video kdy rodice ve skryte kamere skopali syna, dupali po nem a mlatili ho. Vis, ono pokud jsou tam nejake nasilnosti a hadky a on ma problemy, je treba na to upozornit vychovneho poradce. Nekdy lidi nemaji radi kdyz se jim nekdo plete do zivota, ale tady by to stalo za prozkoumani. Pokud se jedna o pastak, tak to znamena, ze napr. kouri, bere nebo bral drogy, krade a je nezvladatelny. Prosim napis, zda jsi si jista, ze dela neco spatneho, coz ty budes urcite vedet.
Snad nevěříte té povídačce
o slušném vychovaném bezproblémovém klukovi,
kterého chtějí rodiče strčit do pasťáku?!?
Nevěřím ani tomu, že by mu rodiče bránili ve vyjadřování nebo že by mu "brali veškerou volnost".
Podle mne se hoch "dělá zajímavým" a Anetka mu na to skočila ...
Ono je to taky spíše otázka ,,úhlu pohledu´´. Věřím, že i já jsem v očích svého syna naprosto otřesný rodič s myšlením doby kamenné, protože mu taky nic nechci dovolit. Tedy flámy do rána, alkohol, kouření a podobné nezbytnosti, které přece každý moderně uvažující 16letý člověk dělá - jak mi bylo synem sděleno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.