Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

A co dál?

Od: eliska50 odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co by jsem měla vyhledávat.. Už od nemluvněte jsem umělecky nadaná, fotogenická, radá se předvádím a jsem velmi sympatická. Tak se chci zeptat, co si myslíte. Měla by jsem zaslat nějaké přihlášky třeba nějaké agentůře, která má zájem o mladé herce, nebo jít dál s malováním, nebo fotit do časopisu?
Má něco z toho vůbec smysl?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kolik vám je? čemu z výše jmenovaného jste se na jaké úrovni doteď věnovala? divadelní kroužky, recitační soutěže, role ve filmu či reklamách, výtvarný obor?

eliska50
hodnocení

Je mi 15 let, chodim po skole do zušky (základni umelecka skola) kde se zameruji na malovani a techniky na docela slusne urovni. Reklamy, filmy atd., chci vyzkouset napsat do nejakych agentůr. Jenom jestli se jeste najde pro lidi s umeleckym nadanim prace, jestli to ma vubec cenu:)

pokud chodíte do ZUŠky, tak vaše šance byste měla probrat s vaším vyučujícím, ten zná vaši práci, narozdíl od nás. a měl by mít přehled, jaký obor byste měla studovat, aby vám pomohl k uplatnění a zároveň odpovídal tomu, co vám jde či nejde.

co se týká herectví, pokud nemáte průpravu, tak asi žádné terno pro filmaře nebudete... ale tak klidně můžete obejít agentury a poptat se. můj brácha se kdysi taky takhle uchytil, jako komparz. ale bylo to i o tom být připravený 24 hodin denně, kdy mu zavojí a být schopný přijít. sice nemusel, ale nepřišel jednou, dobrý, nepřišel podruhý a už pro agenturu člověk přestává být zajímavý *nevi* rozhodně to tedy nebyly žádné velké role na uživení se, ale příjemné peníze navíc.

jinak umělecký nadání má kde kdo. ono jde taky o to vědět, co chci a jít si za tím.

dam®
hodnocení

0x

Nezmiňujete se o věku, existují konzervatoře, reklamní a modelingové agentury, zkuste, proč né, třeba se o sobě dozvíte víc

než tušíte.

doplněno 28.04.15 19:24:

Eliško podívejte se na časy odpovědí. Vždyť všechny tyhle aktivity můžete dělat i na gymplu, nebo školu můžete dělat průběžně na indi vindy, možností je dost, otázka co na tohle říkají rodiče a to zřejmě bude kámen úrazu. Jako rodič bych víc preferoval dodělat školu a pak si rajzuj po celém světě, ale třeba na to opravdu máš a chytneš se, jen, pokud nezkusíš tak nevíš.

doplněno 29.04.15 13:03:

Než začneš s novým obrazem, tak předem přemýšlíš, plánuješ, kam, jak a co, teprve potom bereš do ruky štětec a kolikrát z původního záměru ve finále vyjde něco jiného. S tímto problémem to máš obdobné. Udělej si předváděcí album tvých prací a kontaktuj redakce, agentury, spolky, kluby s tím, že bys ráda spolupráci a zkušenosti.

Chvíli to trvalo, ale původně jsem si myslel, že jsi jen další namyšlená, sebestředná egoistka, ale klube se z tebe normální baba, jen to chce trošku vypilovat. Tak se do toho pusť !

eliska50
hodnocení

Jak uz jsem odpovidala o jednu odpoved vis, je mi 15 let :)Moje otazka mela take smerovat k dotazu, jestli potom najdu uplatneni :)
doplněno 28.04.15 20:07: Ano, casy odpovedi vim, pouze jsem to tam napsala:)
S rodici samo sebou jsem domluvena na tehle veci, bez jejich podpory bych to urcite nezvladla :)

lidus*
hodnocení

0x

Sebevědomá jste až dost, ve světě "šoubyznysu" se neztratíte, drze bych si řekla o fotku a o nějakou malůvku, možná vaše sebevědomí je až moc velké.

U nás v paneláku bydleli dva kluci, takoví nic moc a dnes jsou oba velmi známí herci. Vedle v domě od děcka bydlela dnes známá modelka, ještě v jejich 15ti letech by o ni nikdo neřekl, že je to hezká holka, v 17ti se přihlásila na nějakou reklamu, vyhrála a pak už to šlo rychle.V domě kde žije sestra bydlí jedna "misska" co zkončila druhá, narazila si prozatím fotbalistu a má se dobře. Fotografa znám jednoho a je to dnes už hodně starý pán, byl uměleckým fotografem pro Orbis, fotil galery-postry, pohlednice, kalendáře do různých časopisů a vydává i fotografii knižně, díky fotografii má projetý celý svět a nic ho to nestálo, nutno však dodat, že dlouhá léta žil v zahraničí a hlavně tam si udělal jméno. Pak znám jednoho kameramana, jednu produkční, dva režiséry a dvě spisovatelky (znala jsem tři ale bohužel Monika už není), všichni ve svém oboru známí a uznávaní ale ani o jednom bych to v 15ti neřekla.

Takže závěr je ANO, smysl to má. Dodám jen, že maturitu měli všichni a většina má VŠ, dokonce i ta modelka on ten modelink není nadosmrti.

doplněno 28.04.15 20:26:

Eliško pokud pocházíte z rodiny kde je někdo nějaký umělec už dávno vás měl tlačit do konkurzů, castingů, už dávno jste měla nabídnout své malby do nějaké soutěže... ANO smysl to má, budete-li cílevědomá a umíte-li jistě o vás uslyšíme. Chtělo by to nejakou poznávací značku abych mohla říkat, tu umělkyni znám i když pouze virtuálně :). Držím pěsti, přeji štěstí.

eliska50
hodnocení

Napsala jsem sve klady, ale nenapsala jsem sva negativa. Spatne vlastnosti mam, jako kazdy jiny clovek:) A mam i celkem znicene vlasy kvuli me hlouposti. Proste vim, ze nejsem dokonala, ale sebevedomi mi to moc nevzalo, protoze jsem mezi sebevedomymi lidmi vyrustala:). Modeling me popravde nikdy v zivote nenapadl, ale spis jak uz jsem psala umelecke zamereni :) Za coz se da povazovat hudba, malby i popripade nejaky ten herecky vykon :) Skolu samozrejme delam, otázka mela vyznit, jestli ma cenu volat nekam a ptat se na tyto veci, jestli otazka nevyznela jasne tak to se omlouvam,:)

iz*
hodnocení

0x

Asi netušíš, že se sympatie, rozum, vystupování a inteligence projevují i na dálku, že?

Přílišné sebevědomí nikomu nesluší.

Pro začátek doporučím začít češtinou (ve většině zmíněných oborů se budeš muset projevovat i slovně).

Na jakou SŠ ses přihlásila (beu vzdělání se prosadí jen největší talenty – a to už bychom o tobě asi věděli)?

doplněno 29.04.15 01:35:

Oprava překlepu:

bez vzdělání

eliska50
hodnocení

Jak uz jsem psala o kousicek vys, napsala jsem sve klady, ale negativa ne. Take mam spatne vlastnosti a nejsem zadny basnik. Cestinu zvladam na 1 :) Jinak studuji prumyslovou skolu, technicke liceum a 3. rocnikem budu asi (chtela by jsem) pokracovat na prirodovednem liceu.
Nojo, to ze me to nenapadlo driv se o to zajimat, kvuli tomu o me asi neviš. :)

Nechci být urýpaná:) ale ta čeština bude spíš za 1- název školy určitě není technické liceum;) no a ten pravopis není taky na jedničku:)

eliska50
hodnocení

Ja mam pocit, ze kdyz se to vysklonuje (nebo jak se tomu nadava) tak to mam napsane spravne, jestli ne, tak je to moje chyba. A v cestine mam opravdu 1 :)

dndh

No češtinu určitě na jedničku nemáš, to bys nepsala hrubky. Jestli ono to sebevědomí nebude spíš trochu nosánek nahoru.

eliska50
hodnocení

Nosanek nahoru sice mam, ale ne jako povahove. To jak pisu tady preceneznamena, ze takhle pisu i ve skole ;)

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud jste umělecky nadaná, tak bych asi již dříve zvolila jinou školu, jiný směr. Ale i na této škole lze využít své umělecké schopnosti v architektuře, design interiérů a exteriérů, grafice, webdesignu, počítačová grafika.

Jinak co mě tahá za oči je slovo agentůra, která se takto nepíše, takže určitě na sobě zapracovat.

Též vyjádření ,,od nemluvněte jsem umělecky nadaná,, je nesmysl.

Ve škole normálně pokračujte a malování, ochotničení, modeling, práce v reklamě apod. může být koníčkem.

Možná se po ukončení školy najdete v redakci časopisů pro ženy, muže, bydlení, zahrada, oděvních doplňků, fotografování na přehlídkách apod..

Zaregistrovaná v nějakých castingových a filmových, rozhlasových konkurzech jste mohla být již dávno, když se ráda předvádíte. Hlavní je ale na sobě pracovat, něco umět, něco nabídnout, být jiná, zajímavý typ, umět se prosadit, ale též být pokorná, milá, nekonfliktní, po prvním úspěchu nemít manýry světové hvězdy.

staniii*
hodnocení

0x

Proč něco z toho nezkusit, jste mladá, pád na pusu Vám neublíží, jen dodá zkušenosti.

klera*
hodnocení

0x

Dobrý den, neberte si k srdci poznámky o vaší sebedůvěře...je dobře, že víte, v čem jste dobrá a jdete si za tím, jenom díky tomu můžete být úspěšná :) Záleží na tom, co vás nejvíc baví, v čem myslíte, že byste měla největší potenciál. Pokud se nejvíc cítíte na herečku, tak zkusit chodit do hereckých kroužků, hrát v amatérských divadlech, záleží, kde bydlíte...a pak po střední třeba jít na DAMU. Nebo zkusit chodit po konkurzech na filmové role...tady máte pár odkazů talentcompany.cz/... by-the-way.cz/...

Pokud chcete víc směřovat k tomu malování, tak zkusit jít třeba na nějakou střední uměleckou školu? A pak (nebo i bez té střední umělecké) na vysokou uměleckou...v Plzni je například Fakulta designu a umění. Možná sledovat akce ve vašem městě...u nás bývaly často výstavy v knihovně, kam mohli přispívat amatéři, do některých časopisů můžou přispívat lidé "zvenku"nebo se dá dneska hodně snadno prosadit i na internetu...můžete si založit stránku na FB nebo blog a fotit si tam svoje díla a pak je třeba i prodávat. Hodně důležité je dostat se mezi ty lidi, co mají stejné zájmy, poptávat se, sbírat zkušenosti atd. :)

Všechno má smysl zkusit, když věříte, že byste v tom mohla být dobrá...a navíc, zatím to nemusí být vaše jediná "cesta", můžete vedle toho chodit normálně do školy a získávat zkušenosti mimo ní a pak časem si to ještě rozmyslet :)

doplněno 29.04.15 13:49:

Nojo...zaprdění Češi ;) Víte, že dostatek sebedůvěry je jednou z hlavních věcí, kterou člověk potřebuje k tomu, aby se mohl prosadit? Ať už je to v jakémkoliv oboru? Nemá vůbec žádný smysl, tazalku shazovat...navíc nenapsala vůbec nic, co by ukazovalo na to, že by měla "nosánek nahoru". A ani ten není na škodu, když chcete něco dokázat :)

eliska50
hodnocení

Dekuju, prvni odpoved, ktera mi pomohla a poradila, samo sebou budu dodelavat skolu:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]