Nejste přihlášen/a.
Za konec války se považuje den kdy vstoupila v platnost podepsaná kapitulace. V platnost vstoupí ratifikací. A ratifikována byla dne 9. května 1945.
IUkrajinci to slavili 9. května. Teď osmého. Že by vlezlořiťky. Tak jak je to.
Dobrý den, patrně jste mladý člověk, který neví, že 9. květen se slavil i u nás. Takto se slavil ve všech státech, které byly "v péči" SSSR. A ty státy, které si zachovaly demokracii, tak pro ně byl svátkem 8. květen. Zdravím!
doplněno 09.05.15 23:24:Rusko nikdy demokratické nebylo a nebude - má smůlu na lidi.
doplněno 10.05.15 12:36:lubrikant - ČR je (už opět) demokratický stát, i když se dost lidí snaží o opak. To, že současný stav není ideální, neznamená, že totalita nebo anarchie jsou lepší.
doplněno 10.05.15 14:50:lubrikant - na Vaše otázky nemá význam odpovídat. Vy jediný znáte pravdu, všichni ostatní jsou pomýlení a mediálné zmasírovaní ovčané - a Vy jste zřejmě beran.
Co tím má společného demokracie. Já se ptal od jaké události je ten datum odvozen. A radši jsem slavil devátého. Když byl první máj v neděli. Teď je smůla.
A Rusko je teď taky demokratické. Možná víc než ti na Qantamano
doplněno 09.05.15 23:33:Až se ta demokracie nechá změřit, nebo zvážit tak se budeme bavit. Tady stačí aby půl národa si zvolilo Babiše. Průpravu v KSČ má a kdo ví jak ustál to StB.
bene, chcete říct, že ČR je demokratická?
kolikokoli:
V ČR jsou nedemokratické pol. strany, zakazuje se prohlašovat různé politické názory, symboly, gesta... To je jeden z nedemokratických prvků.
Ještě si myslíte, že ČR je oproti Rusku demokratická..?
Neříkám nic konkrétně.. Ale nezamlouvejte to jo? I kdyby nacizmus tak je to pořád svoboda ne?
Prosím? Eh... asi... asi bych vám doporučila nějakou knížku o historii. Zákaz nacismu je jediný způsob jak tohle korigovat. Demokracie neznamená anarchie. Vraždy, vloupačky nebo výhružky jsou taky nezákonné. A třeba ty výhružky... taky můžete říct, že je to jen názor. Povolení nacistických stran = povolení výhružek (určitým skupinám). Opravdu doufám, že si děláte srandu.
Jste asi vedle. Proč jsou zde třeba komunistické, neonacistické hnutí atd? Když by tu správně být neměly?
Dobrý den, toto je ztráta času. Kolega má své informace a jiné neuzná ani omylem. Židy nemá rád (možná je sám židovského původu), ČR je nedemokratická, v Rusku neni diskriminace, svoboda je nacismus. Obávám se, že si legraci nedělá. Zdravím!
Myslím, že tolerantní a chápaví nejste spíš vy, kteří si myslíte, že toho víte nejvíc... Vy to ani pochopit nechcete, máte zabedněnou hlavu svými znalostmi, odlišné názory nepřijmete a to je vše. A svádíte na mě, že já jsem tvrdohlavý bez smysluplného názoru.
Kdo ví proč Áda tak neměl rád Židy, cikány a komunisty. A homouše taky nemusím. Chápu, že za to nemohou, ale za chvíli se z nich začnou dělat něco nadřazeného. Ostatně kdejaký umělec je teplej.
Ve Spartě to řešili jednoduše
Žid a komunista bylo v té době totéž.
A to teploušství je pěkná pakárna.. Vždyť to není přirozené, tak jak se může tvrdit, že je to každého věc? Dobře, že rusko homouše nepodporuje..
Doufám, že až syslové uvidí tyhle dva příspěvky, tak s tím něco udělají. Je mi z vás a vašich nelidských názorů špatně.
Kolikokoli, naopak já bych to tady právě nechal. Abychom si uvědomili, jací magoři se tady mezi námi pohybují a uměli jsme je rozeznat a umět se jim bránit. Když nás bude stále někdo ochraňovat - třeba vymazáváním nevhodných výrazů, názorů, snižováním rychlosti, donucením používání dalších a dalších ochranných prostředků, zaváděním dalších pravidel a tak dále. Tak to dle mě povede jen k postupné likvidaci všech našich přirozených instinktů. Tak teď mám svojí konspirační teorii - nechce toho všeho vlastně někdo dosáhnout? Někdo hledá nějaké neznámé zednáře, lóže, Bilderberg, nebo jak se to píše. Já tady vidím konkrétní lidi, kteří o to asi usilují.
Jeto něco proti přírodě. Příroda si s tím vždy poradila. Nechápu proč někteří chtějí přírodu obracet vzhůru nohama.
Sorry, ale proti přírodě je umělé vytváření jakéhosi svazku za účelem svázání majetku a jeho udržení v rodině. Homosexualita je v přírodě naprosto běžná, jak mezi lidmi, tak mezi zvířaty. Takže opravdu neplkejte o něčem, o čem absolutně nic nevíte. Hlavně, že vy jste ten borec nejlepší, co zřejmě považuje KLDR nebo nacistické Německo za cool místo k bydlení. S tím německem už vám to nevyjde, ale KLDR jistě ještě stihnete...
Jen tak na okraj - musíte věřit těm správnejm lidem! Rozhodnutí a důsledky jsou pak jen na Vás. K této úvaze mě vede scéna z filmu Vrať se do hrobu z.r. 1989, kde Holubová říká " proč ho, proboha, zavřeli? Vždyť on to po nich jen opakoval". Odpovědí od Šteindlera jí bylo - "Ale asi po nesprávnejch lidech"
S kapitulací Německa to je složitý. Bezpodmínečnou kapitulaci podepsalo Německo již 7. května v Remeši, ovšem Sovětský svaz ji neuznal. A tak se podepsání bezpodmínečné kapitulace opakovalo 8. května v Berlíně. Ovšem celý akt se neustále protahoval, takže k podpisu došlo až pozdě v noci, kdy bylo v Moskvě již 9. května.
Tak si vyber, který datum je správný.
Ostatně, ani podepsání kapitulace Japonska se neobešlo bez komplikací a v protokolu je škrtanců více než je zdrávo.
Tohle má aspoň hlavu a patu. Takže devátého. Jen že se jednalo o místní čas v Moskvě slyším poprvé. Kdo ví kolik hodin bylo v tu dobu v Berlíně
Přesné časové údaje jsou určitě odborníkům známy. Politika a stokrát opakované lži nebo pravdy jsou taky známy. Nakonec dnes je to i trochu jedno. Ale, když se tak zajímáte o přesné datumy té či oné události, víte, kde padly poslední výstřely druhé světové války v Evropě? Docela často tam okolo jezdím, je tam památník a často jsem přemýšlel, proč tomu tak bylo.
Zajímavé je také to, že dnes oslavujeme konec války, zatím co dříve jsme oslavovali vítězství na fašismem. Přirovnám-li to např. ke sportu, tak bychom měli podle dnešních zásad správně oslavovat že Nagáno skončilo, případně,že včerejší fotbal pro Spartu a Viktorku konečně skončil- ne? Takto uvažuje jen ten, kterého se událost nedotýká a kterému je jedno jak událost dopadla. Chápu tyto rozdíly velmi citlivě. Tato interpretace do určité míry omlouvá-ospravedlňuje poraženého. Jak to chápete vy?
Zdravím -miro
Já to beru jako konec války, skončila éra fašismu a začala éra bolševismu.
doplněno 10.05.15 10:22:Pánové, já napsal jen jednu větu a vy z toho dedukujete bůhví co. Co mají holky v Bangladéši společného s koncem války netuším, stejně tak její výsledek stěží ovlivní mou budoucnost. Byla by to jen spekulace, jak by se tu život vyvíjel v případě jiného scénáře.
A jaká je éra teď. Holky v Bangladéši šijí košile za 30 dolarů měsíčně, tak je dřou nadnárodní společnosti. To aby mohly sponzorovat profesiální sport. Pochopitelně v zájmu zisku. Těžko přispějí na vesnický manšaft. Kam se ztratila Olympijská myšlenka. Pak nějaký VIP tu košili po jednom použití hodí do odpadu. Zase se najde hrabálek co ji speněží v nějakém secondhandu a čecháčci se mohou poprat.
Máš štěstí, že v tom řetězci nejseš v tom Bangladéši.
Kapitulace, pokuď to není nějaký fejk, tak je úplně mimo. Už to blbé jméno, a to už jsem si na lecos zvyknul.
doplněno 11.05.15 20:52:Trochu mě ser.. tito odborníci na lidské blaho. Proč si myslíte, že je v zemích třetího světa nepotěší výdělek 30 dolarů. To víte, každý nemá možnost sedět v neziskovce za peníze těch druhých a dumat o tom.
Pro "ohneta"
Vás nezájímá jak to dopadlo? Zřejmě je Vám jedno, kdo vyhrál a kdo prohrál a co Vás v životě čeká.V tom případě asi kalkulujete s tím, že Vás v každém případě čeká světlá budoucnost. Pokud tomu tak není, je to ta lepší varianta. -miro
Jde jen o to nerezignovat dopředu, nezříci se možného ovlivnění budoucnosti. Nedovolit ať to vyřeší ti, kteří jsou přesvědčeni, že mohou bez nás, svoji dudoucnost ovlivnit. -miro
Tak jednoduchá otázka a tolik složitých, nenávistných a nic nevysvětlujících odpovědí.
Kdy skončila 2. světová válka a kdy padl poslední výstřel? Datum na Památníku vítězství u Milína je 11. května 1945 a připomíná poslední bitvu druhé světové války na našem území. Od roku 1989 ovšem slavíme konec války 8. května, jako Den vítězství v Evropě. Předtím jsme slavili 9. května v souvislosti s osvobozením Prahy, ostatně v Moskvě je tomu tak dodnes při oslavách konce Velké vlastenecké války. Definitivní tečku za druhou světovou válkou ale představuje až kapitulace Japonska z 2. září 1945. Zdroj: ceskatelevize.cz/... kdo chce může si článek přečíst celý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.