Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objednávka mimo EU

Od: blesk16 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se zeptat. Vím že od 22 euro se platí dph, vždycky jsem objednával věci abych nemusel platit dph, ale teďka jsem si objednal produkt v hodnotě 33dolarů. Takže budu muset platit dph. Jak se to řeší, příjde mi dopis, abych se dostavil do Prahy na celnici nebo až mi budou předáva balík tak doplatím DPH? Díky za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Počkat na dopis, tam bude jak postupovat.

paw*
hodnocení

0x

Prijde dopis a bud poslete zpet dokumenty (vypis z paypalu apopis zbozi) nebo s tim samym pojedete do prahy. A tam to doplatite.

blesk16
hodnocení

Dobře díky a když to pošlu zpátky, tak nemusím platit nic?

blesk16
hodnocení

Myslím ty dokumenty.

paw*

Nepamatuju si presne, ale prijde to na 10Kc, tedy cena za dopis. ALe mam tucha, ze to slo i po mailu.

Mrknite sem ceskaposta.cz/... dole je cislo na infolinku. ceskaposta.cz/...

majsterjoe*

Ale ano, pokud se to resi pres ceskou postu, tak podepises plnou moc a oni to vsechno vyridi. Vyridi tim stylem, ze si nechaji dalsi penize pro sebe.

Nejlepsi je moznost zaridit si to sam, ale je to pracnejsi.

stirecek*
hodnocení

0x

Záleží, přes koho si to necháš poslat. Pokud zdarma, dělá tohle pošta, jen podepíšeš plnou moc a jsou to peníze navíc a taky to nějakou dobu trvá. Jsou tam poplatky za uskladnění atd. Já z číny dažší zboží (cca 250-300usd) nechám posílat přes DHL, stojí to sice víc peněz, mám záruku, že mi dojde a zboží mám za 3-5dníé doma, dph vyřídí za mě. To doplatím kurýrovi, při dodání balíčku. Číňani rádi pomůžou a napíšou nižší cenu, třeba 45usd nebo "dárek". Daň je pak mnohem nižší, někdy dokonce žádná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]