Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stát vyrábí bezdomovce

Od: kamera* odpovědí: 17 změna:

Ohledně té ČKP. Jedná se jistě o námět na podání stížnosti k ústavnímu soudu.Tato gaunerská organizace založená státem se chová jako neohrožený diktátor.Jako bývalí majitel speciálního vozidla které jsem nechal sešrotovat a vyřadit z evidence již před půl rokem mi náhle přišla tzv.výzva k úhradě od ČKP na částku 7370,-Kč.že jsem prý v době (od-do)v roce 2010 nebyl řadně pojištěn.A tak za 90 dnů nepojištěného období tj.Za každý den 80,-x 90 dnů= 7200,- + jejich nějaká režie 170,-Tak že 7370,-
Protože vozidlo (autojeřáb)bylo v tu dobu nepojízdné a odstavené na soukromém pozemku tak jsem opoměl dát registrační značky do depositu.
Je zajisté proti zdravému rozumu platit pojištění za vozidlo které nevyjelo na silnici.Když vozidlo nejede a stojí na soukromém pozemku tak jistě nemůže způsobyt žádnou újmu ani nehodu.Navíc jsem v té době neměl ani řidičský průkaz.No nic. Dalo mi to hodně námahy se protloukat zpětně všema dokladama až do r.2010.No něco se podařilo najít a něco ne.Běhat po úřadech jako je registr vozidel (nejhorší úřad ve státní zprávě)je skutečně jen pro otrlé.Proteže se již chýlil termín třiceti dnů tak jsem raději zaplatil.Napsal jsem doporučeně do ČKP že se ohrazuji proti platbě a udal všechny důvody.Žádná odpověď,jen přišla další výzva k úhradě opět na částku 7370,-Kč.Opět jsem reagoval dopisem a nic.Raději jsem zaplatil.Jako částčně invalidní důchodce s důchudem v částce 6320,-/mesíčně jsou takové platby likvidační.
Je pozoruhodné jak s přispěním státu dělá ČKP ze středních vrstev chudáky a z chudáků bezdomavce.Jestli to takhe půjde dál tak ze mě dostanou kolem 58000,-Kč a budu muset vše prodat a zařadit se do lidí bydlících pod mostem.
Bože jak huboko jsem klesl.Tuhle demokracii odmítám.Normální člověk nemá zastání a jezdit po soudech někam do Ostravi (kde ČKP má sídlo)nemohu,o finančních nákladech nemluvě.
Rád se seznámím s lidma kterým se podařilo s úspěchem těmto gaunerům vzdorovat.
Ruda

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Rudo z Ostravy:

Jsi ,bohužel,jeden z lidí,pro něž platí - neznalost zákona neomlouvá..Překonat byrokracii bylo vždy problémem.

JABRAKA

Jabraka:

to nemá s neznalostí zákona nic společného, ČKP je zločinecká organizace pdporovaná státem, jsou schopni čehokoliv aby z lidí vytáhli peníze i překroutit údaje registru vozidel. Já se s těma dementama tahám rok, vše mám dokladované a podložené a oni si pořád melou svou, tak na ně prostě kašlu :D - popletli majitele vozidla a peníze vymáhají po mně za období kdy jsem ani nevěděl, že to auto existuje *haha* Už aby byl ten konec světa, všechno je naruby a svinstvo je všude kam se člověk podívá *bum*

hodnocení

0x

Vozidlo jste neodhlásil,značky neodevzdal tak na co si stěžujete? Stát neni povinen u každého zjištovat zda s autem jezdí či nikoliv.Je jasně stanoven zákon který určuje jak auto odhlásit.

pb®
hodnocení

0x

Ale ne, stát z lidí bezdomovce nedělá. Těmi se lidé stávají sami a hodně bezdomovcům jejich život vyhovuje.

hodnocení

0x

Stát jen vytváří podmínky( - neochraňuje lidi před všehoschopnými), aby bezdomovci nevznikali. miro

Vzhledem k tomu, kolik stát vybere na daních, tak vlastně nedělá vůbec nic, ja zadarmo drahý*haha*

iz*
hodnocení

0x

Je zajisté proti zdravému rozumu pochybit a házet vinu na stát.

Prokažte ČKP, že jste vozidlo neprovozoval (stačí i svědectvím např. sousedů), požadujte vrácení zaplacené částky a přestňte stát vinit z osudu bezdomovců.

doplněno 19.08.12 20:18:

@bmbx , nekompetentnost zaměstnanců ČKP je věc jedna, nesplnění povinností majitelů vozů věc druhá.

A podle mne je proti zdravému rozumu kvůli nekompetentnosti jedněch tvrdit, že stát vyrábí bezdomovce.

doplněno 20.08.12 00:56:

Mně na tom vyjádření vadí spojení se státem. Za diletantským, nekompetentním a zlodějským jednáním je podle mne potřeba vždy vidět lidi, nikoliv stát nebo nějaké instituce.

Je proti zdravému rozumu, když si stát na tyto účely sjedná a platí takovou organizaci jako je ČKP, je plná diletantů - už rok je přěvědčuji, kdo a od kdy je majitelem auta, mnou poslané doklady a registr vozidel mluví jasně, a oni si pořád melou svou. Jen otravují život a okrádají o čas a mnoho lidí co vyměknou i o peníze *bum*

doplněno 19.08.12 20:38:

Pokud stát tuto firmu už léta podporuje a její diletanství není schopen, nebo nechce řešit tak se nepřímo stará o výrobu bezdomovců. Stejně tak jako neomezenou mocí exekutorů, ale to se lespoň trochu začalo řešit, protože to bylo do nebe volající *haha*

Pokud například revizor chytne černého pasažéra, tak po něm chce několikanásobnou pokutu než je jízdné, což má logiku, neboť se neví kolik černých jízd dotyčný podnikl. Pokud ČKP odhalí nezaplacené období na povinném ručení, není nejmenší důvod požadovat na hříšníkovi tak velké násobky pojistného - to je státem podporovaná zlodějna *stop*

buss
hodnocení

0x

Ta gaunerská organizace dělá to, co jí umožňuje zákon. Na druhé straně vlastník vozidla má nějaké povinnosti, byly splněny? Kdyby si lidi své povinnosti plnili, to platí obecně, tak by ti gauneři ani nemuseli být.
A co to je "stát", kde ten pán sídlí? To jsme totiž MY. Račte si stěžovat...

buss:

stát je ten dementní Kradousek co nás vede do pekel :D

Jakou škodu muže udělat černý pasažer? A jakou škodu muže udělat řidič auta který nemá zaplacenou pojistku? Proto ty organizace jsou aby poplatky vymáhali. Vy jak píšete jste vozidlo neodhlásil ani čísla neodevzdal jak přikazuje zákon. Můžete si za to sám.Stále je na cestách ještě dost neplaticích a že Vy jste něco opoměl to nikdo z úředniku nemohl tušit. Za to ten Váš Kraduošek nemůže.

já nic neopoměl a přesto mě ČKP už rok prudí a vymáhá ode mne přes 4000 za 1 měsíc nepojištění, co nezaplatil původní majitel *zed*

Při koupi staršího vozidla je důležité si skontrolovat platnost dokladu,pojistky i VIN čísla . Lechce byste přišel na to,že pojistka je nezaplacená Možná že Vás podvedl prodávající že pojisku odhlásí až od dalšího měsíce,ale to jste si měl pohlídat na pojištovně..Zajímalo by mne jaký názor byste měl kdyby Vás naboural někdo kdo nemá zaplacenou pojistku.Sice je tu nějaká náděj,že Vám škodu zaplatí združení pojistníku,ale kde veme peníze když tyto darebáky neplatiče nebude uhánět o zaplacení. Jinak jestli jste v den koupě vozidla zaplatil pojistku tak čeho se bojíte?

Já se ničeho nebojím, jen mě ti diletanti otravují dopisy a složenkami, které má zaplatit někdo jiný a ještě si tam hrdě napíší, že si to ověřili na registru vozidel - dlužím za období, kdy jsem ještě netušil, že to vozidlo někde existuje a že jej koupím *haha*:D*ee*

doplněno 20.08.12 20:06:

pb:

je to něco podobného a já jim taky všechno poslal (kupní smlouvu, techničák, smlouvu o pojištění ) a oni nedokázali nic jiného než prohodit prodejce a kupujícího a trvají na svém - to už je trochu moc, ne?

pb®

Oni v tom mají bordel. Po nás také chtěli doplatit tuším nějakých 16 000Kč. V první chvíli šok, ale pak se člověk líp podíval a zjistil, že v tu dobu auto ještě nebylo naše. Poslali jsme kopii kupní smlouvy a dali pokoj. Není to něco podobného?

Nesouhlas s p. buss. Stát nejme my obyčejní. My jsme jen jeho příslušníci. Stát jsou: parlamenty , armáda, policie , soudy a další státní instituce. Stát je instituce ( prostředek) a má moc zákonodárnou (vydává zákony) , kontrolní (kontroluje jejich plnění) a výkonnou (naplňuje, řeší , trestá porušení a neplnění zákonů). Státem lze nazývat snad jen příslušníky společnosti, kteří jsou u moci zákonodárné , kontrolní a výkonné. Nelze si pod státem rovněž představovat ani nějaké ohraničené územé, od-do. Stát je zkrátka vládnoucí organizace nad společnosti v nějakém ohraničeném prostoru. miro

hodnocení

0x

Kamera, máte právo se zlobit, máte právo na názor, klidně můžete i nadávat. Ale ujišťuji Vás, že desítky lidí místo nářku konali a ušetřili desetitiíce korun, protože jednoduše doložili čkp, že nemusí nic platit. Viz příspěvek... jejda zapomněl jsem nick.

Klidně můžete podávat námět na ústavní soud, ale první jste vy, kdo porušil zákon..

Nevím proč jste platil, když jste byl přesvědčen, že nemusíte platit?

přeji Vám abyste příště dopadl takto:

Jak stát vyrábí bezdomovce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]