Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem takový testík a u 9 z deseti lidí to dopadne tak jak má nevím proč.
Zkuste to, druhá osoba by měla být v klidu, soustředit se na Vaše otázky.
Otázky: (odpovida samozřejmě výsledek, tedy 4,8,16,32,64,128). otázky pokládejte jak jsem je napsal tedy třeba 16x2 a ne 2x16.
1) 2x2
2) 4x2
3) 8x2
4) 16x2
5) 32x2
6) 64x2
7) řekni zeleninu
no a odpověď většiny lidí na sedmou otázku je v titulku, kdo to budete zkoušet připravte si mrkev za záda nebo do ruky a testovaný bude valit oči že jste věděli co řekne.
Ale proč většina řekne tu mrkev?
Presne tak jak to bylo v televizi řečeno, zvysujici se čísla navodi myslenku na mrkev, ktera taky odspodu narusta a rozšiřuje se stejně jako uvedená řada čísel.Pozor ale nefunge je to stoprocentne. dostal jsem taky odpoved Kedluben. po chvili rikam a proč kedluben a kolega mi povida no protože ho ted moje žena hodně jí.
A já čekala, že to bude nějaký chyták! :D Ona ta mrkev je skutečně asi nejběžnější zelenina. Děcka ji rády chroupou odmalička a většinou milují i nastrouhanou mrkev s jablkem, mrkev dušená ve školních jídelnách i závodkách (brrrr). Snad i proto, že se konzumuje nejen syrová, ale i vařená. Určitě se nejvíc používá a i pěstuje na zahrádce. A je to navíc takový zvučný a krátký název. To prostě ze sebe vyhrknete jako nic. Řekněte si: mrkev - ředvička - brokolice - co vyhraje?
Bomba, právě jsem to vyzkoušela na kolegyni v kanceláři a když vyhrkla "mrkev" tak jsem přede všemi přečetla váš dotaz a celá kancelář jsme se mohli potrhat smíchy . Ale proč jí napadla právě mrkev, to nedokázala vysvětlit. Asi si připadala jako pokusný králíček. A pro toho je přece mrkev nejoblíbenější pochoutkou!
To máte jako
jakou barvu má sníh...bílou
jakou barvu má lednice atd.
a na poslední otázku, co pije kráva vám lidi řeknou, že mlíko
A nebo nařiďte někomu ať na všechno odpovídá "krev" a pokládejte mu různé blbé otázky a on odpovídá krev. Nakonec se ho zeptáte na jakou barvu se přechází přes přechod a řekne vám, že na červenou
Já vím, není to tak vědecký...
Škoda, že je ta mrkev v otázce, taky bych chtěla vědět, co bych řekla.. No myslím, že s tou mrkví to je tak, že když člověka odvedete myšlenkama na nějakou oblast a pak se zeptáte na něco z oblasti úplně jiný, tak vám odpoví, co ho jako první napadne (proto asi i ty odpovědi jako ananas) a mrkev je jedou z nejčastějších zelenin (zkuste to na někom - klást otázky z matematiky a pak se zeptat na ovoce - v 80% řekne jablko). S tou krví je to trochu jinak - tam je při představě krve asociovaná červená barva a člověk se od toho nedokáže tak rychle oprostit, aby se z deseti odpovědí "krev" (deset asociací červené barvy) přeorientoval na barvu jinou (stejně tak s bílou barvou, krávou a mlékem). K tomuhle je zajímavý "barevný testík" - zkuste číst nápisy na obrázku - číst nahlas názvy barev a ne vyslovovat, jak jsou napsány
Na vině je váš mozek.
Dám jiný:
Myslete si barvu, květinu, kus nábytku. Nebo:
Zvolte číslo od 2 do 9
vynásobte zvolené číslo devíti
výsledek, ta dvě čísla sečtěte a odečtěte od něj 5, pak převeďte na znak podle:je-li 1 - K, je-li 2 L, je-li 3 M je-li 4 N. Máte jedno písmeno. Odpovězte: 1 znáte stát který začíná zvoleným písmenem? Znáte zvíře, které začíná druhým písmenem z názvu státu?. Jakou barvu má toto zvíře? Kolik nohou má?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.