Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, moudří lidé,
věříte sami sobě? Ve všem, co děláte a co si myslíte. Myslíte si, že ať už děláte cokoliv, že to děláte správně?
Já osobně když něco dělám nebo nad něčím uvažuju, tak se sám sebe zeptám, (některé teď určitě potěším) jestli se nepletu a trošku zpochybním to, co vlastně dělám, pokud to není jasná věc A tak si začnu dávat dohromady to, abych vyšel s rozumnou úvahou o dané pochybnosti
Premysleli jste nekdy o tom takhle?
Jak jsem mohl verit vlastnim rodicum? Samozrejme, kdyz jsem byl maly, byli pro mne autoritou. Naucili mne to, co je naucili jejich rodice. Udelali to, co nejlepe umeli. Verili tomu. Neco zkreslili jejich pohledem na vec a jejich interpretaci a pak predali dal. A takhle to jde od nepameti.. Kdysi lide verili, ze zem nosi na hrbete sloni, ze je placata... Dnes vime ze to neni pravda. Hodne veci se ukazalo, ze pravdou neni. Co se ukaze za sto let, co ucime dnes svoje deti, ze pravdou neni? Dnes se divam na mlade pary a obcas se zaposloucham, co uci svoje deti. Az mne jde hlava kolem, kdyz to slysim... Nakonec jsem dosel k zaveru, ze vlastne deti vychovavaj deti a kdyz nevedi o svete temer nic, vtloukaji to svoje "nic" a svoji nevedomost do svych deti. A je to dano nasi omezenosti.. Nase chapani je omezeno vjemy, ktere jsou schopny obstarat nase neprilis vykonne smysly, jako je zrak, sluch, cich, hmat a take pocity a mysleni. Je ale realita takova, jak se domnivame, ze ji vnimame? Kdepak.
Tedy, kdyz mne rodice ucili nesmysly, je rodice ucili take nesmysly, tedy ja dnes mam plnou hlavu zkreslenych nesmyslu, ktere jsou zas zkreslovany moji interpretaci, dojmy a predsudky... Takze pokud bych si mel verit, budu verit samym lzim ... Takze jedine, co dnes vim je, ze nevim nic...
Mohu si tedy verit? NEMOHU
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.