Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace mobilu do 6 měsiců od koupi?

Od: lindaf* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám mobil ještě ani ne půl roku, hned po koupi se vyskytla závada na software. Nevěděla jsem, že v zákoniku stojí, že mohu požadovat okamžitou výměnu, telefon opravili nicmeně závada se vrátila, ale jiným způsobem (šlo o načitáni MMS-ted se už načitaji, ale až po několikanásobnem restartu mobilu) a zajimalo by mě.. když tam s tim ted půjdu mohu chtit výměnu zboží (když je to do půl roku?) oni instalovali nový software asi by to tentokrát řešili stejně, jenže smažou mi aplikace a stejně to nepomohlo, jak takovouto situaci řešit? děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Dobry vecer, mate narok na vymenu zbozi za bezporuchove. Musite o to ale zadat pri predavani na reklamaci. O opravnosti rozhoduje servis. Pokud by tam vada byla, prodejce vam musi dat v takovem pripade novy vyrobek,.

daniell*
hodnocení

0x
Můžete žádat výměnu s tím že se porucha objevila již jednou opravovaná porucha a že chcete nový výrobek měli by vám vyhovět.

iz*
hodnocení

0x

Kde jste ten mobil koupila? Na webu by měli mít reklamační podmínky. Mně se to zatím na výměnu nezdá. Jde o druhou závadu, která může, ale také nemusí být stejná jako v prvním případě. Podle mne máte nárok na bezplatnou záruční opravu.

chloe*
hodnocení

0x

Ve Vašem případě nejde o reklamaci, nýbrž o rozpor s kupní smlouvou. Jde o tzv. vyvratitelnou domněnku. Pakliže se na zboží objeví závada do 6 měs. od jeho zakoupení, lze předpokládat, že tato vada byla na výrobku již při jehokoupi, čímž se obchodník dopustil porušení kupní smlouvy - podle té je povinný prodat Vám zboží BEZVADNÉ. Jdete-li do obchodu, žádejte o vyznačení na listech, že žádáte o posouzení rozporu s kupní smlouvou. Zboží odejde k technikům a je na nich, aby případně dokázali, že zboží bylo v době koupě bez potíží, což je v podstatě nemožné. Na posouzení mají také 30 dní. Pakliže shledají, že zboží vadu má, jsou povinni vrátit Vám peníze, nehledě na jejich obch. podmínky (ty nelze stavět nad zákon). Jde tuším o paragraf 616 občanského zákoníku. Obchodníci občas na tento paragraf nechtějí slyšet, tak se nedejte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]