Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvoz polyesterenu

Od: stikler* odpovědí: 10 změna:

Dobry den.

Mam cca 80 - 100 m3 polyesterenu od bile elektroniky a stale ho pribyva. Potreboval bych se ho zbavit. Neznate nekdo nahodou nejakou firmu, ktera tento tridenny odpad odveze zdarma? Slysel jsem, ze takove jsou, ale nepodarilo se mi zatim najit...

Predem dekuji za odpovedi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Zkuste ve Vaší obci (městě) zapátrat, jestli nemáte tzv. sběrný dvůr. U nás (a nejen u nás) sběrný dvůr máme a zdarma tam tyto odpady odvážíme.

to sice ano, ale sto kubíků vám nevezmou.

doplněno 16.08.12 15:37:

bena: jedná se sto plných kontejnerů (1100 l). jak dlouho to bude tazatel roznášet? po troškách. . .

hodnocení

0x

Dobrý den, sběrný dvůr je v současné době skoro v každém větším městě, to by neměl být problém.

Větší množství odvézt do sběrného dvora by problém být neměl, vždyť všude se píše, že větší množství různého odpadu máme vozit právě na sběrný dvůr.

Nikde není psáno, aby do sběrného dvora tazatel odvozil nebo nechal dovozit najednou. Může to tam přece odvozit cca po každých 14 dnech nebo každý měsíc a myslím, že mu to v pohodě vezmou.

bena*
hodnocení

0x

Buďto to troškách rozvážejte po žlutých poplenicích na plast nebo nejlépe skočte do sběrného dvora. U nás ve městě máte 200kg na občanku zdarma, myslím si, že jinde to bude podobné.

uska*

Polystyren nepatří do plastu. Sběrné dvory u nás berou zdarma odpad jen občanům s tralým pobytem v dané lokalite - nepodnikatelů.Od živnostníků se odpat platí a to si ještě vybírají jaký odpad vezmou. S polystyrenem je potíž, u nás jej také nechtějí.

doplněno 16.08.12 16:29:

bena - není třeba ověřovat. U nás je polystyren (tedy věta o něm) na nálepkách přeškrtnut!

doplněno 16.08.12 18:13:

Asi je to opravdu všude jinak, i v Brně nepatří polystyren do kontejneru

V Brněje stále možné z plastů běžně třídit jen PETobaly, ve sběrných dvorech lze odevzdávat polystyren a PVC. Sešlápnuté PET lahve je možné odkládat do mobilních kontejnerů, které potkáváte na ulici či před velkými nákupními středisky jejich rozmístění najdete na stránkách společnosti SAKO).

Ve sběrných střediskách odpadů (najděte si nejbližší sběrný dvůr) je možné odkládat i plasty ze staveb - např. plastová okna (PVC), plastové trubky, podlahové PVC či polystyren - odváží se a zpracovává zvlášť. . veronica.cz/...

bena*

Předtím, než začnete něco psát, ověřte si to. Polystyren lze odkládat do žlutých nádob na plast. U nás na každé nádobě je nalepen "papír", kde máte obrázky a napsané, co se tam smí odložit. Dole pak podtím je napsané, co se nesmí.

doplněno 16.08.12 15:21:

ekokom.cz/...

doplněno 16.08.12 16:43:

To si asi děti hrály. Podívejte se na ty webové stránky, jak jsem dal odkaz, tam to máte na tom obrázku nakreslené a nikde jsem si nevšiml, že by tam byl polystyren přeškrtnut. Ten polystyren by se tam měl házet v menších kusech, aby se to dé popelnice toho co nejvíce vešlo, aby se neplýtvalo místem.

Malé poplenice, které můžeme vídat hlavně na vesnicích mají zpravidla obsah 240l, velké popelnice (klasické kontejnery) pak 1 100l.

doplněno 16.08.12 17:34:

pepr: Kromě třídění odpadů do barevných nádob lze odkládat předtříděné odpady ve sběrných dvorech (např. pěnový polystyren, velké krabice).

Nikde se nepíše o zákazu odkládat polystyren do sběrných nádob - kontejnerů. Píše se zde pouze o tom, že lze polystyren či velké krabice odkládat do sběrných dvorů. ;)

Asi je to v každém městě jinak. Podívejte třeba sem tszlin.cz/... Poslední věta úplně dole.

doplněno 16.08.12 18:43:

Bena: Jo máte pravdu. Teď jsem se díval na obrázek kontejneru z té stránky a i když je to rozmazané, tak ten polystyren je k poznání.

Ale není to zas tak dávno (3-4 roky), kdy se tam polystyren opravdu nesměl dávat. Sám jsem se divil, když jsem viděl souseda, jak jde s polystyrenem ke kontyšu a pak jsem si všiml, že už je to dovolené.

Podobna debata zde jiz byla. Kdyz nejaka pani chta polystyrenem nakrmit kyticky. Ano opravdu se polystyren muze dat do kontejneru na plast. A mensi dukaz. Kdyz vemete kus polystyrenu a date ho na chvilku nad ohen co zbyde? Seskvareny kousek plastu.

hodnocení

0x

stiklere,

takové množství je z podnikatelské sféry?

Doporučil bych oslovit výrobce EPS dle místa Vašeho bydliště a okolí. Osobně vím, že výrobci do nového musí přimýchávat určité procento starého polyše..

Na kvalitní bloky málo, na podřadné více. Vím o DCD-Ideál Slavětín u Olomouce,

Novolpol ve Velkém Třebešově, styrotrade...

tam se ptejte...

doplněno 16.08.12 19:02:

V jaroměři a v Rasoškách normálně polyš do žlutého kontejneru...

frame*
hodnocení

0x

Někde u české lípy existuje fima, která vyrábí polystyrenbetonové tbárnice pro suché zdění a jako plnivo používají pouze polystyreny z elektroniky. Zkuste se s nimi spojit.

Na internetu (aukro, hyperinzerce) se najde dost lidí, kteří ptodávají drcený polystyren, který si po domácku drtí. Snaží si tím přivydělat a třeba by se jim to také hodilo, aby měli z čeho tvořit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]