Nejste přihlášen/a.
Předtím než existoval středoevropský čas platily místní časy. Co to bylo a proč?
Dodnes slyšíme ve zprávách, že se to stalo tehdy a tehdy, v 6 hodin místního času. A u nás byla třeba půlnoc.
doplněno 10.05.15 06:09:Magdalen, děkuji, pomohla jste mi. I mě to zajímalo, co to zulu je. Nedozvěděla jsem se to tak jsem to brala, jako že se Křemílek přeřekl. Tak si vysvětluji všechny nelogičnosti ve filmu.
Co jsou místní časy je zde už popsáno. Mně před lety trápil čas zulu. V tehdy vysílaném seriálu Jag se to objevovalo na obrazovce s údajem hodin. Ptala jsem se kde koho, kdo uměl anglicky, nikdo nevěděl.
Asi po 3 letech četl manžel knihu Hon na ponorku a ejhle, tam zulu s vysvětlivkou. Odpovídá času středoevropskému a používaly ho ponorky při komunikaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.