Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to byly místní časy?

Od: lekorka* odpovědí: 4 změna:

Předtím než existoval středoevropský čas platily místní časy. Co to bylo a proč?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

? No ono není slunko naráz všude, otáčíme se, ne? U tebe v n hodin a o kus dál zase jinak. Rozdil na republičku.

hodnocení

0x
Místní čas existuje i teď.
Já toto píši skoro hodinu po půlnoci, v šŠanghaji je skoro 7 hod ráno, teda místního času, v Houstonu je před osmnástou, teda asi 17:59 místního času.
Existují časová pásma.

hodnocení

0x

Dodnes slyšíme ve zprávách, že se to stalo tehdy a tehdy, v 6 hodin místního času. A u nás byla třeba půlnoc.

doplněno 10.05.15 06:09:

Magdalen, děkuji, pomohla jste mi. I mě to zajímalo, co to zulu je. Nedozvěděla jsem se to tak jsem to brala, jako že se Křemílek přeřekl. Tak si vysvětluji všechny nelogičnosti ve filmu.

magdalen*
hodnocení

0x

Co jsou místní časy je zde už popsáno. Mně před lety trápil čas zulu. V tehdy vysílaném seriálu Jag se to objevovalo na obrazovce s údajem hodin. Ptala jsem se kde koho, kdo uměl anglicky, nikdo nevěděl.

Asi po 3 letech četl manžel knihu Hon na ponorku a ejhle, tam zulu s vysvětlivkou. Odpovídá času středoevropskému a používaly ho ponorky při komunikaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]