Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se nesmí vyvážet z Řecka?

Od: spendlik odpovědí: 5 změna:

Co se nesmí vyvážet z dovolené v řecku?
Měl jste někdo s něčím broblém?
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

zákaz platí pro ohrožené živočichy, rostliny a neměly by se vyvážet z Řecka ve velkém mušle

jinak vše s rozumem pokud povezeš pár mušlí, kamínků nic se nestane

drejdl*
hodnocení

0x

Jakékoliv antické starožitnosti bez povolení k vývozu. Někdy Řekové prudili s olivovým olejem v rozbitném obalu, t.j. v lahvi, ale nyní je již klid. Jinak u balkánských národů se lze dočkat kdykoliv čehokoliv, chce to klid.

hodnocení

0x

Nesmějí se vyvážet jakékolv antické památky, dále platí zákaz vývozu mramoru (pár kamínků přehlédnou), dále se nesmí vyvážet větší množství mušlí či lastur. Samozřejmostí je zákaz vývozu ohrožené fauny a flóry.

polinek*
hodnocení

0x

,,byla jsem v Řecku 4x a nikdy nic ...celkem tam je to samé jako tady ,,já si vezla oblečení a jejich amforky a jiné drobnosti.

hodnocení

0x

Pokud je to v rozumném množství a nejsou to předměty historické ceny, pak se asi netřeba bát. Druhá otázka je, jak iniciativní je konkrétní směna celníků na určitém letišti.

Zažil jsem jednou, že se udělala probírka zavazadel a vybraly se všechny olivové oleje. Podezřívali jsme je, že je vrací znovu do prodejen. Ale stalo se to jenom jednou. A ještě jednou, při odletu z Lefkady se kontrola zaměřila na kameny a zabavovala, až se v prostoru celnice vytvořila pěkná kamenná hromada.

Ale jinak je to v pohodě, pokud je člověk soudný a opatrný, není problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]