Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetočená vložka FAB

Od: dement odpovědí: 11 změna:

Pokud se přetočí vložka FAB , náprava je vcelku jednoduchá. Rozhodně není třeba běhat s vložkou k zámečníkovi.

Ani není zapotřebí vložku demontovat ze dveří.

Do vložky stačí proti sobě zastrčit dva klíče /skoro na doraz/ a pootočit oběma proti směru přetočení.

Chce to trochu cviku , ale i úplný laik to spraví max. za 5 minut.

Vložky FAB jsou náchylné na přetočení , zvláště pak , pokud lidé používají zastrčený klíč v zámku místo kliky u dveří.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Děkujeme za informaci!

Tento portál se jmenuje Poraďte, tudíž se na začátek očekává spíše nějaký dotaz...

To je v pořádku, otázku jsem pokládal já 7.dubna, ale už byla uzavřená a tak se na ní nedalo odpovědět přímo. Takže já děkuju za odpověď, i když s ní zcela nesouhlasím. Ale mě by spíš zajímalo, jak se dá tomu přetočení preventivně zabránit.

doplněno 14.08.12 20:17:

Ale souhlasím, že měl Minstrel uvést, na co vlastně odpovídá ;)

dement
hodnocení

Prevence: 1/ Odemykat dveře pokud možno s volnými rukami a s citem. Nepoužívat pootočený klíč v zámku jako kliku či madlo.

2/ v domě , kde společné dveře používá větší množství lidí , udělat vždy na začátku dostatečné množsví "originál."

klíčů . Protože postupné kopírování klíčů vložce na trvanlivosti nepřidá .

Osobně vracím přetočenou vložku do správné polohy tak 1x za 4 měsíce v domě s 22 byty. A přetáčejí věsměs stejní lidé.

Před osvětou v domě to bylo 1x měsíčně.

-

Zdraví Vás deMent

K této vložce je cca 50 klíčů a zjistit, kdo jí přetáčí, je prakticky nemožné. Samozřejmě, že se nikdo nepřizná (netuším proč, určitě bych ho za to nelinčoval, jen bych mu dal nový klíč). Vložku mám stejnou náhradní, opravit jí už taky umím, takže oprava není až takový problém. Jen mě to už přestává bavit.

dement
hodnocení

Když už je tu ten gramatický kroužek , tak já bych osobně raději lynčoval než linčoval.

Jen upozornění: s volnýma rukama. To je duál, podobně očima, nohama _ viz třeba cs.wikipedia.org/... (tedy jestli ten odkaz zafunguje).

Já opravdu nechci "buzerovat"a rozhodně deMentovi nic nevyčítám, souhlasím s tím, že podstatná je odpověď a ta je perfektní. Kdyby třeba v příspěvku byla hrubka jako třeba "kopýrování klýčů", tak bych zaúpěl, ale neozýval bych se. Dvojné číslo jako historický relikt je ale fakt, kteří si mnozí neuvědojí a tak jsem si to dovolil připomenout (i čtenářům).. (Mimochodem, nedivil bych se, kdyby si autor příspěvku, psaného vzornou češtinou, byl tohoto jevu vědom a jen se přepsal.)

dement
hodnocení

Děkuji za upozornění. Měl jsem při psaní " s volným rukami " takové lehké mrazení , zda-li je to vlastně správně . Ale je fakt, že při psaní textu na PC naseká člověk chyby , které by při psaní na papír nejspíš neudělal. Možná je to tím, že člověk po sobě méně čte text vyťukaný klávesnicí. Neberu to jako buzeraci a jsem rád , že stále existují lidé , kterým na pravopisu záleží.

Malé odlehčení na závěr : Před 10 lety na třídní schůzce maturitního ročníku průmyslové školy si profesorka stěžovala na děsivou gramatiku studentů a vedle mne sedící dáma mi sdělila , že případný nápadník by měl u ní tenkrát utrum , kdyby v milostném dopise nasekal tolik chyb. Tak jsem jí řekl , že být to dnes , tak s takovými požadavky zůstane starou pannou.

Ano. Jistě. Správně je totiž "s volnýma rukami". Svým příspěvkem jste mi opravdu velmi pomohl vyřešit problém. Děkuji z celého srdce:-P. Bod nedávám i když máte pravdu.

des*

Magdone,dobře je s volnýma rukama.

Zřejmě jste přehlédl příspěvek Kartagince o pár řádek výš. Mě se ovšem nejvíc líbí "s volnejmi rukyma".*frajer*

brudr
hodnocení

0x

Návod ze 14.8.12 funguje, ale pokud se použijí normální klíče, tak ji opravdu nepřetočíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]