Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně mrazit rohlíky, aby nezapáchaly?

Od: adamr odpovědí: 15 změna:

Rohlíky dávám do mrazáku, kde vydrží i více dní. Po rozmražení jsou jako čerstvé, ale jsou cítit slabým pachem. Nevím, jestli je to náznak plísně (která není vidět) nebo to má jinou příčinu. Po zakoupení je dávám hned do mrazáku v igelitových sáčcích, ale pokud jsou zmražené, proces plísně by snad neměl působit. Ale možná se mýlím a původ zápachu je někde jinde. V čem dáváte pečivo do mrazničky? Díky za odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak, to jste šikulka. Já jsem zkoušel čerstvé rohlíky zamrazit jen jednou, ale po rozmražení jsou gumové. Už to nedělám. Chléb je v pohodě, ale pečivo ne. Zdravím!

P.S. Plíseň to nebude.

mil®
hodnocení

0x

Dáváme rohlíky do mikrotenových sáčků a jsou dobré ne gumové a nesmrděj. Jestli to nebude tím igelitovým sáčkem co používáš.

zztop*
hodnocení

0x

Taky bez problémů. Občas se koupí víc rohlíků než by se snědlo tak se hodí do pytlíků po cca 4 kusech a šup s tím na mražák a bez problémů.

Nesmíš je do mražáku dávat ve špinavých fuseklích pak nebudou smrdět.

hodnocení

0x

Tak, jak je přinesu z krámu (v mikrotenovém sáčku) je strčím do mrazáku. Po vyndání je nechám (opět v onom sáčku) přirozeně rozmrznout při pokojové teplotě (případně v lednici (ne v mrazáku) přes noc). Ráno jsou zcela normální a ničím nepáchnou.

hodnocení

0x

Já si myslím, že máte v mražáku něco, čím rohlíky pach nasáknou. Třeba jahody dovedou smrdět dost výrazně.

uska*
hodnocení

0x

Také se přikláním totmu, že pach rohlíky natáhnout z jiných potravin. Libeček, květák, jahody atd. Jak uzavíráte pytlík s rohlíkama nebo v čem skladujete zeleninu v mrazáku? Dobré jsou těsné krabičky, z pytlíku vakuovačkou vytáhnu vzduch a zavařím. Když pytlík se zeleninou už otevřu a odeberu, tak konec pytlíku 2 x přeložím a zagumičkuji. Nejlepší dumičky jsou od vietnamců za 8,- Kč, jsou malinké, pružné, barevné. Jsou to gumičky na pletení, v pytlíku je i háček. Nic mi nesmrdí.

hodnocení

0x

Zdravim, taky dávám pečivo zamrazit, ale chce to nejen mikrosáček, ale ještě vše zabalím do igelitové tašky. jinak jsou rohlíky opravdu cítit vším možným co v mrazáku mám. Při rozmrazování pečivo vyndám ze sáčku volně na stůl a přikreju utěrkou. Pak nejsou gumové.Stejným způsobem mrazím i jiné pečivo. Třeba žloutkové věnečky, když už je peču udělám jich víc, dám zamrazit a pak když je chuť tak jen vyndám na talířek a za chvilku jsou jako čerstvé. Jiná otázka je, jestli to stihnu dřív než se seběhnou strávníci. Zmrazit jde v podstatě všechno, ale musí se dávat pozor, aby se nerolínali aroma. Nejlepší jsou různé krabičky, ale ty zas potřebují více místa. Alik

webbiecz*
hodnocení

0x

Myslím, že natáhnou spíš smrad něčeho, co v tom mrazáku máte.

hodnocení

0x

Několikrát se mi stalo že mi zrovna jako na potvoru nevyšly sáčky. Dal sem rohlíky do mrazáku jenom tak, bez obalu a můžu říct že jim po vytažení a rozmrazení (rozmrznout už ale musí v sáčku aby moc neoschly) vůbec nic nebylo a ani ničím nesmrděly.

culdabulda1*

lujs - i tak lze - rohlíky jako "nové" .

hodnocení

0x

užitečné je dávat do jednotlivých šuplíků mrazáku podobné věci, kvůli pachu - jeden na pečivo, další na maso, na zeleninu, na ovoce... jo a ty rohlíky dávám taky v igeliťáku, co nejmíň vzduchu a dobře uzavřít :)

hodnocení

0x

Kupte speciál sáčky do mražáku, pokud to hodíte do těch tenkých tak to načuchne od ostatních potravin uplně bezpečně.
Sáčky do mražáku jsou podstatně silnější, přirovnal bych je k prvním mikrotenovým sáčkům, co jsme za komančů používali opakovaně a po použití úmývali :D

jentak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Mám zkušenost takovou. Kopr, jahody, pórek, rohlíky, chleba vše dávám do uzavřených krabiček z PVC, nebo dózy z PVC. Když se dá pórek, nebo jahody do mrazáku volně, vše bude cítit. V dozách není cítit nic. Hodně úspěchu.

moula*
hodnocení

0x

Rohlíky je třeba dávat nejvýš po čtyřech a pořádně vytlačit vzduch a utáhnout sáček. A v mrazáku by mělo být aspoň mínus 12 stupňů.

Obvykle dávám 6 rohlíků (někdy ale třeba i10), vyženu z pytlíku vzduch a přečnívající mikroten volně kolem rohlíků obtočím (to spíš kvůli místu). Nic neutahuju. Nikdy mi rohlíky nesmrděly a pokud byly před zmrazením čerstvé (o čemž se například u rohlíků z řetězců dá úspěšně pochybovat), ani neztvrdly. V mrazáku mám ovšem kolem -20 stupňů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]