Nejste přihlášen/a.
Rohlíky dávám do mrazáku, kde vydrží i více dní. Po rozmražení jsou jako čerstvé, ale jsou cítit slabým pachem. Nevím, jestli je to náznak plísně (která není vidět) nebo to má jinou příčinu. Po zakoupení je dávám hned do mrazáku v igelitových sáčcích, ale pokud jsou zmražené, proces plísně by snad neměl působit. Ale možná se mýlím a původ zápachu je někde jinde. V čem dáváte pečivo do mrazničky? Díky za odpověď.
Dobrý den, tak, to jste šikulka. Já jsem zkoušel čerstvé rohlíky zamrazit jen jednou, ale po rozmražení jsou gumové. Už to nedělám. Chléb je v pohodě, ale pečivo ne. Zdravím!
P.S. Plíseň to nebude.
Dáváme rohlíky do mikrotenových sáčků a jsou dobré ne gumové a nesmrděj. Jestli to nebude tím igelitovým sáčkem co používáš.
Také se přikláním totmu, že pach rohlíky natáhnout z jiných potravin. Libeček, květák, jahody atd. Jak uzavíráte pytlík s rohlíkama nebo v čem skladujete zeleninu v mrazáku? Dobré jsou těsné krabičky, z pytlíku vakuovačkou vytáhnu vzduch a zavařím. Když pytlík se zeleninou už otevřu a odeberu, tak konec pytlíku 2 x přeložím a zagumičkuji. Nejlepší dumičky jsou od vietnamců za 8,- Kč, jsou malinké, pružné, barevné. Jsou to gumičky na pletení, v pytlíku je i háček. Nic mi nesmrdí.
Zdravim, taky dávám pečivo zamrazit, ale chce to nejen mikrosáček, ale ještě vše zabalím do igelitové tašky. jinak jsou rohlíky opravdu cítit vším možným co v mrazáku mám. Při rozmrazování pečivo vyndám ze sáčku volně na stůl a přikreju utěrkou. Pak nejsou gumové.Stejným způsobem mrazím i jiné pečivo. Třeba žloutkové věnečky, když už je peču udělám jich víc, dám zamrazit a pak když je chuť tak jen vyndám na talířek a za chvilku jsou jako čerstvé. Jiná otázka je, jestli to stihnu dřív než se seběhnou strávníci. Zmrazit jde v podstatě všechno, ale musí se dávat pozor, aby se nerolínali aroma. Nejlepší jsou různé krabičky, ale ty zas potřebují více místa. Alik
Několikrát se mi stalo že mi zrovna jako na potvoru nevyšly sáčky. Dal sem rohlíky do mrazáku jenom tak, bez obalu a můžu říct že jim po vytažení a rozmrazení (rozmrznout už ale musí v sáčku aby moc neoschly) vůbec nic nebylo a ani ničím nesmrděly.
Rohlíky je třeba dávat nejvýš po čtyřech a pořádně vytlačit vzduch a utáhnout sáček. A v mrazáku by mělo být aspoň mínus 12 stupňů.
Obvykle dávám 6 rohlíků (někdy ale třeba i10), vyženu z pytlíku vzduch a přečnívající mikroten volně kolem rohlíků obtočím (to spíš kvůli místu). Nic neutahuju. Nikdy mi rohlíky nesmrděly a pokud byly před zmrazením čerstvé (o čemž se například u rohlíků z řetězců dá úspěšně pochybovat), ani neztvrdly. V mrazáku mám ovšem kolem -20 stupňů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.