Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte brouky?

Od: babajaga® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, byli jsme na Sázavě a objevila jsem tam zajímavé brouky. Lezli jen večer, po silnici, byli hodně velcí, nejprve jsme si mysleli, že to jsou žabky. Baterku jsme při procházce neměli a do ruky se nikomu z nás to nadělení brát nechtělo. Takže jsme je moc neviděli.

Pak jsem šla ve dne na poštu a na kraji silnice jsem uviděla tyto dva brouky, bohužel, zřejmě přejeté. Proto jsem si je vyfotila. Nikde v atlase brouků jsem ale nenašla, co je to zač. Na střevlíky je to příliš velké.

Nevíte, prosím, někdo, jací brouci to vlastně žijí v okolí Sázavy? Děkuji všem. Jaga.

Poznáte brouky?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

A velice rychle běhali.

brunclik*
hodnocení

0x

Střevlíci nejsou jenom malí :). Mohl by to být Střevlík kožitý naturabohemica.cz/...

Je dravý, proto běhá rychle, loví v noci a dorůstá až 4 cm délky a je hojně rozšířený po celé ČR.

hodnocení

Díky, Bruncliku, vypadá to, že by to opravdu mohli být oni. Škoda, že byli mrtví. :( Bydlím od toho místa asi 60 km, ale u nás jsem je nikdy neviděla. Zřejmě jim to Posázaví vyhovuje líp. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]