Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka ...barvy

Od: radekradek* odpovědí: 5 změna:

Dobré odpoledne...Potřeboval bych se zeptat,jenom na takovou banální otázku..Nebyl jsem nemocný cca 6 let,ale tedka jsem,a potřeboval bych vědět,která část neschopenky,se dáva zaměstnavateli... S žlutým pruhem,s modrým pruhem,a nebo s růžovým pruhem? Fakt nevím děkuji...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den.Zaměstnavateli patří ten díl s modrým pruhem.

iz*
hodnocení

0x

Část s modrým pruhem předáte zaměstnavateli na začátku nemoci

(na jejím základě zaměstnavatel vyplatí náhradu mzdy za nemoc)

a část s růžovým pruhem je pro výplatu nemocenského (strana 4) a pro ukončení neschopenky (str. 5).

(Nezapomeňte na zadní straně podepsat žádost o nemocenské.)

Část se žlutým pruhem si necháte a budete předkládat

při kontrolách u lékaře, (případně při kontrole od OSSZ).

hodnocení

0x

Mimochodem, když si nejsem jistý (taky si ty barvy nepamatuju), tak si to přečtu.

III.díl: Hlášení zaměstnavateli o vzniku dočasné pracovní neschopnosti - Odevzdám v práci

II.díl: Průkaz práce neschopného pojištěnce - Ten si nechám

Jednoduché ;)

doplněno 06.07.15 18:56:

@repkin: Mě to sestra taky vždycky řekne: Tento si necháte, tento odevzdáte v práci. A než sejdu ze schodů na ulici, tak to nevím.

*palec* je to jednoduché, ale lidi prostě nečtou.

repkin*
hodnocení

0x

Nevím, ale ostatní poradili, spíše se divím, že Vám to nevysvětlil doktor. Já za celou dobu marodil oficiálně jednou a to mi to doktorka vysvětlovala tehdy asi 5x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]