Nejste přihlášen/a.
Hezký podvečer všem, pravidelně si kupuji různé druhy časopisů, ať už se zdravotní tematikou, všeobecnými věcmi nebo bulvárními informacemi. Ve většině časopisů jsou také velmi často inzerovány různé doplňky stravy, na odstranění různých potíží a podobně. Osobně nemám se žádnými zkušenost, ani jsem např. u známých neviděla, že by někdo užíval.
Chci se proto zeptat, jestli s následujícími preparáty máte někdo vlastní zkušenost(nebo alespoň někdo z příbuzných), či vám třeba ten doplněk doporučil i doktor. Chci vědět, jestli jsou to (zase) jenom nějaké produkty na tahání peněz z lidí, nebo jestli by se naopak vyplatilo opravdu něco z toho zakoupit a prospěje mi to.
Jedná se o následující připravky:
-Liquido Duo Forte - přípravek na účinnou likvidací vší;
-Byliny pro dobrou pohodu - Antistres (Naturvita, a.s.); Zelená káva; Tryptosen
-Konopí pro dokonalou pleť(léčivé konopí - Cannaderm)
-Ocutein(brilantní péče o zrak)
-Tree3Chlorella - Tree 3 complex - Chlorella, Green Tea, Kurkumin
-GelatinaPlus - "dopřejte svým kloubům špičkovou kvalitu"
-SilymarinDuo - "ukliďte si svá játra"
- Terezia Company - Hlíva ústřičná, Reishi(doplněk stravy)
- Varumin(přípravek proti rakovině)
-čistička vzduchu lonic-CARE Triton X6 - ionizátor a čistička v jednom
Děkuji všem.
Kupujete-li pravidelně podobné tiskoviny, pak je zcela zbytečné se ptát na rady, neboť jim stejně neuvěříte. Ale přesto si neodpustím jen jeden jednoduchý příklad. Neustále se mluví a píše o nutnosti, nacpat své tělo před a během zimy vitamínem C (nejlépe v chemické podobě). Běžná strava západního světa je tak bohatá na vitamín C, že jej tělo vylučuje, neboť se jedná o vitamín, kterým se nelze předávkovat (co tělo nespotřebuje, to vyloučí). Tak si důvěryhodnost přeberte a to především v ohledu na zázračné chemikálie.
Také dám obecnou odpověď: V pořadu ČT Černé ovce dělali rozbor různých potr.doplňků,názvy už si nepamatuji a vyšlo v testech, že 90 % všech výrobků je k ničemu.Byly tak různé preparáty na hubnutí( s obsahem chromu),kloubní výživy apod.Na klouby by prý bylo,dle slov lékaře,který rozbory dělal, asi nejlepší jíst želatinu z prasečích nožiček,ale kdo by to jedl, měl by asi brzo velkou nadváhu.Takže jsem také rezignovala na to, abych si něco podobného kupovala a vyhazovala peníze za nic...
Jako doplňky stravy bych rozhodně nedoporučoval ten přípravek na účinnou likvidaci vší, konopí pro dokonalou pleť, přípravek na péči o zrak, ani čističku vzduchu s ionizátorem ! K tomu ostatnímu dodám, že pokud vás nic nebolí, tak to nekupujte, jsou to vyhozené peníze. Máte-li zdravotní problém, jděte k lékaři. Mně tento dotaz připomíná skrytou reklamu.
Hodně těchto doplňků lze nahradit čerstvými surovinami. Je to jen o myšlení. V zásadě jsou to určitě potřebné a účinné věci. Ale vysvětlí mě někdo proč bych si měl kupovat extrakty třeba z česneku, hlívy ustřičné, kurkumy, různých bylin? Když si je mohu koupit čerstvé. Tak to mě zajímá. Nebo třeba Aloe vera - tu už pěstovala moje babička, nakládala jí do lihu a konzumovala (také becherovku) a to byla prostá žena (dožila se 87 let).
Doplňky stravy jsou přípravky, které mají za úkol doplnit naši stravu o zdraví prospěšné látky, které v ní jsou nedostatečně zastoupeny. Podobně jako léky jsou dostupné ve formě tablet, kapslí, prášku či tekutiny a užívají se v malých množstvích podle návodu výrobce. Od léků se ale zásadně liší: doplňky stravy nejsou určeny k léčbě onemocnění, posuzuje se pouze jejich zdravotní nezávadnost, ale není hodnocen jejich účinek na zdraví. Výrobci doplňků se proto často odkazují na studie prováděné s léčivými přípravky obsahujícími stejnou látku, protože léčivé přípravky před uvedením na trh povinně procházejí registračním řízením, kde je na základě klinických studií hodnocena i jejich účinnost. Jen ve Spojených státech amerických se za ně ročně utratilo více než 3,6 miliard dolarů. Ve vyspělých zemích je užívá až polovina obyvatelstva, především lidé, kteří aktivně přistupují ke svému zdraví a sportovci. Aktivně sportuji a použivám doplňky stravy. Zatím používám jenom produkty, které jsou výrobené v USA. Většinou z nich jsou ve formě tablet a mám dobrou zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.