Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozastavená živnost

Od: jumanji odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jako zaměstnanec jsem provozovala na ŽL obchod. Ze zaměstnání mne propustili a tak abych měla nárok na podporu, pozastavila jsem činnost. Protože ale nemohu sehnat zaměstnání, rozhodla jsem se, že budu dál podnikat. Moje otázka zní:

když si koupím regály, doménu apod. dříve, než obnovím činnost, mohu si to poté dát v účetnictví do nákladů aniž bych něco porušila? Mohu například i nakoupit zboží? Nebo musím nejprve činnost obnovit, nahlásit na soc a zdrav. a teprve poté začít nakupovat?

Upozorňuji, že v branži se pohybuji přes 20 let, účetnictví jsem si dělala sama-paušálem, ale nyní budu účtovat reálně a tímhle jsem se detailně nikdy nezabývala.

Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Jen tak na okraj, jak chcete nakouit zboží levněji? Jisté "startovací" náklady FÚ uzná. Ale, zase je to na konkrétním člověku. Tudíž bych své finančnici tam zavolal. Nepodnikám (nemám ŽL) jak to dávat do nákladů? A proč se neabsolvuje to, co je třeba?

jumanji
hodnocení

jsem registrovaná na ÚP, a teprve jednám o pronájmu provozovny. ŽL mám, ale mám pozastavenou činnost-obnovení je otázka jednoho emailu, konkrétně mi jde o nákup vybavení do provozovny, zaregistrování domény (na eshop). Zboží samozřejmě nakoupím až po obnovení ŽL. V momentě, kdy činnost obnovím, musim ihned platit soc a zdrav, což dosud nemusím.

iz*

@buss má pravdu, nejlepší je zeptat se na FÚ, co můžete pořídit ještě před obnovením živnosti, aby Vám to pak uznali do nákladů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]