Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který dravec takto loví?

Od: dravec* odpovědí: 14 změna:

Který dravec uloví slepici a vyvrhne jí z těla vnitřnosti?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

polinek*
hodnocení

1x

,,každý dravec jde první na vnitřnosti.

krkovicka*
hodnocení

0x
To vypadá na něco co běhá po zemi.Liška?Lasicka?
dravec*
hodnocení

jde o to, že se mi na dvoře objevily vnitřnosti, ale zbytek těla nikde, takže to asi musel upustit nějaký pták

aroff

" vnitřnosti, ale zbytek těla nikde" Tak to typuji na na největšího dravce planety Homo sapiens sapiens *smich*

dravec*
hodnocení

haha, bylo to tak do dlaně, takže nic velkého

krkovicka*
Vaše slepice máte spočítaný?jedině Ar se blíží k pravdě,nic jiného mě nenapadá.Myslela jsem že jste se překlepl na klávesnici.Vytrhne-Vyvrhne
doplněno 10.08.12 21:51: Pripominate mi toho křováka Sixaua,když z nebe spadla láhev Cocacoly taky nevěděl...:-D Nezlobte se.Se spojitosti jsem si na to vzpomněla:)
dravec*
hodnocení

nemáme žádné slepice, dotaz byl špatně položen, nevím, z jakého zvířete to pocházelo

dravec*
hodnocení

někdo je křovák, ale aspoň se zeptá, někdo ví prd a radí

mowla*
hodnocení

0x

Kočka někde u sousedů prohrábla popelnici se zbytky od ´paprikáše´...

*smich*

Žádný dravec kořist nevyvrhuje...

doplněno 10.08.12 21:37:

Nejsou popelnice - tak to sebrala sousedům na zápraží... Nebo si udělal legraci soused...

Dravec tu slepici nevyvrhnul určitě - ani šelma...

*smich*

dravec*
hodnocení

nesmysl, byly to kompletní vnitřnosti a popelnice tady žádné nejsou

dravec*
hodnocení

nemáme sousedy

dravec*
hodnocení

pro chytráky

Jestřáb lesní

Značná velikost umožňuje tomuto obratnému dravci usmrtit i tak velkou kořist, jako je králík či zajíc. Loví však i potkany a hlavně veverky, z ptáků si vybírá kurovité ptáky, například koroptve, tetřívky nebo bažanty. Ve střední Evropě loví především holuby, vrány a havrany, straky a sojky, ale spokojí se i s drobnější kořistí, jako jsou například drozdi nebo špačci. Jestřáb při lovu využívá momentu překvapení. Buď sedí nepozorován na vyvýšeném, ale vždy krytém místě na větvi stromu, nebo pomalu letí jen několik metrů nad zemí a snaží se vyhlédnutou kořist překvapit. Téměř vždy si k lovu vybírá zarostlý, nepřehledný terén plný houští a stromů. Pokud se mu podaří ulovit poněkud větší kořist, například králíka, zatáhne ji na klidné místo a teprve tam ji roztrhá na kousky. Jakmile se sám nasytí, odnáší zbytky kořisti mláďatům a samici do hnízda. Denní dávka potravy činí u dospělého jestřába přibližně 160 gramů masa.

aroff

Chytáci se nějak nedočetli, že by Jestřáb lesní vyvrhoval vnitřnosti a odnesl jen tělo. *nevi* Jak jsem psal, znám jen jednoho tvora, který toto dělá. *klik*

1jara*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]