Nejste přihlášen/a.
Mám kamaráda vojáka a jel pracovně na půl roku do Afghanistánu. Docela by mě zajímalo jaká je nápln práce takových vojáků v zahraničí.
Co tam jako proboha dělají?
Také jsem měla v Afghánu známého, jako lékaře. Jednotka, u které byl, se starala o odminování určité oblasti a její hlídání, aby ji zase nezaminovali extrémnisti. Zároveň se snažili v jakémsi městě právě tyto extremisty odehnat, občas se střílelo, miny na každém kroku. Se samopaly v rukou tam chodily i malé děti, prý hrůza.
Nic extra, známému z toho hráblo natolik, že oznámil snoubence, se kterou měl dceru, že se s ní rozchází, protože jeho největší láska je armáda.
doplněno 09.08.12 22:11:Taky myslím, ale finanční ohodnocení je velice dobré a někteří pánové si holt rádi hrajou na vojáky. Jiní zase jen chtějí pomoci, nebo fakt nevím...
doplněno 09.08.12 22:17:Netvrdila bych, že tam jsou úplně na nic, hodně pomáhají proti extremistům apod., odminovávání je taky užitečné... a platí je armáda (takže asi my...tomu moc nerozumím).
Osobně nechápu proč tam češi lezou a co z toho mají. Když se chtějí pozabíjet tak at se pozabíjí. Čechy k tomu nepotřebují.
doplněno 09.08.12 22:14:Ale kdo je platí? My všichni z našich peněz. Myslím,že by se peníze dali využít nějak jinak a ne platit vojáky v zahraničí,kteří tam jsou vlastně úplně na nic.
Hledají WMD, kterých tam před deseti léty byly plné chatrče. Našli, rádcové, našli? Nenašli? Našli nenašli? A co ropu, našli?
Nevím, co konkrétně dělají naši (obecné policajtské hlídání, občansko-humanitární pomoc?), ale dle týpka, který likviduje miny a výbušniny nejen tam, ale i jinde různě po světě, tak během mise skutečně dnem i nocí v poušti uprostřed ničeho a v jednom kuse hledaj a zneškodňujou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.