Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vojenská mise v zahraničí

Od: heterak® odpovědí: 7 změna:

Mám kamaráda vojáka a jel pracovně na půl roku do Afghanistánu. Docela by mě zajímalo jaká je nápln práce takových vojáků v zahraničí.

Co tam jako proboha dělají?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Také jsem měla v Afghánu známého, jako lékaře. Jednotka, u které byl, se starala o odminování určité oblasti a její hlídání, aby ji zase nezaminovali extrémnisti. Zároveň se snažili v jakémsi městě právě tyto extremisty odehnat, občas se střílelo, miny na každém kroku. Se samopaly v rukou tam chodily i malé děti, prý hrůza.

Nic extra, známému z toho hráblo natolik, že oznámil snoubence, se kterou měl dceru, že se s ní rozchází, protože jeho největší láska je armáda.

doplněno 09.08.12 22:11:

Taky myslím, ale finanční ohodnocení je velice dobré a někteří pánové si holt rádi hrajou na vojáky. Jiní zase jen chtějí pomoci, nebo fakt nevím...

doplněno 09.08.12 22:17:

Netvrdila bych, že tam jsou úplně na nic, hodně pomáhají proti extremistům apod., odminovávání je taky užitečné... a platí je armáda (takže asi my...tomu moc nerozumím).

hodnocení

Osobně nechápu proč tam češi lezou a co z toho mají. Když se chtějí pozabíjet tak at se pozabíjí. Čechy k tomu nepotřebují.

doplněno 09.08.12 22:14:

Ale kdo je platí? My všichni z našich peněz. Myslím,že by se peníze dali využít nějak jinak a ne platit vojáky v zahraničí,kteří tam jsou vlastně úplně na nic.

dzordz*
hodnocení

0x

Hledají WMD, kterých tam před deseti léty byly plné chatrče. Našli, rádcové, našli? Nenašli? Našli nenašli? A co ropu, našli?

Nevím, co konkrétně dělají naši (obecné policajtské hlídání, občansko-humanitární pomoc?), ale dle týpka, který likviduje miny a výbušniny nejen tam, ale i jinde různě po světě, tak během mise skutečně dnem i nocí v poušti uprostřed ničeho a v jednom kuse hledaj a zneškodňujou.

Vojenská mise v zahraničí
miljan*

K čemu je nám to dobré to jejich zneškodňování kdesi v pr...*sok*

hodnocení

0x

NATO + cesti politicti NATOritolezci = cesky vojak v Afghanistanu

hodnocení

0x

záleží jaké je jeho pracovní zařazení, mám tam syna, koncem měsíce se vrací domů*tanec*

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

ceskatelevize.cz/...

Je tam i video. Záleží na tom, na jakou pozici kamarád přímo jede. Já bych tam nejela ani za zlatý prase.

doplněno 10.08.12 21:24:

ceskatelevize.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]