Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doklad o koupi (ztracený)

Od: draiv* odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny, jde o to, že jsem koupil v zastavárně pračku,které za tři měsíce odešlo programování.Prodejce (ačkoliv mne dobře zná,(již jsem u něj několikrát nakupoval a bydlím 200 m od zastavárny) prohlašuje,že žádná záruka neexistuje a že jsem to způsobil sám nadměrnou náplní bubnu. (mimochodem počítá se 5 kg prádla váženého za sucha nebo mokrého?) Pokud jsem se na netu podíval do občanského zákoníku je i na toto zbožíze zastavárny záruka,pokud vada není způsobena opotřebením.Takže zde by neměl být problém.Horší je, že jsem někde založil účtenku.Ikdyž to byl kousek papíru a domnívám se, že i bez razítka,stejně tím jistě bude prodejce argumentovat.Jediné co mám, je svědek,kamarád,který mne čekal u zastavárny než jsem koupi vyřídil.Mám vůbec nějakou šanci uspět a za jakých okolností?

Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

briketa007*
hodnocení

0x

Dobrý den,

1. programátor by těžko odešel náplní bubnu. Většinou se prošlehne nějakej spínač logické nebo i silové části (triak, tranzistor, IO) .. to je tak na 2500,- oprava.

2. šance na úspěch by byla, ale v případě neúspěchu rozhodně dražší než nová pračka. Nehledě na to, že by to trvalo v našem státě tak 2 roky...

3. nekupujte věci v bazaru pokud chcete mít záruku

:)

itan71*
hodnocení

0x

Toto je hodně malá šance na úspěch.Berte to jako staré auto např.20let staré.Usoudu Vám zdělí že je to staré a opotřebené a že jste s tím měla počítat obzvlášť (si myslím) když nemáte doklad.Rada je jak už to psal, nekupujte takové věci v bazaru anebo se stím budete muset smířit.Tak to v našem státě chodí.*plac*

petr123*
hodnocení

0x

V bazarech prodávající ručí za to, že výrobek nemá v tu chvíli nějakou skrytou vadu. Pokud pračka tři měsíce fungovala a poškodila se při používání tak za to prodávající skutečně nijak neručí, při prodeji tam žádná vada nebyla.

.

PS: pokud by při prodeji v bazaru platila stejná podmínka jako při nákupu nového zboží tak by zboží mohlo mít NEOMEZENOU záruku. Koupili byste nové zboží a 23 mesíců používali (na nové zboží je záruka 2 roky). Pak by se prodalo v bazaru a znova se tam koupilo. Používalo by se 5 měsíců (záruka u použitého zboží je 6 měsíců) a opět by se prodalo a nakoupilo v bazaru. A zase by jela záruka dalších 6 měsíců tak pořád dokolečka. *smich*

buss
hodnocení

0x

Doklad př reklamaci není nutný, jak se dočtete v zákonu když jste četl o reklamaci. Otázkou je, čí bylo zboží v době prodeje a zda vada už byla v tu dobu. Je to opotřebenéé. Do pračky se cpe suché prádlo, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]