Nejste přihlášen/a.
Pokud fotografuji na veřejnosti vše okolo,tedy i lidi musím se jich vždy ptát o dovolení?Kamarád mě dost kritizuje,já ale fotím vě městě,společenské akce,výhradně pro sebe,nezveřejnuji fotky a u dětí se většinou ptám.Přijde mi to zvlášt u momentek dost nepraktické.On tvrdí že se vždy musím nejdřív dovolit.Zajímá mě názor ostatních.
Dobrý den. Když fotím na veřejnosti, na ulici, tak se nikoho neptám. Když si chci vyfotit, přímo nějakou osobu, která má něco vyjimečného na sobě, tak se jí zeptám, zda si ji mohu vyfotit. Vždy se zeptám, když chci vyfotit děti. To samé na dovolené, když chci vyfotit někoho, tak se ptám. Foto ukážu, poděkuji. Jen můj názor.
To mi připomíná mé kolegy v práci. Kritizovali mne za to, že natáčím videa z koncertů a festivalů. Že natáčím vlastně lidi, kterých se neptám. Že jim by to rozhodně vadilo a může se mi stát, že mne pak mohou zažalovat, když se uvidí na YouTube. Mám na YouTube už asi 800 videí z koncertů, mají ohlas, lidé si je posílají a zatím se mi nestalo, že by někdo psal, ať video smažu, že se tam viděl. Naopak se mi stalo, že měl někdo radost, když se ve videu viděl
Takže bych se tím netrápil a dělal to přesně tak, jak to děláte nyní ... neptat se, max pokud půjde o detail a o ty děti.
Fotit může jak chce.
.
Jiná situace by byla kdyby ty lidi natáčel za účelem jejich využití v reklamně, případně pokud by někdo sám aktivně protestoval že nechce být fotografován.
.
Další specifikum je pokud by se třeba fotilo ze stativu - to si některá města "Ynteligentně" vykládají jako profesionální focení a požadovali by pak zaplacení povolení. U nás je takový případ třeba Karlův most
Už to tady nedávno bylo, mrkni do historie. bez souhlasu mimo zákonné licence nelze. Jiná věc je, že se dotyčný neozve, také, že se nikdo neptá. Ovšem, kdo tu dodržuje zákony. Začíná se rozmáhat, že si lidi dávají kamery a zabírají veřejné prostranství.
Většina lidí si nechá srát na hlavu a pak to tady tak i vypadá (politika, průsery...). Svoboda někde končí.
Když už, tak se nesmí zveřejnit. Názor ostatních je... počti s v zákonech, až narazíš tak poznáš. Proč na tom někteří umí vydělat?
A teď křičte ostatní. Víš co je paparazzi..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.