Nejste přihlášen/a.
Kupuji pravidelně v Lidlu v Německu pivo v plastových lahvích o obsahu 0,5 litru.Nejenom proto, že dvanáctka vyjde na 6,50kč /musím sice zaplatit zálohu na lahev ale o zálohu nepřijdu/ ale hlavně proto, že sadu lahví pěkně zabalenou po šesti kusech odnesu naprosto bez námahy a nemusím /jako v Česku načnout 1,5 litrovou láhev/.Mělo by se to tak zavést i u nás.Co na to říkáte Vy?
Přiznám se dobrovolně, že pivo v plastu beru jako absolutní nouzovku - např.na ´vodu´ (kde se nemusím obávat rozbití lahve) - takže je mi úplně jedno, zda se něco podobného zavede/nezavede u nás - rozhodně nepatřím do cílové skupiny. Pivo je nejlepší čepované, domů pak lahváč (skleněný!)...
BTW - 0,5 l 12° za 6,50 Kč - dá se to pít?
Kupovat pivo v Lídlu a ještě k tomu v Německu, no to je dvojnásobný hřích. Německé pivo se většinou nedá vůbec pít a kór, když je z lídlu, ty jejich Deep a já nevím co všechno,...fuj To už jsou lepší naše levná piva typu Staročech...
Osobně nejsem příznivce piva v plastu, má kolikrát takovou pachuť (hlavně Zlatopramen), radši mám ve skle a pokud možno regionální piva, ty jsou podle mě nejlepší. Velké pivovary většinou vlastní imperialisté ze západu, které ho kazí.
Osobně se mi líbíi reklama na Bernarda, že svět se totálně zbláznil a začíná doba plastová - držte se.
Ze všech reakcí tady cítím jednak neznalost a druhak zaujatost.Jedná se o dobrá piva a srovnávat je se Staročechem je už troufalost.Radím, až pojedete do Němec, tak kupte a ochutnejte.
No - nepředpokládám, že ´liedlová´ piva v plastu jsou lepší, než tamní čepovaná... Třeba v Bavorsku si dám tamní (lokální) čepované obvykle s chutí, ale v Sasku je pivo spíše za trest... Nevím, "neznalost" - už jsem v D nějaké to pivo sosnul...
Navíc - su pivař a mám docela mlsný ´jazýček´ - a rozhodně (i kdyby to byla neznalost) dávám přednost pivům českým - a, jak píše Bena, z lokálních pivovarů - takové to české ´pivo univerzální´ sice k pití je, ale pochutnání už ne...
BTW - v Liedlu jsem koupil pivo jednou - z ´nouze´ - a už takovou blbost v životě neudělám - někomu možná chutnat může (tak jako někomu chutná - podle mne přeslazená, Cola), nejsem ale ten případ...
... a vyjde to levněji, nebo má to jiné výhody než plechovka? Bez zálohy, váhově srovnatelné s plastem, také balené po 6 a více kusech ...
Ne "světácké" řeči co máte pít a co ne nedejte. Chytráci už dopředu ví, že je to humus aniž by věděli, o jakou značku se jedná. Ono je pivo a pivo. A každému může chutnat něco jiného. A vsadím se, že když uleju stejnou značku z plastu a ze skla a dám ke koštu, nikdo nepozná rozdíl
Nezavadet.
Nejde pouze o to, zda to z plastu chutna tak a nebo onak, ale jde i o urcitou ceskou pivni kultruru. A k ni patri pivo cepovane (do skla) nebo zeleny nebo hnedy lahvac (skleneny).
Je to ceska pivni tradice, tak proz zavadet takovyhle novoty? Komu to prospeje?
Kdo neutahne basu vostrejch, at nepije.
Mají ho i u nás. Tady v plechu kupujete.cz/...
doplněno 06.08.12 17:37:Jen to není jaksi už aktuální sleva 27. - 31.12:D
v plechovce jsem si toto pivo párkrát koupil a není zase tak hrozné. je to individuální. Zlatopramen mi přestal chutnat, Krušovice se max. zlepšili, Svijany na pos..., Gambáč nic moc, Staropramen jak kdy
Wladi, pobýval jsem v Německu skoro rok a jejich piva znám hodně dobře. Pokud piješ pivo v této cenové relaci, budeš mít levnější, když si nabereš vodu z rybníku a kapku se do ní vymočíš, chuťově to bude stejný a nemusíš koukat po slevách a jezdit za hranice.
A k těm PET lahvím. Zdravej pivař ji zavrhuje. Jako Moravák nenaleje víno ani slivovici do plastu, ale jen do skla. Ovšem na vodu, čundr a podobně je to ideální. Je lehčí, při tažení za lodí se nerozbije a vyhodí se do koše, nemusí se hledat, kde to vrátit. Navíc po uzavření nevětrá, takže nevím, proč řešíš otevírání 1,5l lahve. Po napití ji prostě zavři a je to stejný, jako když máš novou.
JÁ JSEM PROTI - půllitrovky máme skleněný a plechový, to myslím bohatě stači.
Pít se to dá.
Klasika je hezká věc, ale srovnejte např. klasika točený do džbánku, nebo ho nechat natočit do petflašky - jednoznačně vítězí petka, ve džbánku za chvíli zvětrá ale v petce vydrží mnohem dýl.
Německý piva nejsou špatný, jsou trochu jiný, ale jde o poctivou práci. Jsem často v Bavorsku a dávám si v místních příjemných hospůdkách jejich piva většinou z menších místních pivovarů. Kdo tvrdí že jejich piva jsou jen patoky tak tam asi nebyl. Tady ujde už jen Plzeň a pár dalších vyjímek, zbytek jsou europatoky a i to Lídlovský v plastu za 0,25,- eur (Karlskrone) většinu strčí do kapsy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.