Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pokud nastoupím zpět do zaměstnání po rodičovské dovolené, běží mi tudíž předchozí smlouva - na dobu neurčitou. Pokud budu v práci pár dní a budu muset s dítětem zůstat na paragrafu, popř. omarodím. Z čeho se mi to bude počítat. Hrozí mi totiž, že při nástupu do práce mi bude snížen plat na minim. mzdu.
Děkuji.
Pokud byste onemocněla krátce po návratu do zaměstnání, počítala by se náhrada mzdy za nemoc od zaměstnavatele z pravděpodobného výdělku (nebylo by možné stanovit průměrný výdělek za předchozí kalendářní čtvrtletí).
Dávky nemocenského pojištění – nemocenské (od 15. dne nemoci), případně ošetřovné (od 1. dne ošetřování) by se vypočetlo z příjmů před MD/RD.
V případě nového zaměstnání by se vycházelo z příjmů v novém zaměstnání.
—–—
Pokuste se prosím názvy dotazů volit výstižněji. (Pracovní právo je dost široká oblast.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.