Nastrouhaná jablka - jak je spotřebovat

Od: Datum: 04.08.12 14:42 odpovědí: 6 změna: 06.08.12 20:12

Syn v záchvatu pracovitosti nastrouhal asi 25 kg zdravých jablek.Jenže teď nevíme co s tím.Na štrůdl je to mnoho na kvas možná málo.Navíc nemáme a nebudeme mít nejméně tři až pět dní k dispozici větší sud.Co s tím zatím dělat aby to nezkyslo, nezplesnivělo a dalo se třeba i za těch pět dní ještě na něco použít? A ještě -správně prý se má nechat zkvašovat až šťáva z jablek, - moštárnu poblíž nemáme a asi by to ani nestálo za to.Dala by se úsopěšně tedy zkvasit i tato "strouhanka"


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mowla*
Datum: 04.08.12 14:49
 

Zkvasit můžeze klidně i jablečnou dužinu, na calvados nemusí být mošt... Prozatím můžete nastrouhaná jablka dát třeba do igelitového pytle (pozor na protržení), kyblů apod.

Případně můžete "strouhanku" i zamrazit či zavařit - na štrůdl ani jedna z konzervací nevadí...

Od: ruze®
Datum: 04.08.12 14:56
 
avatar

Co nejdříve nacpat do čistých sklenic,zavíčkovat a zavařit! V tomhle horku to zkysne velmi rychle a to by byla škoda! teď máte na 2 roky zásoby na štrůdl nebo do palačinek,na žemlovku,dobrot z toho naděláte spoustu.Syn je pašák,nepřišel by strouhat i k nám?*smich**smich*

Datum: 04.08.12 17:06
 
avatar

My jsme to dělali běžně, že se zavařovala nastrouhaná jablka jen na sucho. Ideální, vydrží dloho a v zimě jako když to najdete. Je pravda, že čtvrt metráku jablek je docela hromada, ale alespoň nebudete mít starost s tím, co kdy v zimě péci a co dát do koláčů.:)

Datum: 06.08.12 19:33
 
avatar

Přesně tak. A nebo napéct štrůdly už teď a pár mi jich poslat :D:D

Datum: 06.08.12 20:12
 
avatar

Nejen Vám, ale i ostatním rádcům...*smich*

Od: ron*
Datum: 04.08.12 17:13
 

Ano, natlačit do sklenic, bez cukru. Zavařit krátce, ve vlastní šťávě. Výborné v zimě na cokoliv.:)

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.