Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před nějakou dobou jsme dostali tři tašky na tříděný odpad. Docela to využíváme. Nikdy dříve jsme netřídili. No ale s tím vznikají potíže. Mamčin přítel mi neustále říká ať nehážu kapesníky do papíru, že papírové kapesníky se nerecyklují. Co je na tom pravdy? Má pravdu on či já?
Díky za pomoc.
Malý OT: V tomhle případě sranda, ale moje babička, ještě před pár lety, měla na záchodě papírovou tašku, do které se dával papír, protože žumpu vypouštěli na pole. Ale samozřejmě to nedávali do recyklace, ale pálila to v kamnech. A divil byste se, ale nic na záchodě nesmrdělo
Občas
To nedělala jen Vaše babička. V některých jižních státech (Kréta) se ještě před pár lety (netuším, jak dnes) v hotelech nesměl papír házet do mísy, ale do vedle přistaveného koše. Bylo to z důvodu úzkého odpadního potrubí, které se papírem ucpávalo. Další osud onoho papíru neznám, ale asi ho taky nerecyklovali.
Občas
Přesně, jak říká Magdon. Před 7 lety, po příletu do Bulharska, nám delegátka vysvětlila, že v některých penzionech je úzké odpadní potrubí a použitý papír se nesmí dávat do mísy, jen do košů k tomu určených.
Myslela jsem si tehdy o tom své -nečistota, zápach... V mém penzionu to naštěstí neplatilo, tak jsem se tomu vyhnula. Jak to praktikovali jinde, nevím. Jaga.
Ano
Tahle nutnost je daná po celém pevninském Řecku i jeho ostrovech. Obvykle, když vás po příletu vezou do destinace, je to jedna z prvních delegátových informací. Zajímavé, že jsem slyšel několik variant důvodu, proč se toaletní papír nehází do mísy. Nicméně i když je to nezvyk, systém funguje, koš vedle toaletní mísy se denně vyklízí a není to nijak nepříjemné.
Papírové použité kapesníky opravdu nejsou k recyklaci vhodné, jedná se vlastně o kontaminovaný materiál a měl by se likvidovat ve spalovnách, stejně jako třeba papírové jednorázové plíny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.