Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nečekaná smrt

Od: mirek23* odpovědí: 17 změna:

Moje babička byla do poslední chvíle úplně normální a zdravá, léčila se jen s vysokým krevním tlakem asi 40 let, těsně před smrtí odešla na záchod, po chvíli na mě hlasitě zavolala a i přesto, že jsem za ní hned šel, byla už mrtvá. Bylo jí 90 let. Vůbec netuším, co mohlo být příčinou smrti, když zemřela takto nečekaně, ani lékař nic neví, ale pitvu nenařídil. Co mohlo být zhruba příčinou smrti v tomto případě, když zemřela nečekaně a okamžitě? Děkuji za Vaše odpovědi

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vysoký krevní tlak, srdíčko nestačilo, vypnulo a konec, proti věku není léku, krásná smrt. Upřímnou soustrast, přejte jí tak rychlý konec a klid.

mirek23*
hodnocení

Přemýšlím, proč na mě babička těsně před smrtí volala, mohlo to být třeba kvůli tomu, že se jí udělalo nevolno?

eivlis*
hodnocení

0x

To me mrzi..

Uprimnou soustrast.. Nedavno rikali v televizi, ze u takto starsich lidi se uz pitva nedela a pokud, takjen pri podezreni nasilne smrti aj.. Bohuzel vek se uz ozval a prvni co me napadlo jak vas babicka volala bylo, ze se ve vterine citila zdravotne hure nez obvykle a proto vas volala, ale tezko rici..

asd1
hodnocení

0x

Vysoký tlak = nejspíš "prasklá trubka" = nefunguje oběh krve. Stačí jen zavolat, omdlí a konec. Nebo se zastavila pumpa, to je to samé - zástava oběhu. Krásná smrt, taky bych chtěl abych mě 90 letech za plného zdraví "trefil šlak"...

Upřímnou soustrast...

hodnocení

0x

Velmi podobné to měl můj pradědeček. Slavil 90. narozeniny, svolal na oslavu celou rodinu a tiše a klidně umřel.

mmm*
hodnocení

0x

Ze smrti se dělá zbytečná věda. Bojíš se kdy přijde, zda nebudeš trpět. Někdo trpí, ale protože je nemocen, samotná smrt nebolí. Přijde, přestaneš dýchat a je to.

mmmmtaky

Máš zkušennost? ;)

hodnocení

0x

Upřímnou soustrast. Prostě přišel konec, což se v tomto věku dá předpokládat. Krásná smrt, rychlá a bez trápení. Babičce se na záchodě asi udělalo slabo, tak zavolala a víc už nestihla. Kéž by takto skončil každý z nás!

Jedna holčina z naší vsi zažila totéž. Rodiče už byli ráno v práci, ona doma jen s babičkou. Chystala se na autobus, studovala zdravotku. Že si ještě zaskočí na záchod. Otevřela dveře, naštěstí nebyly zajištěné a do náruče se jí skácela mrtvá babička. Děvče, budoucí sestřička, už měla vědomosti, pokoušela se o resuscitaci, ale marně.

Pak vyprávěla, co to pro ni bylo v té chvíli za šok.

Zachovejte si na babičku jen hezké vzpomínky a přejte jí, že odešla tak náhle a bez bolesti. To se každému nepovede. Jaga.

moula*
hodnocení

0x

Já bych řekl, že smrt v devadesáti není nečekaná, ale přirozená na celkové opotřebení organismu. Někteří lidé to nechápou. Například moje manželka neustále cvičí a dodržuje životosprávu, teď pije třikrát denně sušený zelený ječmen, já tomu říkám žabinec. No ona totiž chce umřít zdravá ! Tož asi tak !

hodnocení

0x

Takhle nečekaný, rychlý konec, to je požehnání pro toho, kdo odešel. Je to však veliký šok pro ty, kteří neměli čas se s tím smířit. Mnohokrát ty, které milujeme, držíme na kapačkách a hadičkách jenom proto, že je nechceme pustit. A oni mají bolesti a trpí. A taky se stydí. Za pleny, za mísu, za to, že se nemohou umýt. Případně vnímají málo, protože jsou pod tlumícími léky. ;) Kdybych si mohla vybrat, chtěla bych to jako vaše babička. Žila pěkně, zemřela pěkně. Vám upřímnou soustrast.

rybana

Lékař musí znát příčinu úmrtí, musí to být uvedeno v úmrtním listě.

webbiecz*

Do úmrtního listu už se příčina smrti nepíše.

andri*
hodnocení

0x
Nejsem si jista ale tenhle dědičný gen a muze za to on máme v rodině.Krásná smrt si rikam.strejda ráno vstal šel k oknu a sesunul se k zemi.Babička ráno pod tresni. Usedla a usnula.Druhy strejda při ranním čtení novin.Da se zjistit při odběru krve zda něco z rodiny ma ještě k tomu predpoklady.Může za to srážlivost krve.Smrt je bezbolestna, ve spánku nebo nečekaně při bezne činnosti.

patronka*
hodnocení

0x

Takovou smrt můžeme jen tiše závidět, prostě už organizmus přestal fungovat. Moje maminka ( † 73 ) si nachystala oblečení a botičky na večerní konzert, naobědvala se a když si šla vyčistit zubní protézu, zamotala se jí v koupelně hlava. Zřejmě to byla mozková mrtvice, já ji našla, jak sedí opřená o vanu, ale už byla studená. Hodně jsem se toho pohledu bála, ale smrt maminku zkrášlila. Byla to moje první zkušenost, tak jsem vůbec netušila, co mám v té chvíli dělat. Napadlo mne zavolat rychlou, jenže jsem jim rovnou řekla, že se jedná o úmrtí a oni cestou stačili kontaktovat soukromou pohřební službu, evidentně za provizi. Za čtvrt roku poté jsem řešila obdobnou situaci, ale i když jsem úmrtí zamlčela, tu stejnou pohřební službu opět zavolali, dokonce přijeli i stejní zřízenci. Druhý den v kanceláři PS bylo doslova narváno pozůstalými a tak jsem zjistila, že volali i v případech, kdy měl dotyčný zemřelý už něco předběžně sjednáno. Smrt je holt živnost jako každá jiná a kšeft je i v takové situaci na prvním místě...

vera*
hodnocení

0x

Buďte šťastný ,že měla babička tak krásnou smrt.Byla jsem jako zdravotní sestra mnohokrát svědkem umírání a o smrti vaší babičky jsme říkaly"zemřela v botách".Tak by chtěl zemřít každý člověk.

buss
hodnocení

0x

Asi krásná, bezbolestná smrt, věk na to byl. Ale doktor napsal snad proč, ne? Můžete si stěžovat. Ale zde to přece NIKDO neví nač. Pořádají se semináře, placené, jak se smířit se smrtí, i s ní se obchoduje.

hodnocení

0x

Pitvu měl lékař nařídit, jste jediný podezřelý :o))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]