Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CO se děje při magnetické rezonanci?

Od: bamblka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den máma jde na mag.rez. a máme na ten den ještě plány tak jestli někdo byl jak dlouho to trva a jaka je to zatěž na tělo? Jde tam na vyšetření ledvin... Ať vím jestli mám plány přesunout ...Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Délka závisí na lékaři doktorovi. 10 minut bohatě. Zátěž? 0

hodnocení

0x

Dobrý den. Odložte prosím všechny plány na ten den, co máte. Nechte maminku ať si v klidu odpočine.

doplněno 01.08.12 21:46:

Byla jsem na vyšetření dvakrát, jednou trvalo 20 minut, podruhé museli vyšetření ještě pro kontrolu, opakovat. Ležíte v tunelu, držíte v ruce tlačítko a kolem vás nic. Je to klaustrofobie, buch,buch,buch,buch... Když vyšetření skončilo, točila se mi hlava, neposlouchaly mě nohy. Musela jsem zůstat sedět na lůžku, jak jsem byla slabá. Obě vyšetření byla vysilující. Nevím, jak dlouho trvá vyšetření ledvin. To jsou moje vlastní poznatky.

roca
hodnocení

0x

Na MR chodím 1x ročně, neříkám, že mi to dělá nějak dobře, ten stísněný prostor, ale nic se tam zlého člověku neděje, nic nebolí. Vaše maminka dostane špunty do uší, aby neslyšela tolik zvuky, které to vydává, Po vyšetření (které může trvat asi různě dlouho, podle toho, co vyšetřují) pac ient normálně sám odchází.. Já chodím na vyšetření mozku, trvá to tak okolo 30 min. Potom úplně normálně odjedu autem, nic se se m nou neděje a nic mi není. Nejsem už nejmladší, ale není třeba kvůli tomu následně měnit jakkoliv program,

brunclik*
hodnocení

0x

Není třeba mít žádné obavy. Vyšetření trvá kolem půl hodiny. Problém je jedině pro klaustrobofiky, protože ten tunel je celkem malý (asi to řeší nějakým zakrytím očí - nevím). Jelikož je to vyšetření silným magnetickým polem, tak také není dobré mít na sobě nějaké železo (piercing, tetování, výztuhy kostí) nebo kardiostimulátor. Ale jinak je to pohoda, já jsem tam málem usnul. :) Rozhodně pro většinu lidí by to nemělo mít žádné vedlejší účinky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]