Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké znáte tipy na ranní vstávání?

Od: marekstar odpovědí: 14 změna:

Ahoj poraďnáci!

Vždy když se ráno vzbudím, vůůbec se mi nechce vstávat. Obvykle zaklapnu budíka a ležím třeba ještě 15 minut. A ani pak se mi vůbec nechce a jsem jak chodící mrtvola. Přitom spánku mám dostatek.

Napište, jaký máte trik na to, být ráno svěží a mít chuť do dalšího dne!

Já jsem například četl, že prý moc pomáhá, když si člověk vyhradí určitý čas, kdy bude chodit spát - a musí to důsledně dodržovat. Tělo si prý zvykne a bude už v bez problémů organismus budit a člověk bude vyspaný.

Snad mi poradíte něco užitečného, aby se mi ráno chtělo vstávat! *slunce*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U mě nejlépe funguje to, když vím že prostě vstát musím.

Když si řeknu že jen tak vstanu třeba v 8h, abych něco lépe stihl, tak vstanu třeba až po pátém zvonění.

Jakmile ale vím že vstát musím, jinak bych něco prošvihl tak vstanu bez problémů hned na první zvonění.

hodnocení

0x

Právě to co děláte je to nejhorší,zaklapnout budík a ještě se válet v pelechu!

Osobně od mala (co si pamatuji a to jsem slyšel kosa z jara zpívat již více jak padesátkrát!) jak zazvoní budík-vstanu a druhá cesta po WC, je do koupelny,studená důkladně odtočit a opláchnout minimálně obličej.V zimě ještě u rodičů a když byl sníh,tak hned na dvůr a jen tak v pyžamových kalhotách do sněhu a celý trup včetně obličeje vzít sněhem! To panečku paráda a jak to pěkně nakopne !

ohneta*
hodnocení

0x

To máš ještě dobré, já po zazvonení budíku se válím ještě tak 30-40 minut :-D. Ale je pravda, že vstávám ve 4, někdy i dřív.

hodnocení

0x
Pokud je to možné, dejte si budík dále od hlavy a rukou, někdo si dává budík na druhou stranu pokoje, mne na kolejích stačilo si dát budík na stůl, který jsem měla u nohou a abych nevzbudila spolubydlící, tak jsem se musela bleskurychle vymrštit, abych gmhi zaklapla, měla jsem v té době radiobudík s ne zrovna příjemným vyzváněním :) momentálně mám na buzení mobil, kdy vstávám zpravidla po několikátém přehrání melodie, oddalované buzení je pěkný prevít :D

host*
hodnocení

0x

Když děláte od 6:00, vlak vám jede před pátou, tak se ve 4:15 vzbudíte i kdybyste nechtěl, ještě před zazvoněním budíku, když to v něm tichoučce ťukne. Chce to jít včas spát a ráno ihned vstát. Oblečení mít připravené v komínku na židli v pořadí pro oblékání, svačinu do práce mít připravenou v ledničce už od večera, ráno naučený postup vstávání, vaření snídaně, umytí, oblečení do připraveného, aby se už nemuselo nic hledat a improvizovat. Vesele do nového dne. S chutí do toho, půl je hotovo. Žádné válení v pelechu a dohadování se mezi svým líným já a já se smyslem pro povinnost. Máte delší den a radostnější.

janplinto*
hodnocení

0x

A proč to vlastně hrotit a násilím ze sebe vytvářet robotizovanou ekonomickou jednotku? Neřešil bych to a pokud nejdu do práce, v klidu a pokoji si poležel. Jak říkají staré cikánky - nespěchej, dcero, spěcháš jen vstříc své smrti. *kafe*

majsterjoe*
No a protoŽe ne všichni žijeme cikánských životem a nemůžeme si vstávat jak se nám chce, pak nějak se dokopat z postele musíme. Jinak souhlasím ze odložené budíky jsou to nejhorší, jenže je to fajn pocit ještě deset minut, ještě deset minut.

hahanaj*
hodnocení

0x

Já vstávám bez budíka a ale musím vstát hned -žádné válení

host*
hodnocení

0x

"Snad mi poradíte něco užitečného, aby se mi ráno chtělo vstávat!"

Zkuste skautský budíček - večer vypijte litr vody a bude se vám CHTÍT vstávat :-D.

joudic*

v noci se zajde vycurat a jsme tam, kde jsme byli *smich*

mp*
hodnocení

0x

Vemte si, že existují dva druhy lidí, jedni ponocují a pak musí vyspávat, druzí to brzy zalomí, a jsou pak ráno vyspalí. Jedině se na něco ráno těšit, aby byl důvod vstávat, jinak zatáhnout deku přes hlavu a zaspat to.

joudic*
hodnocení

0x

nejdulezitejsi je po zaklapnuti budiku okamzite vyskocit a zacit fungovat + treba vymackat citron do vlazne vody, to ze si jeste malicko polezite to presne zabije na cely den

pracuju z domu (casto v noci, musim) a vlastne porad "protáčím dny" jeden den jdu spat ve 12 v noci, dalsi ve 2, 3, 4, 6, 9, 11, 12... a pak jedu 48h skrz bez spani abych se dostal zase do normalniho dne, pak to chvili vydrzi a zase nanovo, cili se vetsinou usmivam nad hadkami o letnim a zimnim case :)

kutululu
hodnocení

0x

Přesně tak, jakmile zazvoní budík, žádné válení, ale hned vstát z postele. To že si někdo odkládá na pětkrát budík je nejhorší, co může udělat, pak se totiž vstává nejhůř. Já chodím ve všední den spát ve stejnou dobu, spím 7 hodin a ráno se vždy budím cca 2 minuty před budíkem, takže mi ani nezazvoní a já už vstávám a jsem fit ;)

hodnocení

0x

jsem taky ten typ, co se mu špatně vstává... já to řeším tak, že si dávám budík bez rezervy, takže po zazvonění ještě v polospánku vyskočím - vím, že musím - koupelna, rychle obléknout, popadnout tašku a utíkám na autobus - pěšky cca 15 min. - a čerstvý ranní vzduch mě probere...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]