Nejste přihlášen/a.
Ahoj poraďnáci!
Vždy když se ráno vzbudím, vůůbec se mi nechce vstávat. Obvykle zaklapnu budíka a ležím třeba ještě 15 minut. A ani pak se mi vůbec nechce a jsem jak chodící mrtvola. Přitom spánku mám dostatek.
Napište, jaký máte trik na to, být ráno svěží a mít chuť do dalšího dne!
Já jsem například četl, že prý moc pomáhá, když si člověk vyhradí určitý čas, kdy bude chodit spát - a musí to důsledně dodržovat. Tělo si prý zvykne a bude už v bez problémů organismus budit a člověk bude vyspaný.
Snad mi poradíte něco užitečného, aby se mi ráno chtělo vstávat!
Právě to co děláte je to nejhorší,zaklapnout budík a ještě se válet v pelechu!
Osobně od mala (co si pamatuji a to jsem slyšel kosa z jara zpívat již více jak padesátkrát!) jak zazvoní budík-vstanu a druhá cesta po WC, je do koupelny,studená důkladně odtočit a opláchnout minimálně obličej.V zimě ještě u rodičů a když byl sníh,tak hned na dvůr a jen tak v pyžamových kalhotách do sněhu a celý trup včetně obličeje vzít sněhem! To panečku paráda a jak to pěkně nakopne !
Když děláte od 6:00, vlak vám jede před pátou, tak se ve 4:15 vzbudíte i kdybyste nechtěl, ještě před zazvoněním budíku, když to v něm tichoučce ťukne. Chce to jít včas spát a ráno ihned vstát. Oblečení mít připravené v komínku na židli v pořadí pro oblékání, svačinu do práce mít připravenou v ledničce už od večera, ráno naučený postup vstávání, vaření snídaně, umytí, oblečení do připraveného, aby se už nemuselo nic hledat a improvizovat. Vesele do nového dne. S chutí do toho, půl je hotovo. Žádné válení v pelechu a dohadování se mezi svým líným já a já se smyslem pro povinnost. Máte delší den a radostnější.
A proč to vlastně hrotit a násilím ze sebe vytvářet robotizovanou ekonomickou jednotku? Neřešil bych to a pokud nejdu do práce, v klidu a pokoji si poležel. Jak říkají staré cikánky - nespěchej, dcero, spěcháš jen vstříc své smrti.
nejdulezitejsi je po zaklapnuti budiku okamzite vyskocit a zacit fungovat + treba vymackat citron do vlazne vody, to ze si jeste malicko polezite to presne zabije na cely den
pracuju z domu (casto v noci, musim) a vlastne porad "protáčím dny" jeden den jdu spat ve 12 v noci, dalsi ve 2, 3, 4, 6, 9, 11, 12... a pak jedu 48h skrz bez spani abych se dostal zase do normalniho dne, pak to chvili vydrzi a zase nanovo, cili se vetsinou usmivam nad hadkami o letnim a zimnim case
Přesně tak, jakmile zazvoní budík, žádné válení, ale hned vstát z postele. To že si někdo odkládá na pětkrát budík je nejhorší, co může udělat, pak se totiž vstává nejhůř. Já chodím ve všední den spát ve stejnou dobu, spím 7 hodin a ráno se vždy budím cca 2 minuty před budíkem, takže mi ani nezazvoní a já už vstávám a jsem fit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.