Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám takový netradiční dotaz. Léta jsem kupoval minerálku,která nebyla příliš drahá a přitom mně vždycky výborně osvěžila. Byla to Hanácká kyselka - obyčejná, neochucená. Vždycky měla lechce nakyslou chuť a obsahovala jód. Poslední dobou už mě prostě nechutná. A to proto , že zmizela ona kyselost a "říz". Chci ze zeptat těch z vás kteří ji taky kupují (kupovali) ,zda máte taky tento pocit "změny chutě" a nebo je to jen můj pocit?.?.?
Nic už není jako dřív, já si dala točenou žlutou limonádu a málem pozvracela hospodu. Hanačku mi už také nechutná.
No dnes snad v Černých ovcích byl test Gothaje. Odborník mu říká pudink s masnou příchutí. Ti mladší asi třicetiletí vůbec nevědí co to bylo pořádné jídlo. A prázdné háky. To je již evrglín. Statisticky v tu dobu se na osobu snědlo víc masa než dnes.
Hanáckou jsem kupoval roky, co se ještě prodávala ve vratných 0,7l zelených skleněných lahvích - v Penny s pomerančovou příchutí, s Albertu citronovou. Ale asi před rokem najednou nebyla v těch vratných lahvích k sehnání. Psal jsem jak do Penny, tak do Alberta, od obou jsem dostal odpovědi, že je výrobce přestal dodávat. Tak jsem zkusil napsat mail přímo výrobci, ale ten se ani neuráčil odpovědět. Kdoví, co do těch plastových Pet lahví lejou, já je nekupuji, zkoušel jsem víc druhů a žádná nebyla nic moc. Tak jsem zjistil, že mě to z toho plastu nechutná, kdoví, co se z něj uvolňuje do vody... Teď je ve vratném skle k sehnání jen Mattoni, ale za příšernou cenu - 0,33l ochucená, nebo 0,7l neochucená kolem 17,-Kč..
Takže jsem si koupil filtr Rainfresh, zapojil ho do přívodu studené vody ke dřezu a mám dobré pitné vody kolik chci. Patrona za 400,-Kč vydrží rok a navíc se nemusím tahat s vodou z krámu, stejně už tam kromě té drahé Mattonky ve skle nic nemají a Pet láhve si můžou nechat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.