Nejste přihlášen/a.
ano, nejsem věřící
Dobrý den, ano, dnešní velké téma českého internetu - já to vím, ale zatím to neřeknu. Zdravím!
P.S. Ale, předpokládal bych, že je to poměrně základní znalost.
doplněno 06.05.15 18:27:No, ale Ježíš Nazaretský snad znáte? INRI - Ježíš Nazaretský Král Židovský.
Tohle je vytržené z kontextu, oni neměli z ničeho nic doplnit slovo Jidáš, resp. podle příjmení. Byl tam úryvek, kde bylo i cosi u 30 stříbrných a z celého kontextu se to poznat dalo.
Dobrý den,
včera jsem právě maturovala. Tato úloha mi přišla, jako jedna ze snadnějších. V kostele jsem byla za svých 19. let 3krát, a to jednou na svatbě a 2krát na pohřbu. Nejsem věřící, Bibli jsem nikdy nečetla. Z Bible znám, že tam je Ježíš, Josef, Marie a Jidáš + nějací svatí (nemám vůbec ponětí jací)
Tady je ten úryvek (není celý): Takže takhle to je? Opět zrazen? A kolegou z kabinetu! Zatracený Basil Corbett! Když začnu myslet na Basila Corbetta, hned mi ***** Iškariotský připadá sympatičtější. Basile Corbette, udav se těmi třiceti stříbrnými
otázka: Napište jméno biblické postavy z Nového zákona, které patří na vynechané místo (*****) ve výchozím textu:
- hodně mi napovědělo zrádce, vždy se přece říkalo: Ty jsi jidáš. Chce to znát všeobecný přehled Kdo ho má, tak má Jidáše, kdo ne tak Jidáše nemá.
Spíš mi přišlo, že otázka: citace - na poprsí Pallady – a v póze velmi výhružné si sedl jen a víc už ne.
A otázka zněla - Ke které z následujících bohyní odkazuje úsek zvýrazněný ve výchozím textu? A) k bohyni lásky Afroditě B) k bohyni moudrosti Athéně C) k bohyni věčného mládí Hebe D) k bohyni ochraňující manželství Héře
To už mi přišlo docela hard tady jsem opravdu typovala, ale špatně
Pro pobavení, přikládám video -někdo neměl po maturitě co dělat
ano, nejsem věřící
Jistěže znám - a s tím, zda je někdo věřící nebo ne to má málo společného. Některé věci prostě patří do všeobecného kulturního rozhledu, ať už chceme nebo nechceme.
Zkuste si další biblická "příjmení":
*** Magdalská
*** Pontský
*** Arimatejský
ano, nejsem věřící
U té Magdalské jsem si nebyl jist a pro jistotu jsem to prohnal Googlem, abych se dozvěděl, že se jedná o český ekumenický překlad. Ty další dva chlápky bez problému...
Já jakýmkoliv náboženstvím naprosto pohrdám a odmítám znát detaily. Každopádně jsem teď maturoval, otevřené otázky jsem nechal až na konec, jelikož jsem nestíhal tak jsem napsal první, co mě napadlo. Napadl mě hned Apoštol, no a protože zbývalo pár sekund, prostě jsem to tam napsal. Až chvíli po odevzdání mě začali napadat další jména. No co, stalo se. Nahrabal jsem 30 bodů a to mi stačí, jsem skromný.
Jinak článek na iDnes jsem četl a přišlo mi, že to docela překroutili. Neslyšel jsem u nás ve škole nikoho, kdo by na to nadával, jen si z toho dělali srandu, stejně jako z poprsí Pallady a výrazu harámí (ano, u toho někteří nadávali, protože nesnáší Islám apod. ). Takže bych tento článěk bral hodně s rezervou.
Nikdy předtím jsem to jméno neslyšela, poprvé až teď když se to začalo řešit.. Nevím přesně co v testu bylo, ale myslím si, že tyhle věci tam nepatří.. Ale věci podobného rázu tam byly už dřív, když jsem to dělala já, nevím jak předtím.
Zrovna otázka tohohle rázu byla jedna ze tří co jsem měla špatně.. taky jsem si na to tenkrát stěžovala, protože to s češtinou vůbec nesouviselo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.