Nejste přihlášen/a.
Po delší době se dnes dívám na zprávy na Nově... ono ty prodloužené zprávy celkově nemají úroveň, reportáže uměle dlouhé, aby vykryly maximální čas (zpráv zase tolik nepřibylo, jen jsou delší).
Ale co spáchali dnes:
1) měření teploty - klika u dveří 40°C, pro mě o chlup více než přijemná teplota na dotek. Na Nově to berou jako kritickou teplotu, kdy dostanete "ránu" a kliky se sotva dokážete chytit.
2) značka labutě - redaktor běhá po silnici a přijíždějící auto zpomaluje, slova redaktora: auto zpomaluje, protože vidí značku pozor labutě... to, že je od něj sotva 30m a rozhodně řidiče víc děsí člověk stojící uprostřed silnice než nějaká značka to už nebere.
Co to je tohle to?
No počkej, za chvilku budeme zpět o 40 let minimálně ve stylu dnešní doby, budem vědět jak jsme dobrý v produkci a exportu,ale na všem bude made in china, jak mají všichni práci, i když bude na každým rohu deset bezdomovců, jak roste porodnost, přitom v Čechách bude nedostatek Čechů...no a hlavně že uvidíme jak řidiči reagují na ceduli pozor labutě, hlavně když nebudem vědět včas že zdražuje elektrika, zvedají se nájmy a zavřelo zase deset fabrik eh...
Že by okurková sezóna? Naštěstí jsem pracovně na stavbě bez TV, takže si tady poslouchám rádio a jsem v pohodě. Akorát taky nechápu to prodloužení zpráv, když nejsou schopní vypotit nic rozumného...
Typickým příkladem tuposti Novy byla reportáž někdy v zimě,kdy reportérka dělala pokus se sklenicí vody,co při mínus 30-ti udělá voda ve sklenici.Kdo neviděl,vřele doporučuji shlédnout,bylo to tuším na stream.cz
Už jsem psal třikrát do jejich redakce,proč na sebe Koranteng s tou babou furt hledí,vypadá to příšerně,vůbec jsem jim nestál za odpověď.
Už se téhle stanici vyhýbám.
V rámci duševní hygieny je potřeba brát s rezervou i některé pořady ČT - bohužel - cenzura a překrucování faktů se blíží kvalitám předlistopadovým 89´
Já nemám televizi už dlouho, resp. mám analog, takže vlastně nemám nic a kabelovku si z obýváku od našich tahat nebudu, nestojí mi to za ty kraviny, co v televizi vysílají.
Pravdou ale je, že jsem náhodou před pár dny viděl kousek TN na Nově a je to fakt tragédie. Docela věřím tomu, že lidem, kteří sledují televizi (komerční obzvlášť) non-stop, to vymele palici. Těžko říci, jestli je Nova něčím vinna... podle mě jsou to podnikatelé jako všichni ostatní, prostě využijí příležitost ke generování zisku. A pokud by byla většina národa (neznám sledovanost Novy) jelit, potom budou vysílat zprávy pro jelita.
On Železný byl hajzlík pořádný, ale jedno musím uznat - vždycky říkával: komu se to nelíbí, ať si televizi vypne nebo přepne. Já ji vypl
no jo, labutě. mistr niklas se opět předvedl. v týdnu byl u bouračky ford transit valník a niklas tomu asi třikrát řekl multikára. každej se chce něčím živit. akdyž mu to šéfstvo trpí. . .
a borhyová na sobě, v poslední době, má oblečení vhodné do bordelu. a to nejsem žádnej puritán. ale zprávy by si měly držet určitou úroveň!
Bohužel, kvalita TV zpráv (zejména komerčních stanic) je přímo závislá na tom, co chtějí lidi vidět - mluvím o populační většině.
Zajímá je krev, znásilnění, dopravní nehody, bulvární spekulace a to, kolik pan Homolka našel v lese hřibů nebo kolik se narodilo štěňat v Horní Dolní
Tyto TV stanice mají jasný vzorek zájmů populace a z toho vychází i jejich program - tyto kraviny nevysílají pro nic za nic...
Naštěstí máme možnost výběru, kam přepnout, nebo kterou knížku oprášit z poličky.
Přesně tak, Krkovičko, jak píšete s tím věkem. Na jednom programu je oběti 45 let, na druhém 52. Že by?
Právě včera jsme to řešili. Před pár dny našel houbař na Jihlavsku v lese mrtvolu, pouhých 100 m od dálnice D 1.
Včera o tom bylo znovu a ejhle, mrtvola byla 500 m od dálnice. Manžel suše podotknul: podívej se, přemístili dálnici o 400 m. Já mu odpověděla: Kdepak, to mrtvola se o těch 400 m posunula. V zemi neomezených možností lze přece všechno!
A tak, kdyby to nebylo tak nezdravé, raději bych koukala do ledničky. Tam mám občas takový program - kam se hrabe Nova, Prima i ČT 1! Jaga.
Tak mě u novinářů nemůže překvapit snad nic, to už jsem psal v tomto vláknu poradte.cz/...
Co si o "inteligenci"těchto živočichů může normální člověk myslet po přečtení třeba tohoto článku.
.
doplněno 28.07.12 23:14: Tak proč tam nejde vložit obrázek?
Kdyby tohle byla pravda, rozhodně by jsme zaznamenali příliv holanďanů se žádostí o azyl. Nehledě na to, že když tedy ledovec roztává kažkých 150 let jak je možné že jeho stáří se odhaduje přes 100 000 let.
Jediné řešení pro ně vymyslel D. Landa coby svobodník Halík "nahnat je do Michelinky táhat pneumatiky"
Hitovka "co udělá flaška vody za dvě hodiny v -20" už byla zmíněna. Nějakej tejden zpátky jsem z vedlejšího pokoje slyšel pokračování tohoto skvělého kousku, experiment nazvaný "jak dlouho vydrží reportér zavřený v autě na přímém slunci, aniž by umřel". (asi 15 minut)
Nedávno jsem byl na návštěvě, kde zrovna jely ty nové dlouhé zprávy akorát od začátku, takže jsem po pár letech viděl, co tam dávaj. Normálně bych tu televizi prohodil voknem.
Hlavní zpráva dne: matka s dvěma dětma kdesi se vrátila z dovolený, mezitím jí někdo zapálil barák. Ok, osobní tragédie, zlej člověk, ale skutečně si to zaslouží bejt první zprávou, mít krom reportáže i živej vstup dotyčné, pouštět k tomu melancholickou emotivní kýčovitou hudbu, zpomalené ztmívané záběry a děti, které opakují předem nacvičené smutné emotivní věty, dohromady v trvání asi šesti minut?
Proč maj na stole dva notebooky? Aby mohli citovat žhavý zprávy z facebooku? Proč ve zprávách zmiňujou, co se děje a píše na facebooku, na stejné rovině jako to, co se děje ve sněmovně, ve vládě, ve světě? Koho to zajímá?
Zemřel Antonín Holý, znovu se opakujou smutné emotivní zpomalené ztmívané záběry, následuje živý vstup jeho kolegyně, která řekne dvě věty ve stylu "spolupracovali jsme dobře, budem pokračovat", proč se nedodají taky nějaké kloudné informace?
Když konečně maj živej vstup nějakýho odborníka (už nevím k čemu), tak ho po první větě utnou, protože "se omlouváme, už (pro samý hovna okolo) nemáme čas". Ale na zvířátka a borce na konec čas ještě zbyde.
Na zprávy kouknu, jen pokud tam na začátku vidím nějakou užitečnou zprávu nebo to, co mě prostě zajímá - hromadné zablokování dálnic apod., zorávy z našeho kraje - včera, jak se utopil chlap v rybníce, tak to bylo z vesnice, kde jsem bydlela, tak na to mrknu taky.
Zbytek je trapárna, některé zprávy vůbec nechápu... a od té doby, co neuvádí Dumbrovský, se na ty xichtíky nějak nemůžu dívat. Jediní fajn tam jsou Voříšek s Failovou, a pěkně se kouká i na Czadernovou. Zbytek tragédie, Borhyová se svou pusou na čtyři ... a vyvřelý Ray... ach jo
Na jedničce je to zase jenom o politice, to je taky humus, takže radši kouknu do pěkné knížky
Ar - ježiš, to je dost blbá otázka:D:D
Martino konkrétně dvojice Voříšk s Fialovou mě "dostali" asi před 14 dny nebo možná už jsou to tři týdny, kdy proběhla zpráva o přepadení nějakého pána, který byl dost pomlácený a vypovídal v nemocnici policajtům kdo ho přepadl. Na místě byl jak jinak jako první s exkluzivním rozhovorem zpravodaj Novy a první opravdu inteligentní otázka vypadla z Voříška jestli to ten pán přežil. Silně mi to připomělo kontrolní otázku poručíka Troníka.
Bohužel je to tak jak mnozí zde píšete. Nasouvá se ale otázka jak vůbec někdo může takovým televizím dát licenci na vysílání. To snad nikoho nezajímá co a jak vysílají? Jediné co mne napadá je to, že v tom asi hraje dost velkou roli korupce a různé nekalé praktiky. Možná, že se na to přihlíží i z hlediska která televize bude mít větší získy a tím z toho odvede na daních více státu. Proč by dávali licenci nějaké solídnější ale méně komerční televizi když stát toho od nich na daních příliš neziská? Nepvrdím, že to tak určitě je, ale něco takového mi připadá být dost pravděpodobné.
Hah, dneska to zas byla kvalitní mediální masáž. Už tradičně, někdo umřel (horolezkyně někde na kopečku), opět měl národ možnost si pobrečet u starých rodinných a lezeckých videí z archivu se smutnou hudbou. Bohužel, nestal se dostatek drastických a šokujících událostí, takže nastupuje miniseriál Povodně - 10 let poté. Jedinečná možnost si zopakovat tu hrůzu, šoky, dechberoucí záběry. A na závěr, pytláci, kteří chladnokrevně střílí srnce z auta. Jsem naplněn zážitky.
pepsina: Já si myslím, že to není ani tak kvůli tomu, že by se jim to nehodilo, ale asi hlavně kvůli tomu, že se těch cikánů trochu bojí aby se nešli někde ztěžovat, že jich pomlouvají nebo nějak diskriminují a oni pak kvůli tomu neměli nějaké zbytečné problémy. Takoví cikáni dokážou nadělat hodně křiku když někdo šíři pro ně ne zrovna příznivou pravdu. Když cikání udělají něco špatního nám necikánům tak se o tom v televizi příliš nemluví, alůe když někdo nějak ublíží cikánům tak televize v mnoha případech o tom dokáže mluvit třeba i půl roku. Cikány nemám příliš v oblibě, ale za nějakého rasistu se kvůli tomu nepovažuji. Slušní cikáni kterých je bohužel menšina mi nevadi a nemám nic proti nim.
Leta koukám na Události, sice ty "staré" byly lepší, ale není to takový bulvár jako Nova nebo Prima, kde dávají kdejaké hlouposti a zastávají se kdejaké chudinky a cikánů.
jirbar: Za starce se ještě nepovařuji, ale nějaké roky už mám za sebou a není jich málo. Ono nějakých 20 - 25 let není z mého pohledu až tak hodně abych si to nepamatoval. Pamatuji si i ještě dřívější časy. Paměť sice nemám perfektní, ale myslím, že mi prozatím ještě slouží docela dobře.
No ty staré se s těmi dnešními nedají vůbec porovnávat. Ty staré byly poplatné režimu a době v které vznikly.
Ty dnešní to je humus. Vlastně taky poplatné režimu protože i tam je humus. Ostatně co přineslo přiblížení k západu. Pro ně ztráta levné pracovní síly a teď se jim to začíná sypat. Budou taky muset začnout makat sami.
Přesun pracovní síly do Číny je nadlouho nezachrání.
A demokraciji je třeba šířit americkým způsobem. Hlavně tam kde je nafta.
Proboha vlazy, "staré" Události, tím jsem myslel Události před letošním novým rokem. Když je moderoval Klepetko, Pistorius, Toušlová, Maršál, Voldánová a Augustová, kdy tam seděli dva, nebyly ty některé reportáže tak dlouhé a hlavně vždycky tam byla jedna zpráva ze Slovenska nebo Polska...
Nemyslel jsem staré Televizní noviny - když to teď vidím, to Před 25 lety, tak to je hrůza...
bena: Tak to jsme si trochu neporozuměli. Co jsi měl na mysli to jsem ale opravdu netušil, protože jsi to neuvedl. Tím "staré" si může každý představovat něco jiného. Pro někoho to může být z před pouze jednoho roku, ale pro jiného třeba z před 10, 20, 25 nebo i více let.
Když napíšu Události s velkým U, tak je tím myšleno nějaké jméno, v tomto případě tedy jméno (večerní) zpravodajské relace, to asi by docvaklo každému, že nebudu mít na mysli, jméno třeba nějakého zboží.
Kdyby to bylo s malým u, tak by to mohla být myšlena jakákoliv událost a je jedno, jestli to bylo úmrtí Kim Čong-Ila nebo třeba obvinění úředníka z korupce či svatba.
Před rokem 1990 se ona zpravodajská relace nejmenovala Události, ale Televizní noviny a to je rozdíl.
bena: Já jsem ale nikde nepsal o žádném zboži tak, že to vypadá, že to asi nedocváklo tobě.
"Před rokem 1990 se ona zpravodajská relace nejmenovala Události, ale Televizní noviny a to je rozdíl." Jednalo se ale o zpravodajskou rlelaci a ty se vysílaly i před rokem 1990 a tak nebylo až tak zcela jednoznačně zřejmé co jsi tím myslel. Každý se ale na to díváme z trochu jiného pohledu a tak nemá význam se ohledně toho dále dohadovat.
Dobrý den, mám sice dotaz trochu mimo téma, ale myslím, že by bylo zbytečné zakládat novou otázku. Nevíte náhodou, kde by byla možnost na interntu vidět Televizní noviny, které odvysílala televize Nova dne 12.08.2012. Na portálu voyo mi nefunguje účet a za jedno podívání na televizní noviny se mi nechce dávat skoro 200 Kč. Popřípadě, jestli někdo nemáte na tomto portálu aktivní účet, zda by jste nemohli dát druhou část Televizních novin třeba na uložto, nebo na YT a sem odkaz. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.