Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Služba vyhledání osoby podle tel. čísla

Od: repty® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zajímaly by mě Vaše názory s možným zprovozněním zmíněné služby.

V současné době neexistuje bezplatná služba, která by umožňovala odhalit majitele telefonního čísla. Existuje pouze pár databází, zahrnující "obtěžující" čísla.

Ukázkovou situací může být chvíle, kdy díky nesčetnému množství faktorů nepřijmete hovor, a poté vám nezbývá jiná varianta, než na telefonní číslo zatelefonovat.

Využili by jste podobné služby? Samozřejmě za předpokladu, že by provoz služby nebyl protizákonní.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Maximálně kouknu do obtěžujících čísel, zásadně nikam nevolám. Vycházím z předpokladu, že pokud někdo stojí o kontakt se mnou, tak si mě dříve nebo později sežene.

hop®
hodnocení

0x

Podobnou službu bych využil, ovšem velmi výjimečně, proto by pro mne nebylo zas až tak důležité, jestli by byla zcela bezplatná.

Jinak souhlasím s tím, že pokud mne někdo chce sehnat, tak ať se snaží sám, na zmeškané hovory zpět nevolám, někdy nezvedám ani neznámá čísla, dnes snad každý umí napsat SMS...

ron*
hodnocení

0x

Službu bych nevyužila.

Nemám potřebu volat na zmeškané hovory, jedná-li se o neznámé číslo. Pokud má někdo potřebu se mnou mluvit, ať zavolá znovu.

Skrytá čísla nezvedám vůbec.

iz*

Ze skrytých čísel volávají mj. i policisté.

dzordz*
hodnocení

0x

Tak zadarmo to asi nikdo dělat nebude. Mezi tím, kdy pošlu např placenou sms "ZJISTI +420123456789", a tím, kdy prostě zavolám zpátky, už takovej rozdíl není.

Kdo bude ale pořizovat, ověřovat a udržovat záznamy? Co když si firma pořídí stovku čísel, rozdá je a bude točit mezi odcházejícími a novými zaměstnanci, bude to vázáno na firmu? Na člověka? Budete to ověřovat zavoláním zpátky na dané číslo? Co ústředny, které zvenku figurujou jako jedno číslo? Co soukromé osoby, od každého chtít osobní návštěvu a občanku? Co ztracené simky, ukradené telefony?

hop®

Dzordz - je velikej rozdíl!

Pokud zavolám zpátky na určité číslo, tak riskuji, že už se jich nezbavím, ale pokud na placené službě zjistím, že o tohoto telefonistu nestojím, dám si ho do skupiny "nasrat", s patřičným vyzváněním, které není slyšet!

iz*
hodnocení

0x

Myslím, že by to mohlo najít využití pouze v případě, že by šlo o službu zdarma (SMSka z požadavkem opětovného zavolání by pravděpodobně vyšla levněji, prozvonění je zdarma).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]