Nejste přihlášen/a.
Dobry den zajimalo by mne ja k to tedy je,kdyz bezdomovec,nebonemakacenko proste skodi,krade a dostane treba i pokutu,kterou proste nezaplati,jelikoz rekne.NEMAM.jako to se jim nestane nic a klidne muze krast a za prestupky treba dostane poktu a nemusi zaplatit,kdyz nema prijem?z vlastni zkusenosti.Synovi nedavno ukradl skolni tasku,kde mel mobil,bezlepkovou drahou stravu na cely den,veskere vybaveni skolni a rovnatka,ktere si na chvili odlozil,kvuli jidlu.Skoda cca 3000kc.Diky spoluzakum,ze se rozdelili po meste a patralia nahoda dala tomu,ze kdyz zkouseli prozvonit,tak kousek od nich zazvonilo panovi.Hned volali kluci policii ,ale batoh se u neho samozrejme uz nenasel,takze se priznal,musel,jen ze vzal pouze mobil.Pritom znama firma,policie rikala,ze je to kazdou chvili a ze stejne se niceho nedockame,ze nema prijem..Dokonce prohlizeli kameru a v dobe kradeze,byla kamera oslnena slunkem.vse postoupilo na mestsky urad,od kud mi volali a vylozene mne premlovali,ze nema cenu svolavat komisy,ze stejne pachatel nemusi prijit a ze se mu to nedokaze,kdyz ho nikdo nechytl a ze muzem byt radi,ze mobil mame.Pristoupila jsem pak na to,ale nejdriv śe zeptala jak budou tedy postupovat oni,jestli jim nevadi,ze maj ve meste zlodeje,recidiv.Ze mu pry ulozi pokutu,kterou stejne neuhradi,vzdyt nema z ceho a vyhostit ho nemaj pravo.Takze tyto lidi jsou vaĺastne vysmaty,muzou vam ukrast a nic se jim nestane?Nakonec jsem byla tedy na urednici trochu vostra,ze v tomhle state nezbyva,nez vzit pravo do svych rukou .Pro nekoho 3000kc skody treba nic neni,ale mne to znacne rozhodilo rozpocet.Vzteky jsem byla bez sebe,kdyz priozraly bezdomovec byl vysmaty a kvicel.Ja se vam nic nevzal, mne to je jedno,ja´vam ty 3000 klidne dam.Takze navic klidne slibil cokoliv,jen aby momentalne mel pokoj.Policie byla ve strehu,abych mu ji tam nemikla.Co vy na to,co jde s takovym clovekem delat,jake ma urad pravomoce?Ja kdyz jsem zminila urednici,ze vim,ze to dela kazdou chvilku a ona hned,jak to vite?Jako kdyby to chtela za kazdou cenu zvratit,aby nemeli starosti.nO rekla jsem.vim od policie,ze midokonce rekli,ze na neho neplati,nic jineho nez fyzicke nasili.
Jednejte na vlastní pěst - naučte se za prvé - psát s háčky - a za druhé - naučte se zákon!
Celkově bych ale radil vystěhovat se ze země - tady se krade, podplácí - jasně děje se to všude na světě, ale tady je to trapný.
Hacky nevim kde jsou na teto klavesnici,ale az si koupim novou,pujde to samo.Kdy to nevim,mam nejake vydaje,treba zrovna diky zlodeji.Zakon se nenaucim na to nemam hlavu,bohuzel.Stehovat se,proc,ja jsem ceska a drive se tohle nedelo.za meho mladi jsem si klidnbe nechala tasku z penezenkou a nakupem pred kramem a nic se nikdy neztratilo:lide meli stud,ze by kradli,zalezelo jim na povesti a nejen to,proste byly jine hodnoty.kradlo se v podnicich to ano,ale nikomu nic nechybelo.Ale zase,bylo vice lidi,ze by to neudelali ani tam.Ale mne slo v dotazu o to,ze kdyz vedi ze krade,skodi mestu,dela ostudu,ze nemaji paky,aby mu to zamezili a muze to delat denne.Rozmluvili mi projednani,ze to nema cenu a dokonce ze bych se pak musela bat o syna,aby ho nekde nenapadl.Tak kde to jsme.Takze nejlepe ho hajzla serezat tak,ze si to rozmysli Ale co ostatni lide,bude klidne pokracovat.jde o princip,kradou se i auta a nic śe nedeje.Hangar,ja vim jaka je realita,a vam se to libi?Predpokladam ze ne.a jiste ,kdyby jste zazil ze tohle driv nehrozilo,obzvlast by vam to vadilo..
Hacky nevim kde jsou na teto klavesnici,.....
snad písmena s háčkama i čárkama jsou v první řadě na klávesnici... ě š č ř ž ý á í é , fakt se to blbě po vás čte. Chápala bych, že píšete bez diakritiky z mobilu, ale proč tak píšete z PC? Zkuste trénovat, dopis byste také nepsala bez diakritiky.
doplněno 18.07.12 08:09:klávesnice je k mání od 60,- Kč zbozi.cz/...
ne na kazde klavesnici jsou cz popisky, nicmene bez diakritiky to tolik nevadi, jen by se mely pouzit semtam odstavce, at se to da cist...
doplněno 18.07.12 04:32: taky mezery mezi vetami by nezaskodily fakt se to blbe cte
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Musel by ukrast neco, co presahuje hodnotu 5000 Kc. To je minimalni hranice aby mohl byt podle § obvinen za trestny cin kradeze. To by ho pak policie mohla zbalit, sel by si sednout do predbezne vysetrovaci vazby a v pripade ze by byl odsouzen tak na 2 roky az 8 let do vezeni, podle toho jaky by byl rozsah skody poskozeneho zpusobene kradezi. Alespon na tuto dobu byste se ho z vaseho mesta docasne zbavili.
Jezevec,to je asi zasadni chyby v zakone.Ze je nzajima skutecnostmze clovek proste krade a muze t byt treba za petikacku,proste krade.Ale ono kdyz ukradne neco za4999kc,tak vlastne nic,nema penie a jeste ho polituji ze je bezdomovec.Jsou nekteri,e prijdou o bydleni,ne svoji vinou,ale tech je malo,spis to jsou opilci a nezvladaji pracovat.
Bezdomovci ví, že jsou nepostižitelní. Počkejte si někde na něj a drsně ho zmlaťte. Nic jiného na něj neplatí. Pokud nám vlezou do areálu, beru foťák a fotím. Jsou to svinx. Nedávno nám v noci ukradli litinové poklopy. Škoda 35 tisíc. Vím kdo to byl , ale nemáme mu to jak dokázat.
Omlouvam se za psani,uz jsem to tu vysvetlovala,ze mam potize s psanim,prehazuji pismena,pisi dohromady slova a jine potize.Nerikam ze vsechno je tim,ze to neni k precteni.Nevim co se mi stalo,lekari na nic neprisli,trpim s timhle asi 2 roky.Ctu to po sobe,ale i prehlidnu,nekdy,zapomenu po sobe precist.Nemuzu si na to zvyknout ,protoze to drive nebylo zapotrebi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.