Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blbky, budou mít své následovnice?

Od: humbucker* odpovědí: 55 změna:

Ahoj. Tak nám média oznámila, že už únosci propustili, ty dvě dementní cestovatelky, zaměřené na dálné islamistické státy. Myslíte si, že budou mít své, další podobně nablblé následovnice? Měly by snad dokonce i hradit nějaké náklady na svou ,,záchranu,,? Třeba teď vydají nějaké knihy a práva na film. Bylo by na to.

55 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

filip17*
hodnocení

0x

Proč dementní a blbky? Nechápu..

doplněno 28.03.15 19:43:

každá mince má dvě strany že? Člověk vidí sám jen to co chce. A pokud se něco někomu stane aniž by to ovlivnil, tak se je zněj atomaticky dement? Tak to potom joo

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Opravdu nechápeš? Je to možné? Ty by jsi byl asi nadšenej, kdyby se tam do těch končin, vypravila tvá případná mladá dcera? Bez možnosti návratu a s následky na jejím zdraví? Jak psychickém, tak fyzickém?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- před 2 lety asi ještě nebyla situace tak vyhrocená jako dnes, takže holky nemusely být úplné "blbky", když tam jely, navíc mladí mají přirozenou tendenci nebezpečí podceňovat - ale spíše mne udivuje, že ani dnes neváhají turisté do těchto destinací cestovat a cestovky zájezdy pořádat !

Ale - podle otřesného případu zříceného německého letadla v Alpách je dnes už možné úplně všechno, takže buď sedět doma, nebo to "risknout" !

Můj švagr např. i letos pojede do Egypta, jako každý rok...

hm*

K sebevraždě pilota s plným dopravním letadlem už v historii došlo, tohle není první případ. Ale je tu vidět, jak "užitečná" jsou opatření "proti terorismu", v zájmu protiterorismu se určitě máme ještě na co těšit.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, cestování do těchto končin je riziko. Ale, pokud se nemýlím, tak ta děvčata cestovala do Indie (tam by mělo být relativně bezpečno), ale zvolila špatnou trasu. Nemuselo se stát nic, ale stal se ten únos. Je, tedy, rozdíl vystavit se nebezpečí vědomě nebo omylem či podceněním rizika nebo nevědomky. Jak vidíte, tak riziko je už i zajít si do muzea v Tunisku nebo sednout si do nesprávného letadla. A ještě odkaz, kde je to považováno za dobrou zprávu. Zdravím!

poradte.cz/...

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Lidi, nenechte se mejlit. Pro mladý holky, tyhle končiny nebyly nikdy dost bezpečný. Ani o kus dál, třeba v Indii. Filípku, jestli je ta ,,17,, tvůj věk, tak bych tvůj přístup i docela chápal. My starší, co už máme děti to prostě cítíme jinak. A proto, jsi neodpověděl na tu zmínku o těch děvčatech jako o dětech. Tak to prostě vidím já.

filip17*

jak už jsem tu nedávno napsal, zase jsem jsem musel zasmát 17ka, narážka na věk :-D Jeslti se řídite podle takových domněnek, pak vaše smýšlení mluví za vše. Možná by to chtělo otevřít hlavu i trochu jinému myšlení.

Strach, že přijdu o někoho blizkého v takové zemi je jedna věc, ale úrážet ty lidi a nazvýat je dementníma a blbkama? To spíš tohle mi přijde detisnké...

Mám několik známých, co tyto země navštívili a hned několikrát bez nejmenšího konfilktu

doplněno 28.03.15 20:20:

kdyby vaše deti navštívili takovu zemi, taky byste jim nadával do dementů? To musíte být lásky plný rodič ;)

humbucker*
hodnocení

Tak, až se dostatečně dosměješ z mého poukázání na věk, tak nám tu zase docela konkrétně odpověz, jak moc, by jsi byl třeba ty jakkoliv starý, moc odvázaný, když by se ti tvé dítě, takhle nějak stratilo v těchto místech? Že je mezi námi pořád dost lidí, co takhle riskují, je do jisté míry jejich věc. Ale, mělo by to být, v takovýhle případech i za jejich. Myšleny jsou prachy. Státní úředníci vydali prohlášení, že se s teroristy-únosci nevyjednává. Kdo tu srandu teda nakonec cvaknul? Snad všichni vy, co tenhle turismus schvalujete? To asi ne, že? Nějak jsem neočekával, že ta 17 je rok narození. Podle toho, jak píšeš.

V Indii jsem strávila víc jak měsíc s batohem na zádech, vrátila jsem se před 3 týdny. Projela jsem západ a jih a nikde nebyl sebemenší problém s bezpečností. Nejsem naivní, vím, jaké mají postavení ženy v Indii a především v Pakistánu (tam bych se osobně asi nikdy nevydala), ale za sebe mohu říct, že jsem se setkala pouze s milými a přátelskými lidmi.
majsterjoe*

To je právě ono. Pákistán je úplně jiný, tak jako žena bez typického šátku a jako cestovatelka nemá šanci ať je z jakéhokoliv státu.

hodnocení

0x

No, je za blbky nepovažuji.

klera*
hodnocení

0x

Nechápu, proč tohle někdo řeší! Styďte se, vážně...co za lidi musíte být, když po neuvěřitelném utrpení dvou mladých dívek, co strávily 2 roky zavřené v jedný místnosti, možná ještě hůř; bez rodiny, přátel, češtiny, úsměvu, slunce...začnete řešit...co vlastně? Že si za to mohly samy? Asi částečně jo...a nejspíš budou tohodle kroku do konce života litovat...úplně bezpečný to nebylo, ale rozhodně ne něco tak neobvyklýho, jak si lidi, který o tom nic neví, představujou...Ne, vím co jste za lidi- závistivci, jediný, co vám vadí je to, že se jim dostává pozornosti. Až jim vyjde ta knížka, tak já budu první ve frontě...a vy se třeba po*erte.

hm*
hodnocení

0x

Následovnice budou mít určitě. Na rozdíl od většiny odpovědí si i já myslím, že byly hloupé, když se tam vydaly. Kvůli adrenalinovému zážitku riskovat život!

Co se týká náhrad za záchranu, ty by nikdo vymáhat neměl. Přece jen byly uneseny. Ale vzhledem k tomu, že k celé situaci značně přispěly svým nápadem, pokud vydají knížku nebo film, část peněz by asi věnovat mohly na nějaký dobročinný účel (nejlépe související s podobnými záležitostmi).

Já si zas myslím, že jste hloupý Vy, když si myslíte, že se tam vydaly kvůli nějakému adrenalinovému zážitku.

uska*
hodnocení

0x

Teď mne asi roztráte na cucky. Všimla jsem si, že jedna slečna přibrala minimálně 20 kg. Já žila v domění, že únosci dají zadrženým minimum jídla na přežití. Měly se děvčata až tak zle? Neb je to opět nafouklá bublina?

P.S. souhlas s hm *palec*

Drželi je tam muslimové, tak se musely mít zle. Dva roky neviděly sluníčko, ale opálené jsou jak cikánky,

ohneta*

Vy jste je snad vážila? Cituji rozhovor s vyjednávačem uveřejněný na idnesu.

V jakém stavu byly ženy, když se k nim vaše organizace dostala?Byly v pořádku. Samozřejmě to byly pro ně velice těžké dva roky, nebylo to snadné vydržet dva roky v cele nebo vězení. Jejich morálka byla ale dobrá. Jejich duch byl silný. Byly sice pochopitelně unavené a hodně zhubly, ale věřím, že se v krátké době zotaví.Zdroj: zpravy.idnes.cz/...

uska*

ohneta - to je to co říkám - bublina? Pokud jste se pozorně díval, tak na jedné obrazovce byly fotky před 2 roky a nyní. Pěkně vedle sebe. Netřeba je vážit, mám oči.

doplněno 28.03.15 21:39:

to není ta fotka, pusťte si dnešní zprávy ma Nově a porovnejte.

ohneta*

Já zprávy neviděl, potom nevím, proč ten turek tvrdí že jsou pohublé

majsterjoe*
humbucker*
hodnocení

Ahoj. Ta blonďatá, ta vypadá dost zuboženě. Skoro jak jiný člověk. Měli je vyblejsknout bez pokrývek hlavy. Jestli to fotili v blbejch krajích, tak by jim mohli i vpálit kulku do palice. Jako v jednom krátkém videu, co mi přišlo mejlem. Žena si nedala zakrytí a tak ji po nějakých kecech, zastřelili na ulici jak prašivýho psa.

doplněno 28.03.15 22:40:

Ahoj. Pro Maahru. Tak, když jsi ten svůj výlet ve zdraví přežila, je jen dobře. Taky tě mohli, třeba v autobusu, indská banda chlapů znásilnit a potom ještě oběsit. To, se tam taky docela často stává. Jedné západní turistce, nepomohl jí ani její partner, nebo muž. Na tu bandu prostě nikdo neměl. A nikdo dost ozbrojený tam zrovna nebyl.

Ano, stát se mohlo cokoliv, naštěstí nestalo. V Indii je nejnebezpečnější oblast severu, tam jsem nebyla. V žádném případě nepopírám, že se tam takové věci nestávají, to rozhodně ne, je to dáno jak kastovním systémem, náboženstvím a podřadným postavením žen. Jen mluvím ze své zkušenosti, kdy jsem se nesetkala s žádným projevem nepřátelství vůči své osobě, a to jsem běžně cestovala místními autobusy i vlaky. Indie je země s naprosto odlišnou mentalitou, věci tam fungují jinak, každopádně mám spoustu krásných zážitků a naštěstí žádný negativní.

mp*
hodnocení

0x

zase obecně (abych se nezesměšnil) prostě obecně se snažíme dosahovat nějakých met, něčeho dosáhnout, tam jde o to jestli to myslí člověk upřimmě nebo vypočítavě ( Já si vzpomínám, že se říkalo - pro slávu? nebo pro čest?).

hodnocení

0x

poradte.cz/... Toto na hlavu bezpečně je. *sok* Jsem ráda, že obě dívky žijí. Asi vpořádku nejsou, šátky, jako znamení podřízenosti nesundaly. Tělo asi budou mít jakž takž, ale dušičku budou mít nejspíše šílenou. *plac* Ale co by mě opravdu zajímalo, pak je to, proč tam jely. Neříkejte mi, že jako turistky. Ani náhodou! Takhle samotným, mladým děvčatům rodiče cestu financovali? A pustili je? Doprovod policie v buse, odkud je unesly? Jakože když pojedu, jako turistka busem, bude mě jistit policie? A ještě pár věcí, které mi vůbec nesedí. Je to více než podivné. Kdopak ví, jestli se to někdy dozvíme. Ale ani pravda pravdoucí mi můj, náš život nepozmění k lepšímu, takže se rozhodně pídit nebudu. *nevi*

říkám si, proč by tam nemohly jet jako turistky? V 25 si už mohly cestu zaplatit samy. Já sama jsem se od mládí chtěla podívat právě do Indie. Jen jsem na to nedala nějak nikdy dohromady dost odvahy - sama bych se stopro nevydala , a peníze většinou taky byly na akutnější věci. Dnes, kdy je situace s IS natolik rozjitřená, bych o takovém výletu vůbec neuvažovala, ale dívky jely před dvěma lety, kdy věci nevypadaly tak divoce. A více mých známých bylo v Indii, Thajsku - pro mě exotických zemích.

Jestli rozhovory s dívkami jsou natočené ještě v Turecku, tak mě šátky na hlavách zas tak nepřekvapují.

,,Šátky, jako znamení podřízenosti nesundaly".

Ocitli se na jihovýchodě Turecka a tam sou ještě muslimové takže by od nich byla blbost chtít si je sundávat.

majsterjoe*

šátky nejsou znamením podřízenosti proboha.

kreon

Moje babička nosí také šátek a je podřízená asi jako generál :D Ty šátky se mi taky líbí, škoda že nejsou i u nás. Chlapa to moc zbytečně nerozptyluje a ženská ušetří za kadeřníka :D

humbucker*
hodnocení

Ahoj Joe. A tak, když to není známka podřízenosti, tak to například, to jeho nenošení, slouží jako takový semafor? Když ho žena nemá, tak má červenou a je hodna kulky do hlavy?

bruk600*
hodnocení

0x

Předně jsem velmi rád, že jsou doma a hlavně smekám před jejich přibuznými, kteří to pravděpodobně většinu dokázali zorganizovat. Mám obavu, že však budou další nepoučitelné husičky cestovat to nebezpečných míst na světě a budou si tak dokazovat, že jejich "sluníčkové" názory změní svět.

mnemonic
hodnocení

0x

Souhlasím s autorem. Do takových krajů se mohou vydat ženy leda blbky. Ministerstvo zahraničí dlouhodobě varuje před cestováním do těhle končin. Tohle není kraj ani pro chlapy natož pro dívenky z pudru. Tohle je kraj pro drsné chlapy, ostřílené cestovatele a dobrodruhy.

Blábolíte nesmysly. HDP Pákistánu je dvakrát větší, než dnes tak populární Ukrajiny (před Majdanem). O Indii nemluvě. Normálně se s nimi obchoduje, normálně se v nich korumpuje, normálně se v nich vraždí. Země, jako jiné.

To, že projížděly špatným místem, je věc jiná. Jsou místa, kde by dopadly hůř. I v Paříži nebo New Yorku.

mnemonic

Blábolíte vy. Jak můžete argumentovat ekonomickým ukazatelem v otázce bezpečnosti v daném místě. Pomůže mi nějak informace například o průměrném platu v Indii cca 4600Kč k zajištění bezpečnosti? A srovnávat New York s muslimskými zeměmi, to už je jen tragický doklad vaší neznalosti.

Indie není zrovna typicky muslimská země, že? A v NY jsou místa, kde nevydržíte živý hodinu ani ozbrojený.

555
hodnocení

0x

Nechápu, jak mají drzost v televizi mudrlovat naši politici o jejich osvobození, když jim celá vláda včetně presidenta nebyla schopna pomoci.

Někdy před vánoci prezident Zeman v televizi řek,že jednání o únosu vypadá velmi dobře a že se holky brzy vrátí.Všichni ho tehdy odsoudili,že vyzradil tajemnství a že jednáni se zkomplikuje.

hodnocení

0x

Jsem ráda, že už jsou holky zpátky a doufám, že se rychle z toho dostanou a zotaví. Doufám, že už nikam nepojedou. Já bych po té zkušenosti pak byla radši doma. Akorát mě napadlo, jak by dopadly dvě ženy třeba po čtyřicítce, kdyby se tam vydaly. Mladí víc vydrží. Ale starší mají zas více rozumu, tak by tam asi ani nejely. Ale co kdyby náhodou se dvě blbky třeba po čtyřicítce našly a jely tam, tak by po dvou letech vypadaly na 80:(. A to je hrozná představa, proto je jistější být doma a mazat se krémem proti vráskám.

layborrr

Řekl to dobře .

Zeman se ostře pustil do propuštěných dívek. Nesetká se s nimi

Dvě unesené Češky, Antonie Chrástecká a Hana Humpálová, se cestou autobusem přes nebezpečná kmenová území v Pákistánu dopustily hlouposti a svým jednáním způsobily starost nejen svým rodinám, ale i České republice. Prohlásil to v neděli na Frekvenci 1 prezident Miloš Zeman.

fialka*

S názorem prezidenta souhlasím. Nejsou to tzv. hrdinky, média se mohou přetrhnout v informacích. Hlavní je, že jsou zpět. Takové cesty jsou silně rizikové už několik let. Podle mně jsou naivní a hloupé dobrodružky. Tak jak se vdávají děvčata za muslimy apod. Možná budou i další.. nepoučitelní. Mám-li chuť tak pojedu s CK do jistějších končin. Jenže dnes je svět tak rozhozený, že myslím není vůbec vhodné opouštět Evropu..

Štěstí a klika v takových případech jsou spíše výjimky.Jinak nutno počítat s rizikem. Normální člověk také neleze za lvem do klece:)

Snad jsou dokonale vyškolené.

hodnocení

0x

Už od toho posledního videa před několika měsíci mi leží v hlavě jedna věc. Jedna z dívek tam říká "mluvte o mně jen v superlativech". Tomu nerozumím, má to nějaký jiný význam? Hovořit v superlativech znamená přece vychvalovat a to mi tam nějak nesedí, používá se tak maximálně vzpomínat, mluvit o někom v dobrém . Je to jenom špatné vyjádření (což bych naprosto pochopila v té hrůze) a nebo to má význam jiný, který mi uniká?

Ptám se i na Dobrá zpráva, ale tam se už asi nikdo nevrací.

mmm*
hodnocení

0x

Proč blbky? Zkuste si přečíst toto hedvabnastezka.cz/...

jsou to sluničkové holky těm se přece nemůže nic stát. vždyť ten svět je tak krásný proč by ubližovali zrovna nám. A když jsem viděl ty jejich mámy s těma ručníkama na hlavě aby dojmuly unosce.co by si daly na hlavu kdyby je unesli kanibalové kus lidského masa?
xy

nelíbí se mi, jak titulujeme tyto ženy jako blbky a dementní. jejich chybu můžeme považova za hloupou, ale dementní blbky? V souvislosti s případem dalšího uneseného českého občana, tentokrát muže, jsem zatím nikde neviděla titulky tipu " tak co ten dementní blb, bude ho ještě někdo následovat? "

ani doporučení, že by zasloužil přehnout přes kolena a ráskou přes zadek.

je to zvláštní..

klera*

Ano...jako by nebyly zodpovědné samy za sebe...Navíc žádnou chybu neudělaly. A všichni o nich mluví jak o malých dětech...u nás to zatím bohužel není zvláštní, ale rozhodně smutné.

lidus*
hodnocení

0x

Chtěly tam, jely tam, věděly do čeho jdou, pokud si je vykoupili jejich rodiče je mi to jedno. Ano, zcela jistě se najdou další lidé, co pojedou a Bůh ví jak to dopadne zde, jelikož je tu nakvartýrovaná jiná kultůra a nebude to dlouho trvat a taky nás zastřelí jako tu babču co šla bez šátku a bosa(také mi email přišel).Přemýšlím o tom, že vypadají dost dobře na to, že je někdo věznil a týral. Kdoví jak to bylo.

klera*
hodnocení

0x

Tady si prosím přečtěte něco od člověka, který ví o čem mluví. *hej*

" Tou cestou pro naši představu projede ročně podle pákistánského ministerstva vnitra 26 tisíc zahraničních turistů a na trase za posledních deset let došlo ke dvěma únosům,"uvedl Brezina. Hana Rumpálová a Antonie Chrástecká byly druhý případ. Brezina dodal, že se ženou jeli těmi místy šestkrát, manželka ještě dvakrát sama. "Se znalostí věci si troufnu říct, že chybu neudělaly,"řekl.

Viz odkaz: ceskatelevize.cz/...

Ještě dodám- když vstanete z gauče a vyjdete ven ze dveří, zvyšuje se pravděpodobnost, že zemřete, mnohonásobně- znamená to, že budete dřepět doma na zadku?

Klero, já se nechci přít, ale zdravý rozum vám zabrání třeba jet na území lidojedů, s batůžkem na zádech. Nebo tam, kde se válčí. Víte, pořád a stále platí, že hlavní pravidlo života je to, že každý zodpovídáme za svůj život.

klera*

Já vás chápu...ale podle čeho teda hodnotíte nebezpečnost místa, kam jdete? Je to nebezpečné, když věděly, že za posledních 10 let unesli jednoho turistu? A jsem si jistá, že nejely jen tak, s batůžkem na zádech. Podle mě mají lidé z těch míst kdesi na východě hrůzu jenom proto, že je to pro ně zkrátka neznámá oblast...nic objektivního v tom není.

ivik*
hodnocení

0x

Na mě dělaly svými výrazy ve tvářích na fotkách před únosem dojem,že se do těchto končin rozjely z nerozumu a hlavně nějaké recese.I kdyby cestovaly do Indie a zvolily špatnou trasu, co na tom? Bylo málo případů v poslední době, že v i v Indii bylo znásilněno mnoho turistek? S tím měly slečinky počítat.Bohužel.Neumím si představit ten strach,co musely zažít jejich rodiny.Lituju jejich rodiče, je samé nikoliv.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- zase na druhou stranu - nechce se mi věřit, že by ty holky byly v tamté době nějakou vyjímkou - spíše měly vyjímečnou smůlu, protože tenkrát se ještě do těch destinací cestovalo - asi ne běžně, ale cestovalo.

A mladí (a nejen oni) chtějí poznat exotické země, o kterých jsme si za komoušů mohli nechat jen zdát ! ... tomu bych se zase tak moc nedivila - spíše mne udivuje ta spousta nenávisti, i když o případu víme ho*.no !. - i pokud bych za jejich záchranu měla jako daňový poplatník zaplatit - rozhodně budu raději, když mé daně budou vynaloženy na tyto účely, nežli na tunel Blanka, nebo na nenažrané církve a podobné rozkrádačky.

doplněno 03.04.15 21:09:

penize.cz/...

pozor

Pozor, pozor Blanku i rozkrádačky mají na svědomí ODS a TOP 09 a to jsou ty jediné strany které usilují o prosperitu a nikoliv jako socani , kteří chtějí republiku prožrat. No ti jmenování ji asi taky chtějí prožrat, ale u koryta musejí být sami bez té socanské lůzy

klera*

Přesně tak...jak už jsem výše postovala odkaz...byly druhé v pořadí turistů za 10 let, co byli uneseni. Ročně tou cestou projede až 200 Čechů a nikomu se nikdy nic nestalo. Podle odborníků dodržely všechny doporučované bezpečnostní opatření...Proto mi tak vadí ty nenávistné řeči o blbkách a bůhví co ještě...protože jsou to zkrátka žvásty lidí, kteří o tom vůbec nic neví. A teď se k tomu ještě přidal Zeman..což mě teda nepřekvapilo, ale stejně pěkně naštvalo *bum*

hm*

To je tak, když někdo dá na "odborníky", místo aby poslechl normální rozum. Jsou to země, kde se potulují všelijaké ozbrojené skupiny, jedna banda ničí druhou, pořád se tam někdo mydlí, mentalita lidí je tak odlišná, že ji prostě nechápeme, ... To mi pak může klidně deset odborníků tvrdit, že "tadle cesta je bezpečná", když cestou za kopcem by se báli jet i v tanku. Do takové oblasti prostě člověk, který nechce vysloveně riskovat, dobrovolně nepojede.

hm:ještě doplním nesedat do Německých letadel.Člověk který nechce riskovat nepoletí.

culdabulda1:

Necestovaly náhodou do Indie? Tam nebyl problém vycestovat i za komoušů. Problém byl jen v pěnězích, ostaně stejně jako dnes :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]