Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplaťte pokuty

Od: uska* odpovědí: 16 změna:

Co si o tomto myslíte? Dostla jsem to od bývalého policajta. Já fakt nevím.

N E P L A Ť T E P O K U T Y!

Víte, že vůbec nemusíte platit pokuty za "přiměřeně"rychlou jízdu? Taky
jsem se to dozvěděla nedávno a řeknu Vám, ze mě mrzí, že jsem těm
bídákům zeleným dala peníze za něco na co vůbec nemají ze zákona právo.
V zákoně č.361/2000 o pozemních komunikacích je sice napsáno, ze máme
povinnost jezdit v obci 50km/hod., na okresce 90 km/hod. a na dálnici
max 130 km/hod.. Jenže kluci zelení nás můžou pokutovat jen za
přestupek. A v přestupkovém zákoně č. 200/1990 je
přestupek definován jako překročeni rychlosti v obci o 30 km/hod a mimo
obec o 50 km/hod.
Jo jo, to je ta naše legislativa. Takže, když se fakt budete mírnit a v
obci pojedete do 79km/hod, na okresce do 119km/hod a na dálnici do 179
km/hod, tak jim nemusíte dávat nic a místo peněz vyhozených za pokutu
zajít radši na zmrzlinu. Ověřovala jsem si to u naší
právničky a je to skutečně tak. Opět zase stát spoléhá na to, že
neznáme dobře zákony. Jo a kdyby Vám chtěli argumentovat tím, že celá
tato věc je ošetřena v nějaké vyhlášce, tak to klidně může být,
ale zákon je vyhlášce nadřazen. Tak a mají smůlu. Teď už jen
připravit lékárničky, technický stav vozidla, aby si rozčilení
" neléčili"na něčem jiném. Tak a hurá na rychlejší, ale stále bezpečnou
jízdu

Opravdu to tam je!
http://www.e-law.cz/zakony/200_90.txt
§ 22
Přestupky proti bezpečnosti a plynulosti
silničního provozu
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo a) jako řidič motorového vozidla překročí nejvyšší dovolenou
rychlost stanovenou zvláštním zákonem2a) nebo dopravní značkou o více než 30 km/h v obci nebo o 50 km/h mimo obec,
.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Aby to nedopadlo jako o měšťáků za pokuty za jízdy na červenou, kterou si vykládali jako zákaz vjezdu.

emefej*
hodnocení

0x

Už je to tu zase. Tohle se přece propíralo na všech fórech někdy před patnácti lety. Proč to znovu vytahuješ, je to stará věc, kterou snad každý majitel řidičáku ví. Když chceš jezdit po obci 79 km/hod tak jezdi.

hop®

Jak vidno, každý to pravděpodobně neví, tak nenapadejte tazatelku za to, že se zeptala! *cert*

doplněno 08.06.13 01:24:

... a nehrajte si, prosím, ne "pana chytrého", je to necelých 9 let... *bzum*

hop®
hodnocení

0x

Uško i ostatní...

Uložte si někam stránku na hoaxy, než začnete přemýšlet o přijatém hromadném mailu a nedejbože s ním otravovat dále.

Konkrétně TEN Váš...

... to je vše, co si o tm myslím, sorry...

suchy*

Je to velmi stará věc,která neplatila nikdy a natož dnes kdy již proběhlo mnoho změn v zákonech a mělo by pisatelku upozornit to,že je v textu uveden zákon o přestupcích,ze kterého byly přestupky proti BESIPu vyjmuty a byly vloženy do zákona o provozu na pozemních komunikacích.Těšil bych se na setkání s takto poučeným řidičem a hodně by se divil...

uska*
hodnocení

Pánové - zklidněte hornony. Neřešte mne, asi jste nečetli mou první větu ... Co si o tom myslíte ? Děkuji za vaše vyjádření a mě promiňte, že nenosím v hlavě čísla paragrafů a zákonů. Obdržela jsem tento mejlík od konkrétní osoby, nikoliv jako hromadný a o poplašné zprávě nemám tušení. Hromadné zprávy ani neotvírám. Krom toho, že jsem vám zvedla adrealin se zas tak moc nestalo.

Prosím syslíky o smazání celého vlákna. Děkuji.

doplněno 08.06.13 12:08:

hopíku - má poznámka o mužských hormonech nebyla určena vám. Vy jste mi dal konkrétní, pochopitelnou odpověď, díky. Na rozdíl od zprávy na e-mail od pana suchého a jiných (fuj tajbl).

PRO OSTATNÍ -nemám řidičák 14 dní, ani 14 let, ani ... a že nevím, že se pokuty neplatí v Kč se nedivte. Já v životě pokutu neplatila. Jezdím tak jak si myslím, že je to správné. Ročně najezdím 20 tis. km. Nejsem svatoušek, ale zatím mne asi nevymákli.

hop®

Uško, já své hormony ovládám, a své doporučení ohledně přijatých mailů myslím vážně. Pouze jsem napsal, co si o tom myslím, a snad jsem trošku zdůvodnil, proč. Prosím syslíky, ať toto vlákno nemažou, pravděpodobně se objevila nová vlna těchto nesmyslných mailů, tak ať lidi neblbnou podobně jako Vy...

Také děkuji...

jen*

Každý by měl začít u sebe..jestli chcete jezdit jako dobytek, pak si o vás myslím své...

hop®

O mně?

Asi jste špatně cílil svoji reakci, ale v pohodě, to se stává i zkušenějším... ;)

hodnocení

0x

"...že jsem těm bídákům zeleným dala peníze..."

Kdy jste naposled viděla policajta? Podle téhle věty to vypadá, že je celá tahle věc minimálně 20 let stará. :D

repkin*
hodnocení

0x

Je to hloupost a ten Váš "bývalý policajt" je dobře, že je bývalý, když nezná to, co by měl. Přestupky v dopravě již nedefinuje zákon o přestupcích 200/1990 Sb., nýbrž zákon o provozu na pozemních komunikacích č. 361/2000 Sb., jak již bylo psáno výše. "Kluci zelený" dávno nejsou zelený a peníze vybírané PČR nejdou jim na odměny narozdíl od městské policie, ale jsou zjednodušeně řečeno přeposílané zpět do státní poklady. Kdy peníze vybrané městskou policií jdou do pokladny městské. *cteni*

pt®
hodnocení

0x

"uska", já jsem zase ráda, za Vaši otázku, co si kdo myslí o tom textu a jsem ráda, že se to zde vysvětlilo. Jistě budou mnozí rádi, že se ta věc objasnila. - pt

ladinpraha*

Pt - vidím to úplně stejně. Mě podobné věci (hoaxy) míjejí, nedostávají se ke mně. A tak, když mě něco zaujme a nevím, tak první reakce je se zeptat. Teprve mnohem později si uvědomím možnost vyhledat na netu. Ale proč, když tu máme poradnu?

hodnocení

0x

nemyslím si o tom raději nic.. vím že v obci nad 5 a mimo nad 10 je to přestupek a víc neřeším.. to co vám došlo jsou spíš hranice kdy se rovnou berou papíry :D

sebod*

Pt. Naprostý souhlas. Když něco nevím, tak se zeptám. I když pro někoho můj dotaz může být naprosto *bzum*. Každý se vyznáme v něčem jiném. Uska - buď v pohodě *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]