Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vkládání z Wordu

Od: kartaginec® odpovědí: 6 změna:

To je činnost, kterou jsem si dosud nevyzkoušel (tedy vkládání z wordu jako funkce "poradenského editoru") a rád bych to udělal. Zkusmo jsem vybral kousek textu, který je (myslím si) docela pěkný, tak schválně.

Otázku nemám žádnou, ale případným diskusím se meze nekladou.

=============================================================================

NOVÝ SLOVNÍK FLOSKULÍ
Vladimír Just
(Další várka slovního smogu: paslova, pavazby, pamyšlenky)
ACADEMIA
2005
4 X MOTTO:
"Nejnepravděpodobnější rozhovory, které se tu vedou, byly doslovně promluveny; nejkřiklavější myšlenky jsou citáty. Věty, jejichž bláznivá zmatenost je nesmazatelně vepsána v sluch, rozrůstají se v melodii života... Ze zpráv vznikají postavy, postavy se sesychají v úvodníky; fejeton dostal ústa, která jej monologicky vydávají..."
(Karl Kraus: Poslední dnové lidstva, 1919)
"Slova mohou působit jako nepatrné dávky arzenu: polykáme je bezděky, zdánlivě nepůsobí, ale po určité době člověka otráví..."
(Victor Klemperer: Jazyk třetí říše. Lingua Tertii Imperii (Poznámky filologovy), 1975)
"A tak se např. pod vlivem anglické předložky ´about´ rozšířilo používání české předložky ´o´ i na oblasti, pro které český jazyk používal dosud jiných, sobě vlastních prostředků. ´Celé to prznění češtiny je o snobismu a lidské hlouposti´, parafrázoval bych tento neblahý úkaz. Musím říct bez jakékoliv arogance, že se vždy otočím zády k člověku, který ke mně frázi s nepatřičným používáním předložky ´o´ pronese, a dál už mě jako osoba nezajímá." (Ladislav Plch, Bariéry, 2003)
"Parma je nejenom o romantické lásce, ale i o šunce. A parmská šunka je o trpělivosti." (Milan Fridrich, Postřehy odjinud, ČT 1, 26. 1. 2004)
...
KůROVEC
Ne nebojte se, toto nebude heslo z oblasti speciální entomologie, spíš z oblasti speciální demagologie. Lýkožrout smrkový (Ips Typographus) bude nazírán výhradně jako mediální, nikoli přírodovědný fenomén. Kůrovec je totiž, a lze to doložit mj. i jeho umístěním ve Frekvenčním slovníku češtiny, náš bezkonkurenčně nejpopulárnější a nejskloňovanější brouk, už přes deset let je českou mediální stálicí (snad jedině v padesátých letech mu mohla mediálně konkurovat tehdy stejně populární mandelinka bramborová). Brouk expandoval už dávno z původního "rodného" kontextu lesa do médií, ze smrkové monokultury do kultury lidské. Nedávno ho užil jako grifu proti mně dokonce jeden významný muzikolog v odborné teatrologické polemice (Lýkožrouti operně kritičtí, LN, 25. 6. 05). To byl významný zlom v broukově kariéře: z rodného smrkového lesa to lýkožrout dotáhl až do výšin české operní kritiky. I tady však byl kůrovec nakonec floskulí, zakrývající pravý stav věcí: už od dob svých sporů se zloději dřeva a jejich mediálními pokrývači jsem se přesvědčil, že kdokoli na mne

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

docela dobrý, mohlo to být horší :)

hodnocení

0x

Zkouším, opět někde něco vrtám.

Svůj text dám normálně kopírovat.

Zde kliknu na ikonu třetí zleva (W).

Objeví se výzva k zmáčknutí kláves Ctrl/Cmd + V. S tímhle jsem měla vždy problémy, co zmáčkout najednou, co postupně. Držím Ctrl a postupně mačkám C m d. Objeví se další tabulka, už v jednom řádku obsahuje můj text. Dám dokončit a všechno je pryč. Když zmáčknu i V, je to nějaké podobné.

Prostě se na vkládání textu vykašlu, jen jsem si tuto svoji marnou snahu a někdejší vztek, když to nešlo, uvědomila při četbě příspěvku paní, která zřejmě sepisuje dlouhý příběh a může se jí stát něco podobného.

dzordz*

Podržte ctrl a pak zmáčkněte jen V.

Cmd (command) je pro apple.

Teď jsem se zasmála. Začínám tušit, jakou hloupost jsem dělala a ještě ke všemu o tom napsala. No nic, každý umíme něco jiného :)

hop®
hodnocení

0x

No, nic proti místnímu editoru, ale nejspolehlivější je podle mne zatím text zkopírovat do notepadu, kde se porovná a z něj pak na poradnu. Jinou spolehlivou možnost jsem zatím neobjevil...

Už jsem mnohokrát nechtíc, nepozorností nebo nesprávným postupem vkládání ztratil dlouho smolený text, nebo něco zkopírovaného, pracně upraveného. Po zlých zkušenostech jsem později hlavně při psaní v mobilu čerstvě napsanou kratší část textu označil a kopíroval do schránky. Tak že dlouhý text jsem kopíroval do schránky třeba i 5 krát. A před vložením na poradnu jsem měl celý text v záloze, kdyby to náhodou neprošlo a nevložila se ta odpověď.
V poslední době na NB píši ve Wordpadu nebo nějakém notesu, a v mobilu píši také do notesu, který kromě příkazu Delete při snad jakékoliv jiné situaci nebo přehmátnutí dokáže rozepsanou práci bezpečně uložit. Zkušenosti s dotykáčem má mnoho z nás, jak rychle se dá něco zmršit. A teprve hotovou a případně i korigovanou práci skopírováním do schránky vložím do odpovědi na poradně.
Také souhlasím s hopem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]