Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádcové,
v neděli má projíždět našim územím konvoj americké armády a mě zajímá, zda se na něj půjdete podívat. Já bydlím mimo plánovanou trasu, takže tentokrát to bude beze mě
Já nepůjdu, protože jsem furt v práci, ale kdybych šel, tak jedině zabalenej do ruský vlajky.
Asi komunista že?
doplněno 26.03.15 11:10:Ti by raději ruskou armádu ale díky ty roky co tady byli stačily až moc.
Kdyby nebyli oni tak si Áda s tvým tátou zatopil . A to nemám rád né komunisty, ale ty u komunistů co jsou teď rozlezlí všude včetně ODS
jenže to tehdy byli úplně jiní rusáci víte pane? Ti co se předvedli v roce 1968 a stříleli do nás nemůžete srovnávat a našima osvoboditelema a zapomínáte že Plzeň osvobodili amerikáni...A to, že jsou američani rozlezlí všude je jen dobře aspoň má svět ochránce před komunismem právě oni by chtěli ovládnout celý svět a z lidí udělat poslušné ovce.
Kéž by na světě bylo více lidí s rozvahou Gandhího, logikou Einsteina a srdcem matky Terezy, tak by takové přesuny vojnové techniky nebylo zapotřebí a neříkejte, že je na světě hodně lidí, tak války redukují počet. Ne, země dokáže uživit hodně lidí, jen nesmí být chamtivost.
Nepůjdu se podívat, jsem pacifista.
Ne
Údajně je to součást cvičení. Cvičení čeho? Pojedou z východu (severu) na západ. Takže nácvik rychlého ústupu z Asie?
Konvoj, jako takový je mi celkem ukradený, ale nelíbí se mi těžká technika na našich už tak dost rozbitých silnicích .
doplněno 26.03.15 14:12:Je teda fakt, že takovej tankodrom, jako na D1, asi amíci hned tak někde neuviděj
Šel bych, ale konvoj nepojede mým bydlištěm
Je zajímavý jak je každej proti tomu ale že má soudruh PUTIN choutky ovládnout celej svět už nikdo nezmiňuje.
doplněno 26.03.15 13:33:Nevím o jaké diskusi mluvíte.
doplněno 26.03.15 14:18:Perfektní, ČT24. A jakej pořad?!?!? Jsou jich tam stovky.
V kolik hodin to vysílali?.?.? Já to nemůžu najít.
Jak jsi na to přišel, asi jsi si měl včera poslechnout mnohem inteligentnější diskutéry kde jasně bylo konstatováno, že rusáci háji své zájmy jen v okolí svých hranic, zatímco amici jsou rozlezlí po celém světě
doplněno 26.03.15 14:26:Jak je vidět moc toho IQ jsi nepobral, když píšu Aktuality včera a jsou jen jedny, když nepočítám reprizu
doplněno 26.03.15 19:26: doplněno 26.03.15 19:32:Ale Lujsi vždyť sledují tvoje příspěvky kolik let tak vím o co se jedná
Nemám ve zvyku nikomu bezdůvodně tykat ale u tebe chytrolíne udělám vyjímku.
Píšeš aktuality ale přitom je to úplně jinej pořad.
IQ tykve.
Přesně tak to je, podívejte se na mapu světa, kolik je americké vlajky 3/4 světa. A to je doře?
Prosím o podložené důkazy o snaze Putina ovládnout svět. Zatím nic k tomu nenasvědčuje. A narozdíl od šířitelů domokracie nešíří demokracii v ostatních státech na jiných kontinentech.
DŮKAZEM JE JEHO CHOVÁNÍ !.!.!.!.!
Putin sám před časem označil rozpad Sovětského svazu za největší geopolitickou katastrofu 20. století.
doplněno 26.03.15 20:08:Šel bych, ale konvoj nepojede mým bydlištěm
Víš ty co.
Tak za prvé se mi nelíbí že si zneužil moje jméno zde na poradně a za druhý poctivě se zaregistruj nebo spíš piš pod svým poctivým jménem pod kterým už zaregistrovanej si a pak s tebou budu normálně diskutovat.
Zřejmě si se dnes rozhodl že budeš napadat všechno co napíšu (viz. videokonertor)
Budu u maminky a nevede v mém rodném městě jiná cesta než kolem jejich oken, miluju muže v uniformách a zbraně všeho druhu. Z toho okna bych čučela i kdyby pod nim pochodovali Číňani. Nebudu házet květiny, mávat americkou vlajkou ale nebudu házet ani rajčata, prostě se jen podívám. Pokud by nám nejeli pod oknem, zcela jistě bych je vítat nešla.
No hurá Mustangu, konečně se někdo ukázal a řekl na plnou hubu, že zbohatlíci fandí amíkům a my ostatní co jim nefandíme jsme buď komunisti nebo socky. Teď nevím, nebo že by komunisti byli socky? Vám vážně uniká kdo to v té naši vládě sedí, že? Proč by to měla být ostuda? Máme demokracii (dejme tomu) a tak musí být naprosto normální, že jsou odlišné názory, ne, nesouhlasím s nějakým házením vajec a podobně ale proč nevyjádřit klidně svůj nesouhlasný názor, když ta druhá strana vyjadřuje svůj souhlas.
Tak původně jsem neměl v plánu se jít podívat. Na celou situaci mám neutrální názor - nemám v úmyslu mávat s americkou vlajkou a také nemám v úmyslu házet po nich vajíčkama.
Nicméně po tom co všude slyším o nenávisti, protestech, snaze studenta zastavit konvoj, petice KSČM proti konvoji, tak se upřímě řečeno začínám za tyto lidi stydět a pokud k něčemu dojde, tak to bude pěkná trapárna.
Vzhledem k tomu, že konvoj bude projíždět několik set metrů od baráku, tak lehce zvažuji, že se půjdu neutrálně podívat, aby amíci neviděli jen pitomce v ruských vlajkách.
Já myslím že v tomhle státě máme o dost více docela vážnějších a podastatnějších problémů k řešení než je nějakej pitomej průjezd 5 tanků a 10 jeepů.
S těma tankama nevím. Pro mně je to jedno.
Ti šašci kteří se chtějí balit do ruských vlajek tím dají akorát najevo že jsou příznivci okupace z roku 1968...Postříkala bych je vodním dělem fekáliema dělají ostudu naší republice. O komunistech škoda slov - mohou být vůbec rádi že jsme jim dovolili beztrestně vyjadřovat své názory.
Na konvoj bych se dívala pouze v tom případě, že by mi jeli před okny, nebo bych musela čekat až přejedou, abych mohla přejít silnici. Ale omlouvá mne to, že jsem ženská. Jinak proti Američanům vůbec nic nemám, spíše naopak. A pak, jsou to jenom vojáci, kteří plní rozkazy a je jim šumafuk, jestli na ně domácí obyvatelé civí.
Představte si na jejich místě naše kluky, kteří by byli odveleni někam do Ameriky s konvojem jak jedou utrmácení a na.raní, že jsou daleko od domova na pěkně dlouho a ještě je u toho sleduje dav místních obyvatel, jakoby projížděl nějaký Cirkus.
Mám dva dotazy. Vždy jeden na každý tábor.
Dotaz pro příznivce průjezdu: proč každý kdo nesouhlasí, je okamžitě označen za komunistu, STBáka nebo agenta ruska? Ono je zakázáno nesouhlasit? A co demokracie? Opět musíme, stejně jako za komunistů, myslet všichni stejně?
Dotaz pro odpůrce: Proč se chystáte demonstrovat na trase kolony? Ti vojáčci za nic nemůžou. Dostali rozkaz, tak jedou. Demonstrovat je potřeba u Strakovky, u sídla naší vlády, která to způsobila.
- mne v této souvislosti vůbec nezajímá politika, která si žije svým vlastním životem, ale technika, kterou jsem ještě neviděla ... připadá mi to zajímavější, nežli nedávné zatmění slunce. Jsem už natolik stará, že už stejně s ničím nic nezmůžu - a budoucnost leží v rukou mladých, všechno "vědí nejlépe" , tak ať se starají ...
V posledních letech projelo skrz ČR asi 160 konvojů úplně v klidu. Toto je pouhá demonstrace síly a hlavně nadřazenosti.
nikdo, mám na Vás dva dotazy,
Kde jste vzal informaci: " proč každý kdo nesouhlasí, je okamžitě označen za komunistu, STBáka nebo agenta ruska"
takovou informaci jsem zde nezaznamenal..
"...u sídla naší vlády, která to způsobila..." Tato vláda způsobila že jsme v NATU a plnéme si závazky, jak se sluší na partnery?
Milane, 1. odpověď , stačí si projet tuhle diskuzi. A ta druhá otázka? Několikrát opakované tvrzení předsedy vlády o prezentaci síly. Pokud jste ho nezaznamenal, jen to svědčí o míře podlehnutí mediální masáži. Vždyť přeci spoustě lidí, a já myslím, že jich je většina, tedy z těch, co jsou "proti", nejde o ten samotný transport. Ten je nutný, a plně v souladu s naším členstvím v NATO. Ať už si o členství v NATO myslí kdokoliv, cokoliv. Jen díky špatné (nebo naopak dobré?) práci médií, se moc neví, že je kritizována prezentace toho přesunu vládou, jako demonstraci síly, která ve spojení s děním na Ukrajině není nejšťastnější. Takto byl prezentován důvod i pro svolání demonstrace na václavák včera. Proč asi byla svolána na václavák a ne někam ke trase přesunu? Právě proto, že byla směrována na vládu a ne na ten konvoj. Ale o tom se z TV nedozvíš, naopak byla v každých zprávách prezentován ten "výcuc" obrazovky o tom jak kdosi chce střílet vzduchovkou apod. Kdo ví, kdo to tam poslal, aby bylo co vysílat.
Dovolím si zareagovat
ad 1) informace je veřejná, stačí si projít příslušné Facebookové skupiny např. facebook.com/...
ad 2) a/ tato vláda způsobila, že tady kovoj mohl projet - dala k tomu souhlas
b/ že jsme v NATO nezpůsobila tato vláda, ale Havel, který i přes odpor KSČM v roce 1999 byl tvrdě proti referendu o vstupu do NATO a prosadil vstup do NATO silou své funkce, ač v r. 1990 prohlásil, že vystoupíme z Varšavské smlouvy, odejde odsud RA a už nikdy tady nebude žádné cizí vojsko a my jako republika už nikdy nebudeme v žádném vojenském paktu
Teď jsem se dozvěděl, že v Jablonci musela sanitka jedoucí na světlech, s pacientem do nemocnice čekat, než konvoj přejede. Jestli je to pravda, tak je to dost smutný obrázek "demonstrace síly".
doplněno 30.03.15 22:55:Tak je to pravda. Ta sanitka čekala na kruhovém objezdu u zeleného stromu, 3.5min, než ji pustili. Na to, že ta sanitka byla s rozsvíceným majákem, s pacientem do nemocnice, je to dost dlouhá doba. Jsme jim naprosto ukradení, i teď, v době míru. Nějakej pacient v sanitce je nezajímá. Jakou asi máme naději, že za války to bude lepší.
Ano, půjdu
Věci nemusí být takové, jak vypadají. Umím si představit , že pokud byl pacient stabilizovaný, mohla se posádka rozhodnout, že 3 minuty počkat je pro všechny bezpečnější, než se míchat do kolony. O minuty a vteřiny se jedná při příjezdu k případu, převoz stabilizovaného pacienta už tak kritický nebývá. Jestli to tak bylo opravdu, to nevím - já v té sanitce nebyl, ale to ani ty.
Projeli Vyškovem bez problémů, někdo měl v ruce americkou vlajku, někdo mávátko, někdo transparent z nesouhlasem všichni lidi na tom místě stáli společně, nikdo se nerval, neházel rajčata...Zmatek začal teprve až všichni naskákali do aut a rozjeli se Vyškovem, jelikož jsem nikam jet nemusela, vyčkala jsem hodinu a pak už byla cesta Vyškovem i D1 prázdná. Jak to vypadalo v kasárnách na Kozí Horce netuším, tam jsem nebyla. Vojenská vozidla byla krásná a uniformy rovněž.
Ano, půjdu
Mám pocit, že u té poslední návštěvy byl poměr vítajících a protestujících opačný, než u těch prvních dvou
V roce 1939 hajlovala celá PRAHA.! Ale nic na tom nemění že ve dvou případech to odnesli nevinní lidé.Co bude do třetice?
Mě bylo 21. srpna 1968 20 roku a nás, co jsme nadávali cizím vojákům (z SSSR, NDR, Polska, Bulharska a Maďarska), ptali se jich, proč tu jsou a zpívali ČS hymnu se zavřenýma očima před rozjíždějícími se jejich tanky (vždycky zastavili o chlup), byla tehdy taky menšina.
Většina čuměla z chodníků jako na divadle. Sice nemávali, ale měli oháňky mezi nohami.
Připomínáte mi je, s tím rozdílem, že dnes se to smí a vyžaduje se mávat americkými vlaječkami.
Když konvoj projížděl Polskem bylo velké uvítání, když u nás prý ještě lepší. A o Německu najdenou ve zprávách
ticho a proč? Jak vítají tam? Proč najednou se už tak neinformuje? O Polsku bylo informací až hodně a najednou prd,ticho jak po němcích...
Ano, půjdu
Proč by je vítali v Německu, když tam jsou posádkou? Tam to lidem ani nepřijde, když tam zřejmě courají pořád, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.