Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co uložit pod paletu na hlínu?

Od: rotorod® odpovědí: 2 změna:

zravím. chci si uložit štipane dřevo na palety (něco jako tady d/... ale když to položim na přímo na hlínu tak paleta mi po čase shnije,že? štěrk nebo něco také nechci vysypavat. Napadlo mě zespoda paletu obalit do te folie co se dava pod květiny na záhonky aby nerostla tráva...zabranilo by to styhu s hlinou tudíž by paleta od země nehnila...je to tak? anebo jiny napad? nechci ale nic betonovat...

děkuji vám za vaše nazory

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Na zem folii a paletu položit na cihly aby to zespodu větralo a je klid.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
tento problém jsem u palet, na kterých mám srovnané dřevo tak, že jsem na hlínu položil staré PVC uříznuté na potřebný rozměr, do míst, kde budou špalíky palet jsem nařezal ze starých betonových dlaždic kostky a na to jsem položil palety. Místo řezání dlaždic lze použít třeba jednotlivé kostky zámkové dlažby.
Výhody výše uvedené skladby jsou oproti cihlám a nějakých fólií následující
- PVC pokud na něj přímo nesvítí slunce je de facto nezničitelné
- pod paletou nevznikají hromádky nepořádku, které mohou navlhnout a začít hnít, čím shnije i paleta
- případný nepořádek lze po vybrání uskladněného dříví a nadzvednutí palety snadno vymést
- beton na rozdíl od cihel pokud navhne, tak zas vyschne a mrazem se nerozsype - cihla navlhne a mráz ji roztrhá
Mám takto na paletách pod přístřeskem uložené palivové dřevo už víc jak 10 let a palety jsou stále netknuté, navíc jak je pod paletami sucho a může pod ně vzduch, krásně dřevo vysychá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]