Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na kunu - jed nebo past?

Od: juglans® odpovědí: 7 změna:

Dobry den,nemam moc rada zpusob likvidace jako nasypat jed,chceni do zelez..Mohla bych pokracovat,zkratka jde mi o to,ze bych potrebovala povolat nejakeho odbornika,ktery by dokazal zlikvidovat zvire,bez jeho utrpeni.oc jde:vubec by me nevadilo,ze mi litaji zvirata na pude,ze slysim dole kazdy jejich pohyb,litani.Ani bych tak neresila,ze nekde neco nakousou,na pude nemaji co znicit.Jenomze mam od nich procurany strop.jeste ze jsem loni nestihla vymalovat kuchyn,coz jsem mela v planu..hruza a des.letos mame strop samy flek.Strop budou prkna ve starem dome,na prknech zrejme nejaka tepelna podestylka,jak se drive delalo,nasledne podlaha pudy jakasi hlina.Je to prostor tak 45 cm vysoky.Kde je nejaka skulina,kudy se tam mezi prostor dostavaji,neminim hledat,nekde se ani clovek nedostane,jako po d krovy a podobne.Jak vim ze to jsou kuny.No, slysela jsem je skrz strop a nasla na netu jake vydavaji zvuky a bylo to presny.dalsi problem je,ze na pudu leze nase kocka a nerada bych ji ublizila,na misto kuny.Premyslela jsem dat nekde pod tram,nebo nekam navrtat do podlahy a zase zadelat,nejakou navnadu.Pochybuji,ze navnadu,ktera ucinkuje okamzite,volne sezenu.Pak tedy odbornik a kam se obratit?Jestli se vubec smi takhle likvidovat kuny?Dekuji

doplněno 09.02.13 11:56:

Nevite nekdo kolik muze stat ta deratizace,nebo jak se to jmenuje?Mozna ze by ji vypudili nejakym postrikem,plynem?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Juglans, kuna je chráněná ale jen pokud se mi nestěhuje na chalupu, já vím, že jsem Herodes ale vážně se osvědčil jen manžel a malorážka. Žádná babská rada nefungovala-vlasy, pepř, výkaly od šelem...

hodnocení

picnout by mi ji nevadilo,ale tezko,neukaze se.Jednou nam chyti kunu pes,ale to bylo na dvore a psa mame jiz jineho-pasteveckeho,ty moc nelovi.

mowla*
hodnocení

0x

Rozhoď do prostor, kde se kuny pohybují, lidské vlasy a psí chlupy (aby je vítr nerozfoukal, doporučuje se jejich vložení do starých punčoch) - zatím jsem takto kunu vyhnal 2x.

A nebo oslov nějakého myslivce v okolí a na kunu naličte sklopec (chytí se živá, bez nějaké újmy) - jen ji pak myslivec musí odtransportovat dost daleko, aby se nevrátila.

:-D

hodnocení

s ti sklopcem by to snad slo a myslivec.Ale s te mi vlasy nevim,oni jsou mezi prkny,takze vlasy na pude jim nebudou moc platne,je mozne ze tam lezou uplne jinudy a na podlahu neprijdou,jsou pod ni.

hodnocení

Tak jsem volala jednomu odbornikovi.pry neradi chytaji kuny,ze je to zdlouhave.Jinak do dratene klece a nalakat na susene svestky merunky ,ktere dat pouze rukavici,kvuli pachum.Dratena klec,mluvil o 3000kc.ja jsem zatim nasla i za 1000kc.v nabidce.Mam doma sklopec a pan mi tvrdi,ze mi do nej nevleze.No,zkusim,uvidim.To abych koupila susene ovoce ve vegetce,ne?Aby nebyli chemicke a sirene:D,aby jim chutnali.

sanyo*

Pár rad na kunu, nevím bližší okolnosti... : veronica.cz/...

hodnocení

Dobry,zatim se mi zda nejjednodusii tam chvili zavrit psa,ale i ty pachy jsou zajimave,na pude by nam nevadily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat kunu na půdě
Otázky na téma jed na kuny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]