Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte někdo zkušenosti nebo nějaké informace o práci v Austrálii pro studentku, která bych chtěla studovat v této zemi a u toho pracovat? Prosím za každou informaci budu ráda, hodně se o Austrálii zajímám a je to můj sen tam někdy odcestovat tak ted se zajímám o všem co je nutné. Moc díky!
zdravím,
záleží na tom, jak dlouho chcete u klokanů pobývat, co chcete studovat, jakou máte stávající kvalifikaci a tak vůbec.
Za sebe můžu říct, že před cestou jsem měl jasné představy, jak budu studovat (intenzivní kurz) a zároveň pracovat. Nešlo mi až tak o peníze, ale o tom podívat se, jak to funguje hlavou vzhůru.
Jenomže po příjezdu a trochu rozkoukání jsem zjistil, že to nejde až tak dokonale kombinovat. Pokud chce člověk chodit fakt do školy (a částečně je to i podmínkou pro nezrušení platnosti víza), a navíc se tam chce něco naučit, tak na tu práci nezbývá moc času. Nebo lépe řečeno, času fůra, jenomže po večerech a nocích moc rozumná práce není a trávit čas mytím nádobí ve společnosti lidí, co anglicky umí ještě hůř než vy není nic moc. Navíc pak člověk zase pro změnu spí ve škole.
Takže mě vychází, že záleží na druhu školy, jakou chcete navštěvovat a na tom, jakou práci si představujete. Kvalifikovanou práci lze snáze sehnat přes den, ale to jste ve škole, nekvalifikovaná by neměl být problém i potom, ale zase je otázka, jestli není lepší si něco naškudlit doma a u klokanů místo práce se věnovat fakt hlavně studiu a poznávání blízkého a dalekého okolí a pak zase vydělávat doma.
howg
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.