Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepochopitelné zážitky z nemocnice

Od: martinaa* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, sestra od přítele je momentálně na týden v nemocnici s mononukleózou, včera jsme ji vezli na příjem. Poslal ji tam velmi dobrý doktor ORL, že prý je stav docela akutní a že ta nemocnice je nutná, dostane ATB ve formě injekcí. Na ORL oddělení v nemocnici nás přijala doktorka dva roky po státnicích, a sestry snad praktikantky, koukly se švagrové do krku do krku a prý má trochu zvětšenou jednu mandli, že nechápou, proč je v nemocnici. Když švagrová hlásila dietu kvůli mononukleóze, sestra jí řekla, že žádnou dietu nemá...?

A dnes švagrová volala domů, že na oběd jí dali řízek (při mononukleóze?), který snědla, protože měla velký hlad.

Úplně to nechápu, při mono přece musí být dieta, nebo ne? Nebo doktorka nepochopila, že má skutečně nasazenou dietu?

Máte někdo také nějaký "fajn" zážitek z nemocnice?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

přečti si toto

ajgl.cz/...

martinaa*
hodnocení

Čtu tam, že při mono se nesmí smažené a tučné... smažený řízek je nejspíš obojí:) Navíc, v rodině mají dvě lékařky, co tomu rozumí, a ačkoli je v článku cosi s tím rozumem, říkají, že to není pravda. Že je potřeba dodržovat pravidla, aby se to dalo do pořádku...

des*

Tady píší,že není třeba šílet- mononukleoza.net/...

martinaa*
hodnocení

Nešílím:) Jen uznávaná kapacita ORL pošle pacientku na hospitalizaci, protože se doma dusí a ATB nezabírají, a mladá sestřička řekne, že jí vlastně nic není a všichni se tváří, že vlastně v nemocnici nemá co dělat. Přijde mi to zvláštní:)

A jasný, dietu neberu nijak extra vážně, ale řízek?

b

Dieta je nutná jen v případě zhoršených jaterních testů, aby nedocházelo k zatěžování jater. Jinak co se týká mononukleózy samotné význam nemá.

martinaa*
hodnocení

Samozřejmě, jinak bych ji ani nezmiňovala:)

lidus*
hodnocení

0x

Martino kdybych měla vypsat zážitky z nemocnice tak píšu dva dny. Aspoň jeden k pobavení. Na ambulanci neurologie sedíme v čekárně, sestra z okýnka volá pana X, přišourá se mladý kluk o dvouch berlích a ona na něj, že musí na oční. On říká, že je téměř slepí a že tam nedojde, ona, že ji to nezajímá a tak já tehdy ještě chodící a další pacient z čekárny půjčíme vozík na oddělení a přez celý dvůr u Sv. Anny ho tam vezeme. Přebírá si ho tam sestra a když odcházíme volá " kampak jdete vy dva, když jste si ho dovezli tak si ho i odvezte, zřízenci nejsou". No a tak místo sezení v čekárně jsme ty zřízence zdarma zastoupili.

To, že jsem poctivě četla nápis na infuzi ani nemluvím, několikrát se sestra přepíchla a mojí dala jiné ležící pacientce a ještě drze tvrdila, že mi ta její neublíží a jí ta moje od bolesti nepomůže. To, že dnes kdy už musí lékař vyžadovat souhlas pacienta aby ho mohl ošetřit medik beru jako velmi dobrou věc, zadek jsem od těch dívenek z 3 ročníku zdravky měla jak řešeto a to nechtějte vědět jak se snažila jedna zavádět katetr nebo cévkovat. Dík ale já sice chápu, že někde se to naučit musí ale když mi vyndávali šrouby z femuru tak jsem souhlas pro pány mediky bůhví odkud (barva pleti mi nevadila), nedala a nedávám ho nikdy ani když jde o píchnutí B12.

To ta dieta-nedieta je ještě brkačka*smich*.

pohanka*
hodnocení

0x

Tak to máme stejný zážitek. Před deseti lety dostal syn na vojně též monču. Hospitalizovali ho a hádejte co dostal k večeři? Vepřovou tlačenku. Syn dostal do ruky pár info papírů a základní recepty. Byla to jak zde píšete, přísná dieta bez tuku. Když jsme se na to informovali, tak nám bylo sděleno, že syn byl poučen, a sám si má vybrat jídlo, které může jíst. Snad snědl pouze chleba, tak byl rozumný. My jsme, mu jakmile to šlo, jídlo vozili. Takže pokud půjdete do nemocnice, je dobré se připravit, nastudovat co Vám je, jak se to asi léčí, co můžete. Někdy to je dobré i u obvodního lékaře.

hodnocení

0x

Já si myslím, možná velmi opovážlivě, že všichni takové příběhy řešíme na netu, na chodbě, s rodinou, v koupelně. Místo abychom napsali stížnost primáři, řediteli. Pak by takových hrůz bylo určitě mnohem méně.*jasne*

hodnocení

0x

Svého času jsem se při cestě z Moravy do Prahy přistihl na D1 při mikrospánku. Tak jsem zastavil na odpočívadle a schoulil se na zadním sedadle Š120L. Když jsem druhý den vstával ráno z postele, tak mne zachvacovala mohutná závrať a pak při každé změně polohy. Doktorka mne poslala do Motolské nemocnice, kde mne přijali na ORL a nasadili mi tzv. "konzervativní léčbu". výsledkem této léčby je, že vás propustí v takovém stavu, ve kterém vás přijali :)) Infuze prokainu do žíly mě vůbec nepomáhaly a nesnášel jsem je, takže tato léčba musela být přerušena. Kdybych nbeměl známou zubní lékařku, která mě doporučila na dětskou kliniku k MUDr. Věříšovi, který prováděl elektroakupunkturu, tak nevím, jak dlouho bych tam byl. Na to píchání elektrickou jehlou jsem šel asi 4 x a bylo po závratích - svalstvo krční páteře se dostalo do normálního tonusu. Proto platí? Když se nevyléčíš sám, tak doktoři nic nezmůžou :))

krkovicka*
hodnocení

0x
Pamatuji si co by 16ti letá jsem ležela na gynekologicko-porodnickem oddělení.Ve dvě hodiny ráno na pokoj dorazila paní kolem 30ti let,stenala,na kapackach.K ráno to nějak zaspala a probudila se až na vizitu.Dovezli snídani. Vizita chladná,nic moc paní nesdelila.K poledni k ní přišel ošetřující lékař,ptal se jí na tak pitomou otázku,zda už jedla,že nevypadá dobře,teplota se jí zvyšuje.Paní se zmatorila a zacla po něm rvát kdy prý s ní vytáhnou mrtvý plod dítěte.Okamžitě se kouká do papíru a paní během dvou minut vezli na sál.Potratila v druhém trimestru a celých dvanáct hodin jí nechali trpět s otravou organismu.Ještě se jí ptali zda jedla o_O

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]